Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadła w moje ręce pewna teoria w którą jakąś kompletnie nie wierze, a mianowicie że jeżeli będę pisał do kogoś wprost smsami o sprzedaży powiedzmy narkotyków, broni itd. to mogę się spodziewać ze nie przeczyta tego tylko odbiorca tej wiadomości Ile jest w tym prawdy? Czy naprawdę nie posiadamy ani trochę prywatności jeżeli chodzi o telefony komórkowe? Czy to urządzenie służy teraz po to by kontrolować kto co z kim i kiedy? Zapraszam do ogólnej dyskusji tylko chciałbym zaznaczyć że proszę o rozważne wypowiedzi najlepiej z jakimiś dowodami jeżeli można.

Opublikowano

Odbiorca może strzelić ,, a tak to tylko widzi twoje wiadomości biuro twojej sieci

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

operator nie widzi, nie czyta naszych SMS do czasu uzyskania nakazu z sądu o udostępnieniu

tylko odbiorca może założyć sprawę jeśli poczuł się zniesławiony albo używa się wobec niego gróźb lub szantażu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

operator nie widzi, nie czyta naszych SMS do czasu uzyskania nakazu z sądu o udostępnieniu

tylko odbiorca może założyć sprawę jeśli poczuł się zniesławiony albo używa się wobec niego gróźb lub szantażu

Tyle jeśli chodzi o teorie. W praktyce może to wyglądać zupełnie inaczej. Nigdy się nie dowiemy co tak naprawdę monitorują nasze władze. Sprawy typu narkotyki nie są warte, aż takiej uwagi. Inaczej sprawa wygląda z terroryzmem. Wpisz w google hasła: schemat budowy bomby, później metro w warszawie, a nie zdziwię się jak odwiedzą Ciebie koledzy w "czarnych płaszczach" :) Czasy anonimowego internetu oraz komunikacji komórkowej się już dawno skończyły. Dlatego powstają telefony typu BlackBerry z szyfrowaniem wiadomości. Dla potwierdzenia informacji podpinam link do przeczytania.

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Meh, nie sądzę aby kogokolwiek interesowały nasze sms'y w biurach. Nie sądzę także, aby ktoś praktykował ich czytanie, nie wiem pod jaki paragraf to podchodzi lecz jest to zapewne łamanie praw konsumenta, nie wiem co za to grozi ale czy ta gra jest warta świeczki ? Raczej nie. Internet nigdy nie był anonimowy dla przeciętnego użytkownika, nie wspominając o hackerach itd. Co do panów w "czarnych plaszach", podobnie jak z piractwem, policja zapewne dogaduje się z dostawcami internetu i po cichu załatwiają takie sprawy.

Z resztą co to za gdybanie, jak ktoś by chciał pisać o broni, narkotykach to telefon na kartę i po sms karta na pół i kosz.

Opublikowano

Przy okazji zapomniałeś o numerze IMEI. W takim wypadku należy wywalić także telefon i to najlepiej po wysłaniu wiadomości. Aktualnie namierzenie włączonego telefonu zajmuje kilka minut. Nie piszę tutaj o przestępstwach na małą skale tylko o większych akcjach. Osobiście uważam, iż wszystkie nasze wiadomości (te nadane przez sieć jak i telefonie komórkową) są filtrowane i po części sprawdzane. Zresztą jest to tylko gdybanie. My zwykli konsumenci prawdy nie poznamy, zresztą lepiej nawet nie wiedzieć.

Opublikowano

CBA ma większe wtyki niż wam się wydaje ;)

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Hehe. Każde rozmowy, smsy są widoczne przez biuro twojej sieci. Dostęp do tych rozmów, smsów bez problemowo może dostać Policja, CBŚ, CBA i tak dalej. ;)

Opublikowano

Hmm..wydaje mi się że tylko przez nakaz sądu można uzyskać takie informacje.

@Oj, to muszę przestać umawiać się na kupno trawki przez sms'y :D

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Hmm..wydaje mi się że tylko przez nakaz sądu można uzyskać takie informacje.

@Oj, to muszę przestać umawiać się na kupno trawki przez sms'y :D

Teoretycznie według ustawy to tylko poprzez nakaz sądu można uzyskać takie informacje. Co nie znaczy, że za naszymi plecami kontrolują wszystko. :)

Opublikowano

Nie ma chodz odrobine prywatnosci w tym kraju

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).