Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak grać bez lagów

APBPLAYER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tuż dużo osób ma problemy z lagami (za dużo latency albo za mało FPS'ów) . Oto kilka sposobów żeby tego uniknąć :

1. Rejestrujemy się na najbliższych serwerach (Polska - więc EU)

2. Ustawiamy priorytet procesu APB.exe na wysoki .(Ctrl+Alt+Delete --> procesy -->prawy na proces APB.exe --> ustaw priorytet --> wysoki)

3. Proces APBLauncher można wyłączyć .(nie radze ustawiać w czasie rzeczywistym może spowodować zniekształcenie ścieżki dźwiękowej )

4.Możemy również wyłączyć kilka innych procesów takich ja Ares czy GG.(te które ciągną dużo sieci lub pamięci )

5. Podczas gry możemy również wyłączyć proces explorer co spowoduje wyłączenie naszego pulpitu (znikną wszystkie ikony oraz pasek , nastepnie naciskamy Alt+Tab by uruchomic APB ). po zakonczeniu gry Ctrl+Alt+Delete --> Aplikacje--> Nowe zadanie i wpisujemy "explorer.exe" (pulpit powinien wrocic).

6. Jezeli mamy słaby procesor a grafike dobra to ustawiamy grafike na najlepsza jaka tylko grafa uciagnie ponieważ gdy mamy grafike na minimalnych to procesor otrzymuje zadanie ukrywanie elemętów graficznych (szczegółów) . Minimalne ustawienia graficzne nie zawsze = lepsza wydajnosc komputera!!!

Jeżeli po tych zabiegach nadal mamy więcej niż 200 latency nie ma co kombinować i psuć sobie nerwów i grę innym ...

PS. Żeby sprawdzić swoje parametry w grze wchodzimy w czat i piszemy /FPS . Jeżeli macie inne sposoby na lepszą jakość gry napiszcie.

Jeżeli któryś ze sposobów pomógł ci daj +

//Dodam prefiks

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a mi co chwilę crashuje głównie po wejściu do projektowania lub ubierania

408b666d9545bfe4.jpg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Jeśli uważasz że Ci pomogłem, nagrodź mnie lajkiem. Motywuje mnie to do dalszej pomocy :)

Nowicjusz
Opublikowano

Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale APB potrzebuje systemu x64, ponieważ na x32 wywala błąd OUT OF MEMORY i niektórzy właśnie przez system mają straszne lagi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam problem z prioritetem ponieważ wywala bład :

Operacja nie moze byc zakonczona

ODMOWA DOSTEPU.

<3

Koza Gold

• 8 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Śmieszy mnie troszkę ten poradnik, ponieważ lagi, a ścinki gry to co innego. Lagi są na APB niekoniecznie dlatego,że ktoś ma słaby internet. Autor tutoriala założył, że ktoś ma lagi bo: A). ma słaby komputer ; B). ma słaby internet. Mam dobry komputer, dwukrotnie przewyższający rekomendowane wymagania, a do tego internet 20mb/s. I lagi są jak cholera i jest to wina tych gładko mówiąc gnojów z Gamerfirsta, którzy tylko liczą wpływające pieniądze,ale serwerów nie potrafią dobrych kupić. Jak to łatwo sprawdzić? Wejdźcie sobie na APB w nocy kiedy ogólnie jest mało ludzi i dołączcie do pustego dystryktu. Zero ścinek i lagów. Potem wejdźcie tam gdzie są ludzie i lagi macie momentalnie. Kiedyś tego nie było. g1 jak zwykle wszystko zdupcyło :) Ważne to dodawać coraz więcej opcji Pay2Win.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Śmieszy mnie troszkę ten poradnik, ponieważ lagi, a ścinki gry to co innego. Lagi są na APB niekoniecznie dlatego,że ktoś ma słaby internet. Autor tutoriala założył, że ktoś ma lagi bo: A). ma słaby komputer ; B). ma słaby internet. Mam dobry komputer, dwukrotnie przewyższający rekomendowane wymagania, a do tego internet 20mb/s. I lagi są jak cholera i jest to wina tych gładko mówiąc gnojów z Gamerfirsta, którzy tylko liczą wpływające pieniądze,ale serwerów nie potrafią dobrych kupić. Jak to łatwo sprawdzić? Wejdźcie sobie na APB w nocy kiedy ogólnie jest mało ludzi i dołączcie do pustego dystryktu. Zero ścinek i lagów. Potem wejdźcie tam gdzie są ludzie i lagi macie momentalnie. Kiedyś tego nie było. g1 jak zwykle wszystko zdupcyło :) Ważne to dodawać coraz więcej opcji Pay2Win.

Nie przesadzaj, kiedyś to był tylko pistolecik, a reszte za real hajsy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

20mb/s i laggi ja przy necie 12mb/s niemam laggow wiec niestety cos musi byc po twojej stronie. No i niestety twoja argumentacja pay2win jest błędna bo jedna z najlepszych broni jest colby pmg, a po 2 jak ktos ma kase i wydaje na ta gre bo ja lubi to nie jego wina ze mu kasy nie szkoda, ja na samo apb wydalem cos kolo 350zl i jakos tego niezbyt zaluje

final.jpg

Opublikowano

20mb/s i laggi ja przy necie 12mb/s niemam laggow wiec niestety cos musi byc po twojej stronie. No i niestety twoja argumentacja pay2win jest błędna bo jedna z najlepszych broni jest colby pmg, a po 2 jak ktos ma kase i wydaje na ta gre bo ja lubi to nie jego wina ze mu kasy nie szkoda, ja na samo apb wydalem cos kolo 350zl i jakos tego niezbyt zaluje

Jeżeli ktoś ma szybkiego neta i mu laguje gra to znaczy, że coś mu ten internet zamula - może coś w tle pobiera lub też wina może być po stronie G1, bo czasem po prostu ich serwery słabo działają.

Co do pay2win w APB to po części jest to prawda, bo np. Scouta nie zdobędziesz inaczej niż przez wydanie kasy w Armasie, a wiadomo że ta snajperka jest OP, bo można z nią biegać, skakać i jest bardzo duża celność.

Colby PMG jedna z najlepszych broni? Tak samo można powiedzieć o innych, więc to Ty źle uargumentowałeś :) Ja np. nie lubię grać PMG i lepiej mi idzie OCĄ, więc porównywanie do siebie broni jest bezsensu, bo każdy ma inny styl gry i swoją ulubioną broń.

Autor poradnika chyba zapomniał czym się różni lag od małej ilości FPSów. Lag jest spowodowany słabym połączeniem z serwerem gry, przez co jakby cały świat gry się zatrzymuje dla nas, a jeśli gra nam ścina czyli jest mało klatek na sekunde to oznacza, że problem tkwi w naszym sprzęcie.

Przyjmuję zlecenia na grafikę - chętny? Napisz do mnie

Jeżeli pomogłem lub podoba Ci się mój post - kliknij Lubię to!

Opublikowano

Co do pay2win w APB to po części jest to prawda, bo np. Scouta nie zdobędziesz inaczej niż przez wydanie kasy w Armasie, a wiadomo że ta snajperka jest OP, bo można z nią biegać, skakać i jest bardzo duża celność.

Zawsze możesz uzbierać trochę $ i kupić Ducka nie wydając ani złotówki. :)

@down

Mi się udało. :P

Opublikowano

Zawsze możesz uzbierać trochę $ i kupić Ducka nie wydając ani złotówki. :)

Niby tak, ale to trzeba być cholernie cierpliwym, żeby uzbierać tyle kasy bez premium :D

Przyjmuję zlecenia na grafikę - chętny? Napisz do mnie

Jeżeli pomogłem lub podoba Ci się mój post - kliknij Lubię to!

Opublikowano

Sam miałem nie raz dziwne spadki fpsów tak samo jak mój kolega z mocnym pc'etem. Internet mam 30 mb/s, a gram na laptopie z grafiką ATI Mobility radeon 4500 HD. Procek 2 GHz AMD Dual core jakiś :D Ram 4 GB. Dodam, że wcześniej jakoś z rok temu grałem bez ścin na średnich wymaganiach lecz usłyszałem, że zmienili shadery gry czy jakoś tak i teraz jest dupa :D

1373794396-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...