Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak ulepszać z itema na itema.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam do was pytanie, dodalem nowe bronie na swoj server ale.. chce np zeby ze sztyletow faraona robilo sie sztylety diabła... chcę aby robiło się to u sury w dolinie.. i gdzie się zmienia np. chce aby w 80 % ulepszał to też gdzie to zmienic?

za wytłumaczenie krok po kroku,przejrzyście i czytelnie, dam duZIO lajków :)

z góry dziekuje i pozdrawiam.

(PS. i chce tez ustawić np. zeby z faraonow ulepszalo sie na diabła i chce ustawić ulepszacze na ten item i w ilu % ulepszy i ile kasy wymaga za ulepszenie)

Opublikowano

System Ulepszeń !

Jak poprawnie stworzyć swój własny system ulepszeń !

Tematów pokazujących jak ulepszyć dany przedmiot na pewno znaleźć możemy tutaj wiele, jednak z własnego doświadczenia wiem iż ciężko tutaj o konkretny temat pokazujący krok po kroku jak stworzyć swój własny system ulepszeń . Dlatego właśnie postaram się wam to nieco przybliżyć w oparciu o własne doświadczenie oraz to co udało mi się znaleźć w internecie.

Jak ustawić ulepszanie przedmiotu

1. Na początek uruchamiamy Navicat bądź inny program na którym pracujemy (phpmy admin itp.).

2. Wchodzimy w tabelę player -> item_proto

3. Znajdujemy przedmiot który chcemy ulepszyć na jakiś inny np. ja wybiorę jedną z nowych broni tj. Miecz Pytona (7269)

4. W tabeli Item Proto jeśli chodzi o system ulepszania liczą się dla nas 2 tableki : refined_vnum oraz refine_set

* refined_vnum - tutaj podajemy ID przedmiotu na który ma się ulepszać nasz Miecz Pytana

* refine_set - tutaj podajemy ID systemu ulepszaczy (opisane niżej).

5. Przykładowo jeśli w refined_vnum wpiszę 8090 (U mnie jest to Miecz Czarnej Magii) to Miecz Pytano ulepszy się na Miecz Czarnej Magii.

6. Aby ustawienia weszły w życie wystarczy w grze wpisać " /reload " nie trzeba restartować serwera.

Jak ustawić ulepszacze przedmiotu

1. Na początek uruchamiamy Navicat bądź inny program na którym pracujemy (phpmy admin itp.).

2. Wchodzimy w tabelę player -> refine_proto

* refine_proto - tutaj znajdują się systemy ulepszaczy

3. Tworzymy nową linijkę bądź wykorzystujemy jedną z niewykorzystanych jak np. u mnie 503

4. Mamy tutaj następujące tabele które nas interesują : vnum0, count0. vnum1, count1, vnum2, count2. vnum3, count3, vnum4, count4, cost

* vnum0 - ID pierwszego ulepszacza który ma być wymagany do ulepszenia przedmiotu

* count0 - Ilość ile tego pierwszego ulepszacza ma być (np. 10 (zakładając że ulepszaczem jest kryształ) to 10x Kryształ.

- I tak dalej z vnum1, count1, vnum2, count2 itp...

* cost - ile Yang potrzebnych jest do ulepszenia przedmiotu.

-- Przykładowo mój system ulepszaczy :

502 30203 5 27992 10 27993 10 27994 10 0 0 120000 0 0 50

Po dodaniu wygląda on tak :

obrazwfj.jpg

5. Teraz wystarczy otworzyć tabelę item_proto wyszukać przedmiot do którego chcemy dodać ulepszacze (wymagane do ulepszenia go na inny przedmiot),a następnie tabelce "refine_set" wpisujemy ID naszego systemu ulepszaczy w moim przypadku jest to 502.

Jak ustawić % na ulepszenie przedmiotu

2. Wchodzimy w tabelę player -> refine_proto

* refine_proto - tutaj znajdują się systemy ulepszaczy

3. Odszukujemy ID ulepszacza który używamy do ulepszenia danego przedmiotu i którego % ulepszeń chcemy zwiększyć bądź zmniejszyć

4. W ostatniej tabelce tj. "prob" ustawiamy liczbę odpowiadającą % ulepszenia naszego przedmiotu.

- np. 100 = 100% na ulepszenie przedmiotu który ma w refine_set ID tego systemu ulepszeń.

Po tym wszystkim wchodzimy do gry i wpisujemy :

/reload

Dodatkowe info :

- Aby zmienić ulepszacze danego przedmiotu wystarczy zmienić ID w refine_set oraz wpisać powyższą komendę.

- Pamiętajcie aby poprawnie wpisywać ID i 2x sprawdzić zanim coś zrobimy.

- ID Systemu ulepszania od 1-499 robi się u kowala,za pomocą zwojów/metali

- ID Systemu ulepszania 500+ ulepsza się u Seon-P..

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Nie ma sprawy , poradnik jest zrozumiały , to raczej nie jasności nie powinno być .^^

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

Opublikowano

ej.. wie ktoś czemu mam zle? zrobilem tak jak SYS napisal ale na czacie na czerwono pisze mi takie cos:

Nie moge dodac wartosci

(O MY GY WY TY FY?)

czemu? daje lajki!

Opublikowano

Liczba w refine_proto oznacza gdzie ma nam ulepszać np:

ID Systemu ulepszania od 1-499 robi się u kowala,za pomocą zwojów/metali
ID Systemu ulepszania 500+ ulepsza się u Seon-P.. czyli tej sury koło wejścia do av1 w dolinie

jezeli jest wyzsza to u innego nie mozesz ..

Opublikowano

@up

własnie ! mam ustawione na 361.. przeciagam metal lub zwoj na faraonki ale pisze nie moge dodac wartossci.. potem zmienilem na 2006 i sprawdzilem u sury ale tez pisalo nie moge dodac wartosci.. ECH !

Opublikowano

To u Kowala

Opublikowano

Musi się dać u kowala

Opublikowano

Po tym wszystkim wchodzimy do gry i wpisujemy :

/reload

juz wiem czemu nie dziala :> /reload nie dzialal.. reset maszyny pomógł :> thanks

Opublikowano

WindKing jeśli wprowadzasz nowe ulepszacze to wiadome, że musisz je dodać do clienta,

jednak jeśli są one już w cliencie i bazie to nic nie musisz robić.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

@CreatiVe01 wreście się pojawiłeś =) A już myślałem że Cię z nami nie ma :P

@Topic teraz widze ze się pomyliło /reload q <--- tak na marginesie ,ale to tylko przeładowywuje questy i jak maszyna

jest słaba to może wywalić game'y .

Opublikowano

SF sherera ?

Opublikowano

W takim razie ustaw ponizej 100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...