Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio gdy chciałem otworzyć jakiś plik potrzebowałem uprawnień admina. W Panel Sterowania/Konta użytkowników piszę "Daniel - Administrator Komputera" No dobra to jestem na tym swoim koncie, lecz jak klikam Uruchom jako to mam do wyboru Daniel i Administrator... Jak daje na administratora to wymaga mi hasła <zonk> Wiecie może o co chodzi ??

Edytowane przez TrueFaith
Opublikowano

A masz na tym kompie jeszcze jakieś inne konta ? I jaki masz system ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Winda XP Professional , W Konta Użytkowników (Panel Sterowania) Mam tylko Daniel ( to moje z niby adminem) i Gość (wyłączone) ALE gdy uruchamiam awaryjnie system to przy logowaniu pojawia się też konto Administrator z wymaganym hasłem którego nikt mi zapewne nie zakładał, a bynajmniej o tym nie wiem.

Opublikowano

A jak włączasz komputer to od razu masz pulpit czy musisz wybrać użytkownika i dopiero po wybraniu cię loguje ?? Bo może kto inny ma prawa Admina kiedyś ktoś pisał że miał Admina na koncie gość :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak włączam to auto logowanie, ale w awaryjnym mam Daniel i Administrator, a w Konta Użytkowników nie ma żadnego Administrator, jest napisane że ja go mam... Tak samo nie mam dostępu do niektórych folderów np. C:\System Volume Information, tylko admin może tam wbić.... Ale niby jest napisane że go mam :D Nie kumam.

Opublikowano

nie wiem po co ci dostęp do tego konta , to konto do zarządzania systemem używane przez sam system, czasem, go widać czasem nie, zależy od ustawień i wpisów w rejestrze , tworzone jest razem z systemem i MA BYĆ

po co ci dostęp do folderów z których nie masz pożytku i nawet nie wiesz co sie w nich znajduje ? mają być a ty się nie martw o ich zawartość. żeby sie dostać do nich wcale nie musisz mieć uprawnień administratora tylko trzeba umieć albo wiedzieć jak wejść

a w tym katalogu są zapisane punkty przywracania systemu, system restore

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

Gdybym nie wiedział to bym się nie pchał. Z przywracania nie korzystam i usunąłem to kasperskym, ale czasem ten Administrator by się przydał :D A żeby się czasem pobawić czymś głupim...

PS Tak w ogóle co Cie obchodzi po co mi Administrator? To mój komp i chyba mogę robić co chcę z nim ? :P Nie odbieraj tego jako ataku, ja mam taki sposób reakcji :D

Edytowane przez TrueFaith
Opublikowano

ciekawe do czego przydał, skoro masz dokładnie takie same uprawnienia na dowolnym koncie z uprawnieniami administratora. wyższe uprawnienia na kompie mają tylko usługi systemowe . w windowsie w sumie nie ma czegoś takiego jak root albo super root

nie zakładając po instalacji żadnego profilu ma się tylko konto Administrator w systemie

zakładając dowolne dostaje się to samo konto tylko z inną nazwą i jednym z bugów XP, dostępem do kompa poprzez konto Administrator bez hasła, chyba że ktoś rozsądny to hasło założył

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

1.Wejdz:

Start/Uruchom; Wpisz cmd ( tylko wpisz nic nie klikaj)

2.Teraz jak masz napisane cmd to nacisnij CTR+SHIFT+ENTER

3.Jak ci się włączy już cmd to wpisz :

To jest ukryta treść, proszę

4.Wyloguj się i masz Konto administrator

5.Rób se co chcesz :(

Opublikowano

Nic to nie dało, dalej nie mam Admina :D Windowsa mi wgrywał informatyk od razu po złożeniu kompa (kurwa nie wiem co mnie skłoniło żeby dać komuś wgrywać system) I nic nie mówił o haśle, standardowo miałem profil Daniel, niby z uprawnieniami admina ale nie koniecznie wszystkimi... Już mnie w sumie walą te uprawnienia, najbardziej mnie ciekawi to hasło !

Opublikowano

no to w czym problem uruchomić jako administrator jak go masz na koncie Daniel ?

zaznacz przy wyborze swoje konto, wpisz hasło i masz gotowe, uruchomiony program z prawami administratora

nie chodzi przecież by uruchomić program na koncie Administrator tylko z prawem administratora czyli na każdym koncie które to prawa posiada

zresztą jakbyś grał w gry i gra zapisywała by swoje ustawienia czy sejwy to zawsze będzie zapisywała w katalogu tego użytkownika który uruchomił gre, mimo że została uruchomiona na innym profilu

hasło można zresetować, wystarczy poszukać na google programów, są gotowe iso do ściągnięcia, tylko odpalić botując z CD i zresetować hasło

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przecież ci napisałem, jak chcesz hasło to sobie je zresetuj bo nie odszyfrujesz niczym albo pytaj o nie tego kto instalował

dla tego konta istnieją specjalne przywileje i tylko z niego można zmienić na nim hasło oczywiście znając je wcześniej

jeśli posiadał byś kilka kont na kompie miał byś do wyboru wszystkie konta z uprawnieniami administratora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...