Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie domyslnie mojego komputera a więc tak od 2 tyg mój komputer sie odpalałz 5 minut a dokładnie po przycisniaciu klawusza włącz komputer jakby nie roagował po 4 min było pstrykanie z tyłu jakby zasilac sie rozgrzewal lub cos takiego potem normalnie gładko chodzi komputer ma dokładnie 2 lata 2 miesiace i 14 dni a bynajmniej od tylu stoi u mnie w domu jedyne co w nim wymieniałem to napend bo wczesniejszy sie zepsul model komputer PC2 MHP Q820031E Hd4550 teraz wogule sie nie włańcza

Edytowane przez Waka Waka
Opublikowano

Słownik nie poprostu telefon .. A nieda nic sie zrobic innego a tak wg za ile kupie zasilafcz do niego z obudowa bo mam przybity w obudowie zasilacz ok za 50 zl kupie taki zestaw ??

Opublikowano (edytowane)

a to zwracam honor :). zasilacz nowy (lepszy) jest w cenie 70- 200 zł zalezy od modelu.

Pozycz od kolegi zasilacz i sprawdz czy wtedy sie uruchamia.

Przybity w obudowie? Po prostu mocno przykrecony, nie moze byc przybity.

Jak cos to go delikatnie "odłupaj" tak zeby nic nie peklo. I poodkrecaj wszystkie srubki ktore trzymaja zasilacz

Edytowane przez BigBoNN

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Zasilacz nie jest na srubki to wlasnie ten kłopot on jes na takie cis na co np przybiaja domofony a wlasnie nie mam od kogo pozyczyc zasilaczaja więc musze miec 100% pewnaosc 2 zecz to ze jak wlańczam go to lampka przy czytniku kart tych sd itp to miga na krucej niz sekunda ja osobiscie mysle ze poszła płyta główna lub zasilacz

Opublikowano

Kondensatory na płycie głównej nie napuchnięte?

Tak to wygląda:

9459771100_1293981647.jpg

Jeśli tak, to nawet już go nie włączaj tylko lutuj z tatą/serwis.

Opublikowano

Możesz podać marke zasilacza?, sprawdź czy kondensatory nie wylały się ( lub czy nie są nadpuchnięte ), takie coś to nie zawsze wina zasilacza, ale tutaj widać zasilacz nie współpracuje, wymień i zobacz co się stanie, jak będzie działał za pierwszym uruchomieniem, a za drugim się nie włączy, to nie zasilacz.

Czarna lista zasilaczy:

Akyga, Altis, Aspire, Aton, Bestec, Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, Hawk, Hec, Impet, i-box, Incore, Levicom, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Octigen, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Win, Xilence, XION, X-Power, 2N

Polecane zasilacze

Chieftec ( polecam ), CoolerMaster ( Polecam ), Corsair, Fortron, XFX ( Polecam )

troche okrojona wersja ale to te z wyższej półki ;]

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

prawie równy kosztowi kupna nowej, może kondensatory kosztują grosze ale cześć na płycie to elementy SMD i bez specjalnego sprzętu się nie obejdzie do lutowania, zresztą serwis liczy sobie nieżle i najprostrze naprawy zaczynają się tak średnio od 100 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a jak

a co ty myślałes że masz jakiś wypas płyte, tego gigabyte w środku ? taka płyta aktualnie oksztuje ok 120-160 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niesa napuchnięte a moze byc cos innego nisz zasilacz acha i jak prubuje go wlaczyc to slysze pisk cichutki wienc jak myslicie co to padlo ??

Opublikowano

Pisk cichutki skąd? zasilacz czy dysk twardy, bo gdy znajomemu sypał się dysk twardy (bad sectory) był trzask i pisk.

Najlepiej to zawieź do serwisu lub pożycz od kolegi zasilacz.

Opublikowano

no właśnie nie mam jak bo każdy ma 250w a ja 300 w pisk tak raczej strona jakby procesor a zasilacza te okolice zanieś do serwisu wypierdolić same 50 zł za to ze spojrzą