Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież (policja)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w ostatnich dniach skradziono mi konto w grze. Konto jest warte około 800zł i mam zamiar iść na policje, ale jest problem ponieważ konto było kupowane rok temu i nie wiem czy nie będę płacił kary za kupno konta.. i czy w wieku 15 lat można zgłosić policji Kradzież czy musi być to osoba pełnoletnia???? Proszę o konkretne odp... Z góry dzienx

Opublikowano

Raczej nic tu policja nie poradzi

koniec dziekuje dobranoc

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

@Beka

Troche rozumu możesz dostać bana w niektórych grach za sprzedaż konta (czyli kupione konto ban) no ale go nie dostałeś.

Pomyśl jakby były kary za kupno konta w grze to kto by kupywał konta w grze..

Więc kary za kupno konta nie ma.Co do zgłoszenia nie mam pojęcia jeżeli pójdziesz na komende z takim tekstem to panowie policjanci powinni wziąśc to na poważnie lub pomyślą ze z nich kpisz ^.-.

Podsumowanie:kary za kupno konta nie ma ze zgłoszeniem niewiem o wiele łątwiej by było jeżeli by to zgłosiła osoba pełnoletnia.Jeżeli chcesz sie w to bawic to powodzenia scrn by sie przydały itp. Pewnie metin... :D

@Up kradziez powyzej 50 zł był kiedyś o ile sie nie myle taki reportaz w tvn gdzie kolesiowi zarąbali konto na metku i szukali sprawcy/

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano (edytowane)

I to są efekty grania w Metin2 PL ;]

Poczytaj o kradzieżach na forach i leć z rodzicem do komendy..

Na 99% nic z tym nie zrobią ;]

Więc nie wiem czy nawet jest sens..

Pewnie straciłeś w huk.. kasy na konto + sm

I teraz nie masz nic ;] Może to jest kara?

Weź olej to i już w to nie graj ;]

Edytowane przez Makavelli

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

:wuuut:

Nie idź na policje, a po drugie, w regulaminie metka jest napisane, że każdy o swoje konto dba, więc to twoja wina, że konto zginęło.

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

jak pojdziesz na polcije i sie dowiedza ze kupiles konto a napewno sie dowiedza bedzie ban i koniec sprawy , a skradli ci pewnie same itemy, wiec sa na innych kontach , tylko ty na tym ucierpisz

Opublikowano

Może by i coś policja podziałała w tym kierunku, ale jak w każdej grze tak i pewnie w Metinie sprzedaż konta jest niedozwolona, czyli konto i tak nie należy do Ciebie.

Opublikowano

możesz spróbować z policją , nie będziesz płacił kary skąd będą wiedzieli ze kupowałeś to konto. Powiesz ze twoje i tyle.

Musisz być z osobą pełnoletnią by złożyć doniesienie.

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Dokładnie. Tylko osoba pełnoletnia może złożyć doniesienie, pójdź z ojcem/matką i złóż jeśli tak bardzo zależy Ci na tym koncie...

Opublikowano

Pewnie coś by zdziałali. W końcu jest to zwyczajna kradzież. Może i wirtualna, ale kradzież.

Dla mnie jazdy z tymi kontami są po prostu śmiechu warte. Ludzie pobierają jakieś gówno naszpikowane keyloggerami, i później płaczą, że im konta kradną, a policja zamiast zająć się kibolami, drechami i innym plebsem, to ściga 15 latków bawiących się key'ami.

qsHVsoT.png