Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Komputer zwalnia po kilku minutach!

WizardSword

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem, mianowicie posiadam komputer:

pentium d945 3,4ghz

2 gb armu ddr2 667 kingstone

radeon hd 3850

zasilacz modecom 500W (tego dokładnie nie pamiętam, ale moc jest 500 lub 500+)

Kiedy włączam komputer chodzi on całkiem dobrze (tzn. gram sobie spokojnie w PES'a 12) jednak po kilkunastu- kilkudziesięciu minutach zaczyna się zacinać PES, ogólnie widać nie tylko poPES'ie jednak np. po Undercoverze, że komputer zdecydowanie zwalnia. Co jest grane? Co zrobić? dam 5 do profilu i +

Opublikowano

Temp 3 128 stopni czy mam omame?Dziwisz się że muli?Jednak jak grasz to dotknij RADIATOR proca i grafy jak parzy to nie dobrze.Przeyczść kompa

Opublikowano

Temp 3 128 stopni czy mam omame?Dziwisz się że muli?Jednak jak grasz to dotknij RADIATOR proca i grafy jak parzy to nie dobrze.Przeyczść kompa

z tego co widzę to tam pisze -128 (ale to chyba coś nie tak z czujnikami, czy coś, nie wiem zresztą nie znam się)

Ogólnie dziwie się, że te 2 temperatury pierwsze skaczą odpowiednio o około 10 i 20 stopni.

Sprawdź czy gimbus Ci dobrze chodzi.

jeśli tylko ktoś powie co to jest ten cały gimbus sprawdzę.

Opublikowano

Nie możliwe żeby była taka temperatura..... Po drugie może taki ci ścian bo pełno jakiś programów w tle się uruchamia.... i zabierają pamięć ram..... Albo jakiś wirus.... odpal sobie menadżera zadać wejdź w wydajność po lewej stronie pisze pamięć i użycie CPU.. zobacz czy jest to na maxa czy jakoś tak normalnie... i masz tam od razu wykres pracy procka więc możesz stwierdzić czy rzeczywiście on tak za****dala..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie możliwe żeby była taka temperatura..... Po drugie może taki ci ścian bo pełno jakiś programów w tle się uruchamia.... i zabierają pamięć ram..... Albo jakiś wirus.... odpal sobie menadżera zadać wejdź w wydajność po lewej stronie pisze pamięć i użycie CPU.. zobacz czy jest to na maxa czy jakoś tak normalnie... i masz tam od razu wykres pracy procka więc możesz stwierdzić czy rzeczywiście on tak za****dala..

Procesor działa na 50-60 % wydajności.

Przed chwilą patrzyłem jak kolega wyżej pisał, temperaturę po przez dotknięcie ręką. Radiator na procku jest bardzo ciepły, nie gorący, ale ciepły natomiast karta jest gorąca.

Co do czyszczenia zrobię to jutro.

Opublikowano

Miałem to samo,zapewne wiele programów w tle się uruchamia tak jak powiedział to CODER_BEST i mulą ci komputer.

random.jpg

Opublikowano

Miałem to samo,zapewne wiele programów w tle się uruchamia tak jak powiedział to CODER_BEST i mulą ci komputer.

to odpada, nic nie jest włączone oprócz avasta i ralinka od internetu
Opublikowano

@UP To że nic nie widać w menadżerze zadan to wcale nie znaczy że nic nie chodzi w tle można podczas pisania virusa ... programu zrobić tak aby nie wyświetlał się on w menadżerze..... Wiec tak jak ci napisałem wcześniej wejdź w menadżera i zrób screen z zakładki wydajność i wrzuć to nam ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Normalnie wszystko...... A powiedz mi ile lat ma ten komputer bo może być taka sprawa że nie ma już pasty termoprzewodzącej między radiatorem a prockiem i dlatego się grzeje..... bo z te co ja widzę wszytko w normie czyli to jest coś ze sprzętem a nie z systemem.... po prostu za słabe chłodzenie...

Opublikowano

Normalnie wszystko...... A powiedz mi ile lat ma ten komputer bo może być taka sprawa że nie ma już pasty termoprzewodzącej między radiatorem a prockiem i dlatego się grzeje..... bo z te co ja widzę wszytko w normie czyli to jest coś ze sprzętem a nie z systemem.... po prostu za słabe chłodzenie...

Komputer kupiłem kilka lat temu, ale części praktycznie wszystkie wymieniałem z tego co było na początku została tylko płyta główna. Procesor mam z miesiąc, więc to odpada (był posmarowany pastą).

Opublikowano

Tak jak ci już napisałem masz za słabe chłodzenie.... Dlatego się grzeje.... Albo masz coś z radiatorem, wiatraczkiem... Jakaś wada fabryczna.....

Opublikowano

A grzeje ci się nawet jak mp. włączysz go i przeglądasz MPC ?? Czy przegrzewa się jak grasz ??

Jeśli tylko jak grasz to pewnie od grafiki ( ale może być równie dobrze i od procka bo wtedy chodzi szybciej ) A jeśli nawet jak praktycznie nic nie robi no to procek..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...