Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tu zebranych.

Ostatnimi czasy zainteresowałem się grami fabularnymi czyli RPG ( nie mylić z cRPG ). Ściągnąłem podręcznik do autorskiego systemu "Czas Waśni", przeczytałem go po łebkach, obejrzałem kilka filmików opisujących rozgrywkę i doszedłem do wniosku, że to musi być zajebiste! Niestety ja grać w to na razie nie mogę z kilku powodów:

- brak kości

- brak drukarki do wydrukowania kart postaci i podręcznika bo przecież tego w wersji elektronicznej nie zabiorę do piwnicy kumpla :) ( w przyszłości jak mi się to spodoba planuje zakupić jakiś np do D&D )

- i tutaj chyba najgorszy brak... brak kumpli chętnych do gry ;P

Słyszałem jeszcze o takim czymś jak gra przez skype ( bądź dowolny inny komunikator głosowy ). I tutaj rodzi się jedno z pytań:

Czy ktoś ze mną zechce zagrać ( to znaczy nauczy grać ;p ) czy to przez skype, czy to w realu, chociaż wątpię żeby ktoś mieszkał blisko mnie ;p, w dowolną grę czy to będzie Warhammer czy Dungeon & Dragons to niema znaczenia.

A drugie pytanie jest takie co wy sądzicie o grach fabularnych, jakie są wasze ulubione, itp.

Natanek RLZ!

(W kolorze piekielnym)