Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na początku programu funkcje ktora przy starcie instaluje plik, wszystko ładnie działa gdy uruchamiam nieskompilowany kod, a gdy próbuje kompilować to wyskakuje błąd :

Failed InstallFunction()

Tu kawałek kodu :

To jest ukryta treść, proszę

Probowałem nawet robic Include PatcherSetting.au3 i tam robić install function ale też nie działało.

OndteAw.png
Opublikowano

a czy czasem przy fileinstall źródło nie może być zmienną ? skoro masz katalog skryptu to po co @ScriptDir , spróbuj bez niego

skrypt zawsze na początku odwołuje się do swojej lokalizacji na dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Po to mi script dir, że nie u każdego jest ta sama ścieżka. A pliki do tego mam właśnie w tym samym folderze.

Probowałem robić include #PatcherSettings.au3

I tam dawałem bez zmiennej,

FileInstall

(

@ScriptDir

&

"\Design1.jpg"

,

@TempDir

&

"\Design1.jpg"

,

1

)

Tylko tak i też wyskakiwał błąd. File delete jest po to aby użytkownik nie mógł edytować plików i dlatego przeżucane są do temp, patch.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@EDIT

@robem

więc mam napisać np E:\Desing1.jpg czy "\Desing1.jpg" a skrypt sam odwoła się do tego pliku w tym samym folderze?

OndteAw.png
Opublikowano

".\Design1.jpg"

lub

"Design1.jpg"

@edit

File delete jest po to aby użytkownik nie mógł edytować plików i dlatego przeżucane są do temp, patch.

Nadal nie rozumiem idei usuwania tego pliku. Przecież przed włączeniem tego programu plik będzie można edytować i po jego włączeniu również.

Opublikowano

Nadal nie rozumiem idei usuwania tego pliku. Przecież przed włączeniem tego programu plik będzie można edytować i po jego włączeniu również.

Zwykle, każdy zwykły użytkownik komputera nie ma dostępu do katalogu Temp. Więc go tam nie znajdzie i nie będzie edytował.

OndteAw.png
Opublikowano (edytowane)

Zwykle bez problemu można tam wejść , zresztą zdefiniować sobie dowolny katalog jako TEMP to też nie problem kwestia tylko zmiany jednej zmiennej

Domyślnie jeśli system/program nie możne w katalogu użytkownika użyć, użyje Temp w katalogu Windows

Edytowane przez Ktosiu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Dodaj nową pozycję...