Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Otóż mam problem z dyskiem zewnętrznym. Zgrałem na niego to i owo u znajomego. Podłączam (po raz 1, ponieważ nowy dysk) i windows mi go nie czyta tj. czyta, że jest podpięte urządzenie lecz nie mogę wejść do kieszeni.. Sprawdzałem na laptopie i wszystko działa dobrze. Jest to więc wina mojego kompa. Czy mieliście taki problem i czy wiecie jak na to zaradzić ? Bardzo bym prosił o pomoc. Z góry thx ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

same głupoty słyszę

dysk ma zrobione partycje Visty albo w7 DYNAMICZNE, których nie odczyta system, jak mniemam jest to XP , Vista HOME lub W7 HOME które to nie czytają takich partycji

należy skasować partycje i ponownie utworzyć pod windows XP innej rady nie ma jak reformat dysku

czyli : usunąć dysk logiczny , potem partycje, utworzyć partycje PODSTAWOWĄ , albo najlepiej rozszerzoną i na niej dysk logiczny nie będzie potem problemu pod żadnym systemem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a co do zasilania to nie od płyty głównej tylko gniazdka USB i jak ma podłączone napięcie zasilające urządzenie, niektóre mają +5V bezpośrednio z zasilacza , tak mają laptopy , a w kompie mają albo wszystkie na płycie ( te z tyłu ) a dodatkowe podpinane tylko o niskim natężeniu prądu ( panele na śledziach albo w przedniej części obudowy )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

U mojego znajoego rozwiazalem ten problem wlasnie podlaczeniem dodatkowego zasilania do dysku. Normalnie na komputerze w zadnym USB nie chcal sie uruchomic(nawet jesli byly podlaczone 2 zlacza). Wydaje mi sie ze to zaslezy od obciazenia zasilacza i linii 5v.

Dysk jest laptopowy (2,5") tak?