Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Mam problem odnośnie obrazu na komp. który jest podobny do tego co jest na zdjęciu tylko u mnie jest tak nawet gdy system się włącza(Tam gdzie wyświetla logo Energy Star czy jakoś tak) .

Przeinstalowanie sterowników do karty graficznej oraz systemu(Win Vista Ultimate/XP Professional) nic nie dało a i wyczyściłem go w środku jakby co

Pls o pomoc

I Drugie pytanie

Czy inwestowanie w ten komputer ma jakiś sens

Processor:

Intel Core 2 Duo E6550 @2.33Ghz

Ram 2gb

Karta GeForce 8500GT.

Dysk 400GB

Czy lepiej kupic juz jakis nowy bo brat uszkodził takie coś co trzyma karte graficzną(takie same co do ramu)

Opublikowano

Ja tak miałem jak jeszcze miałem taki monitor z 50cm dupą xD ( stary ) I dlatego ekran miałem rozmazany. Spróbuj podłączyć inny jeśli będzie to samo..... No to tak jak UP@

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Tylko musze karte graficzną wymienić ?

A te coś co trzyma karte nie wspomnieliście o tym - co z tym?

Edytowane przez realo
Opublikowano

Złącze na płycie głównej... hmm no jeśli nic tam nie ruszałeś to nie powinna się wypiąć ani uszkodzić..... Ale tak jak ci powiedziałem sprawdz na innym monitorze jeśli będzie tak samo to wtedy pewnie coś z tą karta graficzna

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Najlepiej weź kartę graficzną wkręć u kogoś innego jeśli działa to spieprzone to do trzymania i karta się nie łączy .

Nie ma sensu ładowanie w ten komputer za około 2200 zł jest dobra maszyna z i5 i GeForce GTX 560 OC .

1358177528-U70874.png

Opublikowano

To moze byc objaw rowniez uszkodzonej pamieci RAM (mialem podobnie jak wkladalem uszkodzona kosc). Jak masz kilka kosci RAMu to sprawdzaj pojedynczo wkladajac kosci. Jesli dalej bedzie sie dzialo to samo to niestety pamiec grafiki chyba uszkodzona. Jak na 100% bedziesz pewny ze pamiec karty graficznej uszkodzona to mzoesz sprobowac podgrzac suszarka kosci pamieci na karcie graficznej (prawdopodobnie bedziesz musial zdjac radiator) wtedy odczekac moment i wlozyc do kompa. Mozesz tez zwainac karte w jakies folie/reklamowki i wlozyc grafike na pare godzin do zamrazarki i pozniej tez zaczekac az odtaje i wlozyc do kompa.

Opublikowano

no to masz dwie opcje wymiana grafiki albo wymiana płyty głównej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli na samym początku jest OK...... hmm więc po prostu zostaje rozdzielczość z gry, nie powraca ta ustawiona w systemie...... Zainstaluj jakieś nowsze stery do karty graficznej.......

Opublikowano

Kable posprawdzaj a najlepiej powymieniaj.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

jak napisałem wcześniej, cokolwiek nie zrobi i tak będzie miał nadal to samo, poszedł jakiś układ na karcie czy tylko część chipsetu uległa uszkodzeniu i brak obsługi akceleracji

nowa karta graficzna, najlepiej sprawdzić i wstawić inną na chwile jak dalej to samo to uszkodzone piny na slocie mocującym karte, do wymiany płyta albo próbować podgiąć blaszki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png