Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VirtualBox Metin 2 Server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Pobrałem te oto pliki serwerowe - http://www.mpcforum.pl/topic/424817-download-new-serverfiles-2011-by-sherermastick/page__mode__show

Wszystko pięknie ładnie, ale w ustawieniach VirtualBox mam problem z kartami sieciowymi, a mianowicie:

- Mam karty sieciowe: Mostkowana karta sieciowa - Realtek bla bla bla, sieć wewnętrzna intnet oraz karta sieci izolowanej VirtualBox host-only(mam także opcje niepodłączona, NAT oraz Generic Driver)

- Mam zewnętrzne IP, chce zrobić serwer No-Hamachi.

- Gdy wybieram Realtek-a lub NAT, nie mogę się połączyć z FTP ani moja strona rejestracyjna nie może się połączyć z bazą MySql.

- Gdy wybieram Kartę sieci izolowanej VirtualBox host-only to FTP działa i strona poprawnie łączy się z bazą oraz można się poprawnie zarejestrować.

I teraz mam problem, gdyż na karcie izolowanej VirtualBoxa jest IP 192.168.56.101 i poprawnie mogę się połączyć z FTP i baza poprawnie działa, ale natomiast nie zrobię launchera na te IP, aby połączyć się z serwerem. Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny, gdyż próbowałem chyba już wszystkiego, a serwer musi być koniecznie No-Hamachi! Odrazu mówię, że dla każdego kto pomoże daję "Lubię" ;)

Opublikowano

W sysinstall mam swoje IP, jesli host-only to 192.168.56.101, a jesli Realtek to 172.31.17.218, natomiast w Windowsie mam IP 91.202.173.193.

Opublikowano (edytowane)

No i tak zrobiłem, wszystko wpisałem jak było w ipconfig i mam: "Host "91.202.173.193" is not allowed to connect to this MySql server in "Ścieżka...". Dodam, że gdy startuje serwer mam : "Can not get public ip address". Wszystko zrobiłem, nawet zaporę wyłączyłem, dodam iż nie mam routera, mam zwykły DSL z sieci Internetia.

Edytowane przez Raziel98
Opublikowano (edytowane)

Nie dodawałem 100 do maski, ale zdaje mi się że to tylko do hamachi.

Edit:

Jak dodam 100 do maski to pisze Invalid netmask value, więc nie ;p

Edytowane przez Raziel98