Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] jak połączyć serwer-klient

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej;]

chciał bym zacząć od tego iż stawiam serwer metina jak na dedyku używając tego poradnika:

To jest ukryta treść, proszę

oczywiście serwer był by także systemem operacyjnym. dla tego że FreeBSD był by i systemem i podstawa serwera jak na dedyku i tu moje pytanie jak połączyć taki serwer z klientem gry na drugim komputerze? mam router ale jak się da ( nie wiem nigdy nie bawiłem się z sieciami) prosił bym o pomysł bez uwzględnienia czy to jest ruoter czy modem czy coś tylko używając bezpośrednio wysyłanych danych z serwera odbierane w kliencie.

Dziękuje z góry

To jest ukryta treść, proszę

;]

Opublikowano

Yyy, stary jak ty nie wiesz jak połączyć serwer z klientem, to lepiej się nie bierz za serwery dedykowane, porób hamachi dla swoich testów, tam dodawaj to co chcesz ew. możesz zapisać baze z hamachi i wgrać ją na dedyka, bo tak to tylko hajs możesz stracić.

Uśmiechnij się, bo jutro może ci zabraknąć czasu albo zębów

:)

Opublikowano

Yyy, stary jak ty nie wiesz jak połączyć serwer z klientem, to lepiej się nie bierz za serwery dedykowane, porób hamachi dla swoich testów, tam dodawaj to co chcesz ew. możesz zapisać baze z hamachi i wgrać ją na dedyka, bo tak to tylko hajs możesz stracić.

1. robisz spam

2. moje pieniądze

3. mam wlasnego VPS za darmo

;]

Opublikowano

no może robię spam, ale jak nie masz w tym żadnego doświadczenia to człowieku, pozdrawiam twój serwer jesli masz zamiar go opublikować, szczerze to ja już w cliencie siedzę 2 lata, i zamierzam następne 2 lata posiedzieć w bazie i dopiero pomyślę o zrobieniu serwera, jak robić serwer to żeby ogarniać wszystko, a nie potem latać po mpc i pytać się jak naprawic dany error ;c

Uśmiechnij się, bo jutro może ci zabraknąć czasu albo zębów

:)