Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scamerstwo..

Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników.

Piszę jako iż jest to jeden z moich ostatnich postów na tym forum.

Uwazajcie na allegro, sytaucja wygladala tak: Widzialem aukcje, gadalem z wlascicielem, mialem zamiar przedmiot kupic.. Po pewnym czasie aukcja zniknela, koles powiedzial ze wystawial z konta kumpla i mu zablokowali.. Wiec postanowilem nie zalatwiac tego przez allegro. Wyslalem kolesiowi 220 zł i wiecej go nie zobaczyłem, na gg rżnął głupa chodz wygladal powaznie.

Wabi sie: Darek Lorewicz. Nr konta: 4619401076541946490000000* Konta jednakże podac nie moge wiec domyślicie sie czym jest giwazdka a raczej nie trudno zgadnąć.

JESLI KIEDKOLWIEK TRAFICIE NA SPRZEDAWCE KTORY DA WAM TAKIE DANE KONTA nie KUPUJCIE!!!!!

Zostało to zalatwione poza alegro, jedyne co moge zrobic to pozwać go do sądu o wyłudzenie..

Sry ze w dziale sro ale dotyczylo to ooglnie chara do silka. A dzialu off top nie ma ! -.-

Nowicjusz
Opublikowano

zapewne był to gold, dlatego najlepiej kupować na strokach zajmujących się taką sprzedażą jak np. mmo store pl

Opublikowano

No przykra sprawa, ale nie ty pierwszy i nie ostatni. Ale dobrze, że o tym napisałeś, bo teraz będę uważać na tego kolesia i kolesi jego pokroju.

A dlaczego to twój ostatni post?

usunieta by MIKE

Opublikowano

Sprawę proponuje załatwić przez policję a nie "ręcznie", 220 zl to już są jakieś pieniądze. Ale słuchaj to, że dał Ci jakieś tam poprawne dane to jakaś gwarancja? I dlaczego pracownik allegro usunął aukcję? Jeśli tylko dopisał "Konto i postać jest własnościa firmy Joymax jatylko sprzedaję czas na wytrenowanie postaci" to pracownik allegro nie mógł jej usunąć -.- Sam wystwiłem w ten sposób kilkanaście przedmiotów, z żadnym nie miałem problemów.. Poza tym mogłeś to załatwić inaczej, było go poprosić o wystawienie aukcji z "kup teraz" za np.50 zl (bo koleś może chciał uniknąc dużej prowizji dla allegro) i wtedy miałbyś zabezpieczenie.. A tak to kicha troche bo pójdziesz na policję oni go odwiedzą lub zadzwonią a tamten sie wszystkiego wyprze, powie że Cie nie zna nr. konta dostałeś od kogoś innego i zacznie kręcić..

Opublikowano

@up

Ja mam blankiet ze kase wysłałem..

@Topic

Wiesz.. Zacznie sie przedluzac to zalatwie to ręcznie.. Tzn po prostu go odwiedze..

Opublikowano

Przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM pierwszego posta, kurwa mać.

Sry ze w dziale sro ale dotyczylo to ooglnie chara do silka. A dzialu off top nie ma ! -.-

Spamer, spamer, spamer

Opublikowano

co ma pilicja z allegro

takie sprawy sie zgglasza do allegrowiczy lub do sadu nie na policje bo bedzie dlugo to trwalo;/

Opublikowano
co ma pilicja z allegro

takie sprawy sie zgglasza do allegrowiczy lub do sadu nie na policje bo bedzie dlugo to trwalo;/

Ale allegro nic tu nie zrobi, nawet nie musi bo to nie ich problem tzn. sprawa była załatwiona poza Allegrem.

A jak już to proponuje pozwać go za złamanie umowy ustnej. Bardzo dobrze, że zachowałeś ten blankiet. A o biciu nie ma mowy, lub nawet pojechaniu do niego. Nie wpuści cię ty ze zdenerwowania wejdziesz do jego domu siłą i pozwie cię za wtargnięcie. A rozmowę toczyłeś z nim przez telefon czy gadu gadu? Jeśli przez GG to świetnie za dowód posłuży archiwum rozmowy z nim. A jeśli przez telefon o poproś o wyciąg rozmów z ostatniego miesiąca tam będą czasy rozmów, to też pomoże ci w wygraniu sprawy. A gdy wygrasz napisz do Allegro, żeby go zbanowali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...