Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapisy na wojne gildi - PORADNIK !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[Wstęp, coś ode mnie]

Witam nie wiem czy dotąd taki poradnik do runes of magic kiedykolwiek powstał ale spróbuje przedstawić sposób na zapisy na wojnę gildii. Poradnik myślę, że będę aktualizował, żeby był wygodny w "użyciu". Będę dodawał obrazki itp.

Sposób ten używa albo używało większość gildii. Dużo osób chyba ten sposób zna ale nie wszyscy. Dlatego opiszę, aby wszyscy wiedzieli jak się zapisać na wojnę. Nie obiecuje ze sposób działa. Wiem ze kiedyś na pewno działał ale dawno go nie używałem, ponieważ nie mam już swojej gildii. I jeszcze jedno odnośnie poradnika radze go przeczytać całego i dostosować się do każdego kroku.

[Download, Scan]

tu nie długo będą linki

[instalacja, użycie]

Wypakowujemy folder micromacro w dowolnym miejscu. Otwieramy folder wchodzimy w scripts > rom > profiles. Kopiujemy plik default.xml i wklejamy go do tego samego folderu aby powstała jego kopia. Nazwę kopii zmieniamy na nazwę naszej postaci w grze ,czyli z nazwy Default(kopia).xml zmieniamy na Nickpostaci.xml. Teraz odpalamy grę i naszą postać. Uruchamiamy bota poprzez przyduszenie pliku "startbot" w folderze rom. Kiedy poprosi nas o przyduszenie klawisza Delete robimy to. Następuje ładowanie naszych skilli ekwipunku itp. do gry, aby bot wiedział z kim ma do czynienia. Po tej operacji udajemy się do naszego domu w grze. Wracamy do okna bota i powinny nam się pokazać liczby z przyporządkowanymi nazwami. Szukamy nazwy war i wpisujemy w bocie jej wartość i przyduszamy enter. Kiedy włączymy okno gry powinniśmy zauważyć parę szybkich prób zapisy na wojnę gildi i chwilowa przerwa od zapisów. Trzeba tylko trafić teraz w ten moment gdy zapisy w grze się włączą i w tym samym momencie bot będzie próbował zapisać nas na wojne.

[Jak to jest zbudowane]

Bot ten jest uniwersalny. Nie zapisujemy się dzięki niemu tylko na wojne możemy też zbierać złote jajka itp. Jednak warto poznać jego działanie bo to umożliwi wam korzystanie z niego "inaczej". Najważniejszy jest folder waypoints tam są wszystkie pliki które wyświetla ponumerowane bot gdy go włączymy. Każdy z nich posiada coś wpisanego tutaj skupie się na plik war.xml oto jego treść uruchomiona w notatniku z moimi komentarzami które są umieszczone w slashach //komentarz// :

<waypoints> //Tym zaczynamy//

<!-- # 5 --><waypoint x="-25" z="35" y="0"> //Tu wskazujemy miejsce gdzie ma iść nasza postać w tym wypadku to miejsce w domku wskazują na to koordy x, y, z//

RoMScript("GuildHousesWar_Register()"); //pierwsza próba zapisu na wojne gildi poprzez użycie funkji GuildHou..._Register()//

RoMScript("GuildHousesWar_Register()"); RoMScript("GuildHousesWar_Register()"); //Kolejna próba//

RoMScript("GuildHousesWar_Register()"); RoMScript("GuildHousesWar_Register()");

RoMScript("GuildHousesWar_Register()"); //Dotąd próba zapisu, każde jedno jedna próba zapisu//

yrest(000000000,1); //Czekanie nie wielkiej ilości czasu//

loadPaths("War") //Ponowne uruchomienie War.xml co daje nam nieskończoną pętle//

</waypoint>

</waypoints> //Koniec//

Daje to wam żebyście to ulepszyli ponieważ nie musi to działać poprawnie. Nim więcej prób zapisu to nie znaczy lepiej przy zbyt dużej liczbie zapisów może ten skrypt nie działać dla tego myślę, że powinniście już na początku zmniejszyć liczbę "RoMScript("GuildHousesWar_Register()");" Tak do 6-15.

Jeśli coś nie działa:

[ingamefunctions]

Nie pamiętam, ale zdaje mi się, że jest to nie zbędne do działania programu. Wystarczy przekopiować folder ingamefunctions będącego w scripts/rom/devtools do stworzonego przez nas albo i nie folderu Add0ns w folderze z grą. A dokładnie to ma wyglądać tak "Runes of magic/Interface/Add0ns/ingamefunctions" z czego foldery interface i add0ns tworzyło się chyba samemu ale nie do końca pamiętam

[Aktualizacja]

Z powodu, iż gra przechodzi aktualizacje to nasz bot musi zrobić to samo. Dlatego kazałem ściągnąć program TortoiseSVN. Kiedy nasz bot nie będzie działał wystarczy wejść w folder scripts i przydusić prawym na folder rom i wybrać opcje SVNUpdate. Bot się nam sam zaktualizuje i powinien działać.

Uwagi, zakończenie:

[Prośba]

Wiem, że opublikowanie tego nie spodoba się nie którym. A mianowicie mam na myśli gildie wyższe, które ten sposób znają. Więc jeśli znajdą się tu negatywne komentarze to wiedzcie, że mogą być właśnie od nich i nie zniechęcajcie się przez to do wypróbowania działania bota. I jeśli wam się uda/nie uda zapisać na wojne (próbujcie pare razy) wyślijcie mi prtwatną wiadomość czy wam się udało czy nie i wasz nick w grze (Saoraid/Cath/Perun - bez różnicy) chciałbym wiedzieć czy ten sposób nadal działa (chociaż na 70% działa skoro inni się rejestrują na wojne) nick jest po to, aby się skontaktować i sprawdzić czy nikt mnie nie oszukuje w tej sprawie (naprzykład ten który znał już ten sposób wcześniej i nie pdoboa mu się publikacja tego).

[Próbować]

Nie zawsze odrazu wam się uda zarejestrować na wojne, albo i nigdy. Spowodowane jest to szybkością waszego łącza i odległośćią od Niemiec, a także oczywiście czy traficie w ten moment.