Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antywirus

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Avasta prawdopodobnie najnowszego ale on mi dość obciąża komputer, więc szukam antywirusa dobrego jak avast ale żeby mniej obciążał komputer. Znacie takie?

Opublikowano

Radzę zapoznać się z tymi wynikami:

http://www.dobreprogramy.pl/Test-darmowych-programow-antywirusowych-2011,Artykul,21381,11.html

Z moich obserwacji idealna dla Ciebie będzie Avira.

Bardzo szybki czas skanowania i niskie zużycie zasobów czynią z niego godną propozycję.

Do tego jak możesz zobaczyć w w/w wynikach posiada dobrą skuteczność jeśli chodzi o wykrywalność i nie jest zbyt przeczulony ("false positive").

Pobrać go możesz stąd:

http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Radzę zapoznać się z tymi wynikami:

http://www.dobreprogramy.pl/Test-darmowych-programow-antywirusowych-2011,Artykul,21381,11.html

Z moich obserwacji idealna dla Ciebie będzie Avira.

Bardzo szybki czas skanowania i niskie zużycie zasobów czynią z niego godną propozycję.

Do tego jak możesz zobaczyć w w/w wynikach posiada dobrą skuteczność jeśli chodzi o wykrywalność i nie jest zbyt przeczulony ("false positive").

Pobrać go możesz stąd:

http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Pobrałem ale to http://www.idg.pl/ft...al.edition.html. Narazie nie instaluje. Wiesz może czy to jest lepsze od tego co dałeś i czy wiesz może po jakiemu to(polski, angielski)?

Opublikowano

Avast nie polecam. Ogólnie avast mi blokował internet i dopiero potem się zorientowałem, że to firewall wyłączyłem. Teraz działa ale nie internet tylko zapora. Ogólnie odinstalowałem już Avasta i zainstałowałem Gimbazę. Dobrze się czuję mając świadomość, że mój gimbus nie będzie w niebezpieczeństwie. Czysta ochrona dla Twojego gimbusa! Polecam.

Opublikowano

pierdol antywirus po co ci on, ja nie mam i wszystko śmiga ściągnąłem antywirusa i muliło ciut kompa przeskanowałem całego i 2 wirusy były tylko... Teraz znów nie mam antywirusa

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Zainstalowałem tego Avira ale wkurza mnie że jest po angielsku. I nie wiem po co tam jest backup, firewall, web protection i mail protection jak ich sie włączyć nie da. W tym avira nawet nie ma opcji ale miejmy nadzieje że nie będzie muliło mi komputera.

Opublikowano

Nie wiem

ja przez pare lat ciagle mialem albo avasta albo NOD32

i polecam avasta co wy macie problemy z nim ?

nigdy nie mialem ani z tym problemow ani z tym

avast jak i nod nie zamulal mi pc a nie mam juz takiego

z tych nowszych i oba sie dobrze sprawdzaly

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

ja tam nie mam żadnego firewall bo to niepotrzebnie kompa muli, jedynie od czasu do czasu przeskanuje Malwarebyte's anti-malware i chuj.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Miałam nawet dość dobrego antywirusa,Kasperskyego,ale dałam komputer do czyszczenia i zlikwidowano mi go,ale wgrano mi Avira Antivir Control Center.jest w języku polskim.i jest bardzo dobry,przynajmniej jak na razie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja zdecydowanie polecam ESET NOD32 najlepszy według mnie antywirus.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Wkurza cię wersja językowa aviry ? To się naucz angielskiego bo w obecnych czasach bez znajomości j. angielskiego daleko nie zajdziesz.

No, ale skoro może wybierać program to chyba lepiej wybrać po polsku jak jest możliwe. A angielski w ostateczności. Więc go tu nie dołuj, bo pewnie sam angielskim nie władasz.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

No, ale skoro może wybierać program to chyba lepiej wybrać po polsku jak jest możliwe. A angielski w ostateczności. Więc go tu nie dołuj, bo pewnie sam angielskim nie władasz.

Słuchaj nie znasz mnie więc przymknij mordkę. Sam władam kilkoma językami więc mnie osobiście nie przeszkadza wersja angielska. Poza tym angielski w tych czasach to podstawa człowieku. Dałem mu radę by w przyszłości nie miał problemów z j. angielskim.

Dodatkowo znajomość obcych języków zawsze nam wyjdzie na plus. Będziemy mogli udzielać się na forach obcojęzycznych oraz zdobywać informacje, których na polskich stronach nie mogliśmy znaleźć.

Angielski jako ostateczność to największy debilizm ...

jqeuR.png

Opublikowano

Wkurza cię wersja językowa aviry ? To się naucz angielskiego bo w obecnych czasach bez znajomości j. angielskiego daleko nie zajdziesz.

Nie znam najlepiej angielskiego ale umiem to w miare.

Opublikowano

Ja też nie posiadam antyvirusa. Coś mi nie pasi to reinstall systemu. Mam za słabego kompa na antyvira xD

OkeanoS

Opublikowano

Nie wiem czemu jak skanuje mi avira to wykrywa hidden objects (ukryte objekty) a nie ma ich w kwarantannie ani w niczym.

Od kiedy zainstalowałem avire coś mi gg wariuje jak nie naprawie to trudno musze znalezć jakiegoś innego.

Opublikowano

Ja swojego wirusa Avira Antivir od czasu do czasu aktualizuję,żebym nie miała jakiś niespodzianek.A jeśli chodzi o antywirusy,to oczywiście każdy wgrywa sobie takiego jaki jemu pasuje.Teraz dostałam superpłytę,która zwalcza antywirusy.Ciekawe czy rzeczywiście.Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...