Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakiej zasadzie konta są banowane ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie lub ma jakieś potwierdzone przypuszczenia co do systemu banowanie kont ?

Wiem że są blokady za hackshielda i za to że GM nas zauważył,

a co z powiązaniami ?

Podobno nie jest to ip, nie są to powiązanie przez handel na pewno nie poprzez podobne nicki i maila

więc przez co ?

Może nie jest to adres IP ale coś związanego z naszym sprzętem, nie wiem jak się to dokładnie nazywa ale może sprawdza to naszą płytą główną lub coś związanego z kartą sieciową.

I czy ktoś z was miał może postacie na kilku serwerach ? I na którymś serwerze wszystkie postacie były czyste a mimo to zostały zbanowane ?

Opublikowano

No to można zacząć od wysyłania logów. Kiedy HS wykryje cheata, wysyła log z danymi jakie wykrył na email-a do adminów prawdopodobnie.

Ktoś Ci strzeli SS jak sobie np. moblock'ujesz moby , wysyła SS do adminów i ban.

Po co banować IP, skoro IP można zmienić i grać dalej albo wgl. zagrać u kogoś innego, dlatego blokują konta.

Co do kart sieciowych i płyt głównych wątpię żeby to miało coś z tym wspólnego, nawet nigdy by mi to na myśl nie przyszło.

A co do tego:

I czy ktoś z was miał może postacie na kilku serwerach ? I na którymś serwerze wszystkie postacie były czyste a mimo to zostały zbanowane ?

to nie za bardzo zrozumiałem, dostałeś bana za nic ?

Opublikowano

Gdy ma się 2 postacie główną i założmy na FB,

wiele osób dostało bana mimo tego że postacie nie miały nic wspólnego,

więc chodzi mi to że mamy np postacie na S1 i S11

na S1 używamy hacków a na S11 gramy uczciwie i czy ktoś dostał bana na obu światach ?

Opublikowano (edytowane)

Up

Dostaje się bana na e-maila

Chyba że i HS wykryje na innej postaci [głównej]

Edytowane przez xxBoBxx

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Gdy ma się 2 postacie główną i założmy na FB,

wiele osób dostało bana mimo tego że postacie nie miały nic wspólnego,

więc chodzi mi to że mamy np postacie na S1 i S11

na S1 używamy hacków a na S11 gramy uczciwie i czy ktoś dostał bana na obu światach ?

Ja tak własnie mam gram na s22 i s23 na s22 dropie fms-y i sellam a potem zaczne eq robic i na s22 cos tam naklnełem i na s22/s23 ban na 3 dni no nie ogarniam.

Opublikowano (edytowane)

Jak dostaje się bana, to na całe ogólnie konto. Jak grasz np. na S1 i używasz FishBota, a czasem na tym samym koncie grasz uczciwie na S12, to po dostaniu bana nie masz dostępu do żadnego serwera. Czyli zbanowanym kontem nie zalogujesz się na żadnym serwerze.

Edytowane przez RaShizer
Opublikowano

Jak dostaje się bana, to na całe ogólnie konto. Jak grasz np. na S1 i używasz FishBota, a czasem na tym samym koncie grasz uczciwie na S12, to po dostaniu bana nie masz dostępu do żadnego serwera. Czyli zbanowanym kontem nie zalogujesz się na żadnym serwerze.

no tak ale mi chodzi o różne konta,

bo mając kilka kont na jednym serwie można dostać bana mimo że na głównym grało się uczciwie a jak to jest z różnymi serwami ?

A i czy używanie różnych clientów coś daje ? Postać główną tylko na czystym hacki.boty na innym

Opublikowano (edytowane)

Nikt nic nie wie ?

W folderze hackshiled,

jest aplikacja ahnrpt

Można ją sobie włączyć i zobaczyć że są tam zebrane wszystkie dane o naszym komputerze i systemie,

po co by im to było ?

Edytowane przez Eustachy112
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...