Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Mam 1 dysk C, i wiecie raz nie chciało mi się normalnie wyłączać laptopa i wyłączyłem go przyciskiem żeby było szybciej. I jak się tak wyłączy to potem się pokazuje że system musi sprawdzić spójność danych i ma się 10 sek na anulowanie. Ale ja chciałbym to żeby się sprawdziło tylko problem w tym że ja nic nie naciskam a to samo się anuluje! Co ja mam zrobić? Próbowałem ręcznie uruchomić sprawdzanie ale wyskakuje żeby jakiś dysk jest używany i można tylko przy starcie systemu sprawdzić, a wtedy robi się to co podałem wyżej. Proszę o pomoc !

Opublikowano

A po co chcesz żeby to się sprawdzało ?

Możesz zrobić defragmentację, to działa na podobnej zasadzie.

Nie wnikajmy po co tylko chcę żeby się sprawdziło i tyle :( . Więc proszę o pomoc !

Opublikowano

Sawickas, aleś dojebał defragmentacja i skanowanie dysku ma tyle wspólnego co windows i linux

w konsoli Start / Uruchom

To jest ukryta treść, proszę

i potwierdzic skanowanie po restarcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Sawickas, aleś dojebał defragmentacja i skanowanie dysku ma tyle wspólnego co windows i linux

No wiem chciałem to włączyć ręcznie, ale jak włączne to: chkdsk c: /f w Uruchom to nic się nie dzieje, a jak robiłem restart to i tak samo się to sprawdzanie anulowało chociaż ja nic nie dotykałem. :(

Opublikowano

Mały błąd. W uruchom wpisz:

A później

Opublikowano

Soory @UP ale nie jestem aż taki głupi :(. Napisałem że nic się nie dzieje bo mam 1 dysk i tam pisze że odmowa dostępu bo jakiś inny proces używa dysk xD.

Opublikowano

Biore mój komputer/zarządzaj/zarzadzanie dyskami i tam dziele... ale co to ma do żeczy skoro ja nie moge zrobić chkdsk bo przy starcie systemu ten proces sam się anulowuje !!!