Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Kilka pytań dotyczących PS3

Szubu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Po długich rozmyślaniach stwierdziłem, że PC mi nie jest potrzebny. Dlaczego? Ponieważ mój komputer który moge sprzedać na allegro za dobre 800 zł, niestety tych co nowszych gier nie pociągnie, a teraz mój PC służy mi tylko i wyłącznie do internetu, żeby wejść na mpc forum czy też gdzieś indziej ;]

Dlatego kilka pytań co do ps3:

- GDzie kupić? Allegro, czy może jakiś realny sklep? Gdzie taniej,

- Jaki jest koszt PS3 z wszystkimi potrzebnym rzeczami (kable, pad(y) itd.)

- Która wersja będzie dla mnie lepsza? 160GB czy 320GB? Filmów raczej nie będę oglądał. Gier nie będę kupywał przez ten sklep sony, jedynie będę ściągał od czasu do czasu jakieś dema, tudzież darmowe gry.

- Mam modem, który oczywiście służy mi do komputera. I pytanko tutaj: Musi byc kabel Ethernet czy może być taki Ten mniejszy kabelek. (Nie umiem powiedzieć jak on się nazywa.) Ostatecznie moge kupić modem z WI-FI

- Mogę oglądać filmy na youtube? A wchodzić na przerózne strony www, dzieki internecie w PS3?

-Może głupie pytanie ale: Raz kupie ps3 i nie będę się musiał martwić, że za np. 2 lata jakaś gra mi nie wejdzie? PS3 zawsze będzię ciągnąć najnowsze gry?

-Mogę grać w gry multi? Np. Battlefield 3 na serwerach z innymi graczami? Serwery np. 32 sloty...

-Wasza opinia na temat tejże konsoli. Własne wrażenia. I czy Konsola od sony może nam zastąpić PC (Chodzi głównie o internet)

Jeśli ktoś odpowie na moje wszystkie pytania to będę wdzięczny i oczywiście leci LUBIĘ TO

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

1. Na allegro jest taniej ale możesz zostać oszukany.

2. 320 gb około 1000 zł 160gb 900zł

3. Jeżeli tylko do gier to proponuję 160 Gb ale wolałbym te 100 zł dopłacić i być spokojnym.

4. Jeżeli kabel miałeś podpięty do Pc a chcesz sprzedać PC to normalnie podpinasz do konsoli. Ewentualnie dokup router jak sobie zostawiasz PC lub kup kabel ethernet jeżeli masz dwa wejścia.

5. Oczywiście

6. Bądź spokojny gry na PS3 są dopasowane do parametrów i wszystkie gry ci pójdą.

7. Tak internet jest darmowy i możesz grać bez przeszkód

8. Osobiście nie mam PS3 ale ma mój kolega i to najlepsza konsola na rynku. Co do przeglądania to mam wątpliwości bo jeżeli zależy ci na czasie to PC wygrywa. Na PS3 musisz szukać wszystkich liter ale wystarczy trochę wprawy i wszystko ogarniesz.

Liczę na Like. Jak masz jakieś pytania to pisz.

Edytowane przez KickAssPL
Opublikowano

Siema!

Po długich rozmyślaniach stwierdziłem, że PC mi nie jest potrzebny. Dlaczego? Ponieważ mój komputer który moge sprzedać na allegro za dobre 800 zł, niestety tych co nowszych gier nie pociągnie, a teraz mój PC służy mi tylko i wyłącznie do internetu, żeby wejść na mpc forum czy też gdzieś indziej ;]

Dlatego kilka pytań co do ps3:

- GDzie kupić? Allegro, czy może jakiś realny sklep? Gdzie taniej, Sklep, będziesz miał gwarancję, na pewno bez żadnych uszkodzeń itp.

- Jaki jest koszt PS3 z wszystkimi potrzebnym rzeczami (kable, pad(y) itd.) Zależy jaka wersja. Około 1000 wersję najnowszą kupisz.

- Która wersja będzie dla mnie lepsza? 160GB czy 320GB? Filmów raczej nie będę oglądał. Gier nie będę kupywał przez ten sklep sony, jedynie będę ściągał od czasu do czasu jakieś dema, tudzież darmowe gry. Starczy nawet i 160. Ja mam 250 i zajęte około 80 przez około 120 gier z PSN.

- Mam modem, który oczywiście służy mi do komputera. I pytanko tutaj: Musi byc kabel Ethernet czy może być taki Ten mniejszy kabelek. (Nie umiem powiedzieć jak on się nazywa.) Ostatecznie moge kupić modem z WI-FI Ethernet.

- Mogę oglądać filmy na youtube? A wchodzić na przerózne strony www, dzieki internecie w PS3? Tak, przeglądarka nawet jest dobra.

-Może głupie pytanie ale: Raz kupie ps3 i nie będę się musiał martwić, że za np. 2 lata jakaś gra mi nie wejdzie? PS3 zawsze będzię ciągnąć najnowsze gry? Nie musisz się martwić. PS3 ma zajebiste części które posłużą na długie lata, zanim wyjdzie następna PS'ka

-Mogę grać w gry multi? Np. Battlefield 3 na serwerach z innymi graczami? Serwery np. 32 sloty... Tak.

-Wasza opinia na temat tejże konsoli. Własne wrażenia. I czy Konsola od sony może nam zastąpić PC (Chodzi głównie o internet) Jak do przeglądania internetu, to wystarczy mieć klawiaturkę i mysz - wtedy zajebiście ogarniesz. Nie do końca może zastąpić PC. Jeśli chodzi o szybkość podczas sprawdzania czegoś lepiej jest na kompie.

Jeśli ktoś odpowie na moje wszystkie pytania to będę wdzięczny i oczywiście leci LUBIĘ TO

Pozdrawiam

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano (edytowane)

jak sie trafi okazja to na allegro można taniutko kupić ja kupiłem ps3 z 320gb za marne 900zl nówke :) warto chwile poczekać posprawdzać oferty a w razie gdyby z ps3 było coś nie tak zawsze można podać sprzedającego na policje i myśle że kase odzyskasz oczywiście pewniej jest kupić w sklepie takim jak np vobis ale wtedy sporo płacisz marży sprzedawcy

Edytowane przez MrBloody

1321803775u359964.png

Created by Kondzio56