Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bug z yangami na prywatnym serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam poważny problem i nie ukrywam, że w tej chwili liczę tylko na pomoc chętnych ludzi. Mam problem z wypadaniem yangów na moim dedyku. Postanowiłem zrobić serwer ze znajomymi (sponsorują go) no i dość dużo już mam. Strona, serwer, baza, IS -wszystko jest. Problem jest następujący:

1 . Nie wypadają mi yangi z żadnych potworków jak i na koncie Game Mastera jak i na zwykłej postaci.

2 . W item_proto nie mogę zmieniać cen danych przedmiotów (inne tabelki działają bez zarzutów, typu: dodanie bonów, zmiana bonów, zmiana nazw mpc)

3 . Ceny zmieniane przeze mnie do shopów nie zmieniają się po nowych wartościach w tabelkach msql.

4. Co gorsza, ceny podane w NPC nie są odzwierciedleniem cen w tabelce.

Przykład: Czerwona mikstura kosztuje 30k, a w tabelce była standardowo inna cena.

Co już sprawdzałem ?

1. Zmieniałem pierwszą linijkę item_proto tak jak w plikach badara, dodaję że mam sharera.

2. Próbowałem zwiększyć drop yang, bez skutecznie.

3. Zmieniałem nazwy w msql, ponieważ moje foldery mają dopisek "xD", np. playerxd, accountxd. Też bez skutecznie, podaję to bo może mieć to wpływ.

Pozdrawiam i proszę o pomoc, szczerą i obszerną pomoc, bo przyda się to nie tylko mi ale także innym, co mają z tym problem.

Dla fanów mc:

Opublikowano

Pewnie masz usunięty item "yang" żeby yangi leciały musisz dać konto prenium na start dokładnie 3 ręka

Z tymi cenami spróbuj wpisać w grze /reload proto

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za pomoc z cenami. Wielki +, ale co do yangów dalej problem. Mógłbyś pokierować mnie jakimiś poradnikami, linki jak dodać, co zrobić? Mam tą 3 rękę na koncie ale w ekwipunku jako przedmiot. Na takim sprawdzałem

WAŻNE !

Dodam dla innych użytkowników, że same /reload proto może nie zadziałać. Ja musiałem wykonać także restart dedyka. Tak samo może być w przypadku komend:

/reload

/reload all

no i /reload proto

Edytowane przez czyzyk121

Dla fanów mc:

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem ten 1 link, zauważyłem że drugi to co do sprawy zoombi. Nie pomogło dodanie 3 ręki. Resetowałem nawet serwa, wgrałem jakieś inne item_proto do msql też nic. Jakiś pomysł, lub wiecie może czego to wina? Item_proto? Jeżeli tak to może ma ktoś dobry? Pozdrawiam

@Edit

Sory jednak zadziałało, po ponownym resecie, na nowych kontach, na starych nie

Edytowane przez czyzyk121

Dla fanów mc:

Opublikowano

Na starych nie działa bo to dziala na zasadzie rejestraci , jak zostanie utworzone konto to automatycznie

uzyskuje bon =p

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)