Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.. Mam problem, siora ma kompa ponad 4 lata i chce go sformatować (także dlatego bo ma wirka [sam wysuwa się napęd]).. Usunęła prawie wszystko z jedynego dysku C: i próbuje formatować, ale wywala że nie można, ponieważ : ,,nie można sformatować tego dysku. zakończ działanie wszystkich narzędzi dyskowych".. Tylko że wszystko całkowicie jest usunięte i wyłączone.. Co zrobić?? A nie mogę sformatować z płyty XP'ka, bo napęd się sam wysuwa, guzik od niego nie reaguje.. Pomocy :(

Nothing to do here.

Opublikowano

Bo nie da się od tak usunąć Windows'a on się nie da xD żeby zrobić formata czyli chcesz zainstalować od nowa system.... musisz zrobić obraz ISO....... Idź do kumpla i spróbuj jakoś przegrać zawartość płyty na Pen driva i podczas uruchamiania się Biosu wybrać rozruch z USB... i powinna pójść instalacja...

Lub

Kupić przenośny cd-rom podłączyć go po przez usb i wtedy zainstalować normalnie Windows'a z płyty

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie będę się bawił w skany, usuwanie plików, itp.. Chcę normalnie sformatować całego kompa.. Próbuję zgrać XP'ka na pendrive'a i instalować z niego..

Jak wybrać w BIOS'ie bootowanie z USB??

Nothing to do here.

Opublikowano

Jak ci się bios odpala to pisze gdzieś : Boot Menu coś w tym stylu.... Są to przeważnie przyciski F12, delete, po patrz się tam jak się komp włącza

Lub może być to też w normalnym biosie wtedy szukasz napisu Bios setup: " klawisz" wchodzi i szukasz

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ej, normalnie podłączyłem pendrive'a do kompa, odpalam plik ,,SETUP" i tam mi się okienko z opcjami pokazuje.. Klikam ,,Zainstaluj system Windows", ale nie zgadza mi się kod z opakowania od płyty :huh:.. (Na obudowie nie ma bo nowa)..

Nothing to do here.

Opublikowano

ooo Dziwne spróbuj parę razy jak nie wejdzie to wpisz pierwszy lepszy z net'a i ci się zainstaluje ;)

Opublikowano

Dobra, w dupe z formatowaniem, teraz mam sprawę co do fify..

Ściągnąłem FIFE 12 z torrentów (1.4Gb) i w paczce mam plik fifa12d.iso.. I jak go zainstalować?? Bo jak w Deamonie go wybieram i klikam montuj, to się niby montuje na dysku J: (pendrive'y), chociaż żadnego nie mam podłączonego (jedynie do USB mam Wi-Fi).. To jak to zainstalować?? Kiedyś instalowałem CoD'a 4, ale już nie pamiętam :D

Nothing to do here.

Opublikowano

Wirek - format nie ogarniam tego rozumowania.

Skan programem OTL z takimi ustawieniami:

otl3.png

download

OTL.exe ? OTL.com ? OTL.scr ?

A więc ogarnij to rozumowanie - powiedział że siostra ma kompa od 4 lat. A żeby komputer był sprawny powinno się robić format co najmniej raz na dwa lata. On chce sformatować nie tylko dlatego ze ma vira.