Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, mianowicie za każdą grę dostaje około 100-200 expa a w takim żółwim tempie wątpie żebym cokolwiek uzbierał. Pytanie więc jest takie: co mogę zrobić aby dostawać więcej expa. Wiem że się da bo pewna osoba nabiła mi 2k w pół godziny.

Opublikowano

Żeby dostawać expa, najpierw trzeba nauczyć się grać ;)

Pomogą ci te poradniki:

To jest ukryta treść, proszę

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Z tego co piszesz widzę że dopiero zacząłeś grać więc nie oczekuj super profitów.

Po drugie dużo zależy od umiejętności i trochę od szczęścia, no i staraj się współpracować (czasami się daje).

Jak zginiesz to nie przełączaj się na następny czołg tylko zostań i poobserwuj jak grają inni.

Ja w tej chwili na 6,7 tierze mam około 800 expa za dobrą bitwę nawet za porażkę, bez premki oczywiście.

imetin_logo.png

Opublikowano

To co Ci mówiłem: NIGDY NIE WYJEŻDŻAJ NA FRONT, W DODATKU SAM! Lepiej przyczaj się z boku i z ukrycia prowadź ogień - za to masz już połowę expa. Nie kradnij killów swojej drużynie - to w tym nie pomaga. Osłabiaj czołgi wroga, w takim miejscu, aby artyleria mogła go zdjąć (np. siedź z boku kamienia, wróg bedzie kampił - arty go zdejmie). Za scoutowanie też są naliczane punkty. Oczywiście staraj się przeżyć bitwę, pomagając swojej drużynie. Te 2k to pikuś. :)

Opublikowano

@2up Nie zgadzam się z tobą kompletnie ponieważ jak stoisz z daleka to łatwiej cie zabić niż jak podjedziesz szybko do przeciwnika i zaczniesz dookoła niego krążyć tak, żeby nie zdążył ciebie nacelować. Takim sposobem na 3 tierze z T-46 i najsilniejszym działem( najwiecej dmg nie prędkości) nabijam najmniej 5 kill na gre :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@2up Nie zgadzam się z tobą kompletnie ponieważ jak stoisz z daleka to łatwiej cie zabić niż jak podjedziesz szybko do przeciwnika i zaczniesz dookoła niego krążyć tak, żeby nie zdążył ciebie nacelować. Takim sposobem na 3 tierze z T-46 i najsilniejszym działem( najwiecej dmg nie prędkości) nabijam najmniej 5 kill na gre :)

Jeśli umiesz kampić, to nikt Cie nie dednie. :)

Opublikowano

Zamiast pchac sie do zabicia uszkadzaj jak najwiecej za uszkodzenia tez dostajesz expa kamp za kamieniami gorkami i wychylaj sie tylko zeby oddac strzal i spowrotem sie chowaj, nic trudnego zeby uzbierac na bitwe 2k expa;)

Opublikowano

To co Ci mówiłem: NIGDY NIE WYJEŻDŻAJ NA FRONT, W DODATKU SAM! Lepiej przyczaj się z boku i z ukrycia prowadź ogień - za to masz już połowę expa. Nie kradnij killów swojej drużynie - to w tym nie pomaga. Osłabiaj czołgi wroga, w takim miejscu, aby artyleria mogła go zdjąć (np. siedź z boku kamienia, wróg bedzie kampił - arty go zdejmie). Za scoutowanie też są naliczane punkty. Oczywiście staraj się przeżyć bitwę, pomagając swojej drużynie. Te 2k to pikuś. :)

Sullyer myślisz że cię nie posłuchałem? 3 zabójstwa czołg 100% i dostaje 250-300 expa...

Opublikowano

Sullyer myślisz że cię nie posłuchałem? 3 zabójstwa czołg 100% i dostaje 250-300 expa...

Niski tier zapewne. Ja dostaje za 2 zabójstwa, czołg uszkodzony (Luchs) 700 expa.

Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej na tym tierze jeszcze szału nie ma, do następnego czołgu masz jakieś 12k expa więc ile byś chciał dostawać?

Na wyższych tierach będzie więcej.

imetin_logo.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...