Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Itemshop za pomocą Dotpay.

SϒS™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Jak wiecie Kierownik! pewnego dnia zrobił poradnik [Dl]Itemshop Za Pomocą Sms Shop , co w języku

podstawowym znaczy Itemshop z którego zarabiamy realne pieniądze poprzezSMS'y od www.dotpay.pl

Kierownik napisał go trochę chaotycznie ,skrypty były uszkodzone/złe .Dlatego teraz napiszę GO

że tak się wyrażę poprawnie , wszystko co trzeba wiedzieć i powinno się po przeczytaniu GO

dowiedzieć ,że się tak mongolsko wyrażę . Ale zanim to przeczytasz zapierd'ol'niy lubie to

No to tak :

Pierwsze to musimy poczytać troszeczkę o dotpayu :

Może nie zacznę zbyt orginalnie ale: w końcu zebrałem się aby napisać mały poradnik w którym pokaże wam kilka przydatnych informacji tj:jak korzystać z serwisu dotpay.pl, jak skonfigurować smsy oraz przelewy bankowe. Jako, że krąży pełno plotek jakich to cudów trzeba dokonać aby dostać wypłate postaram się to wszystko pojaśnić.

Kilka wymagań na początek:

Musisz być pełnoletni (jeśli nie jesteś możesz założyć konto na rodziców)

Wymagany jest NIP.

Wymagane jest konto bankowe.

Mam nadzieję, że umiecie się zarejestrować więc pominę te kroki, napisze tylko, że aktywacja konta kosztuje jednorazowo (raz na zawsze) 10zł.

Jeśli nie aktywujesz konta będziesz mógł korzystać z serwisu, będziesz mógł również zbierać pieniądze na swoim koncie dotpay, jednak nie będziesz mógł tych pieniędzy wypłacić. Konto można aktywować w każdej chwili, pieniądze zarobione przed aktywacją nie przapadną.

Konfiguracja usługi sms:

1. Klikamy w "usługi sms":dot1.jpg?t=1252204188

2. Następnie klikamy "Dodaj nową usługę":dot2.jpg?t=1252204342

3. Wybieramy pierwszą opcje "sms zwracający kod dostępu do usługi" po czym klikamy dalej:dot3.jpg?t=1252204420

4. Teraz wybieramy drugą opcje czyli "Kod generowany i dopisywany do listy kodów. Sprwadzanie kodów w Dotpay" - klikamy dalej:dot4.jpg?t=1252204451

5. Konfigurujemy swoją usługę sms, np:dot5.jpg

ad1 - Nazwe usługi wpisujemu jaką chcemy, tak aby wygodnie później przeglądać sobie swoje usługi na dotpay.

ad2 - Adres Ip na którym działa usługa - domyślna gwiazdka "*" wpisałem ją ponieważ nie każdy wie, że może korzystać z tej usługi nawet jak ma zmienne IP, gwiazdka oznacza, że usługa będzie sama sobie pobierała IP więc będzie działała z każdego adresu. Jeśli mamy stałe IP i chcemy aby usługa działała wyłącznie na naszym serwisie, podajemy IP maszyny na której zainstowalany jest sms shop zamiast gwiazdki

ad3 - Identyfikator usługi - Wpisujemy co chcemy, należy pamiętać, że to już pod tą nazwę osobniki będą wysyłać smsy

ad4 - Wybieramy wartość smsa

ad5 - Bardzo ważne aby zaznaczyć "Kod jednorazowy" jeśli chcemy aby kod miał tylko 1 użycie.

ad6 - Podajemy dokładny adres do stronki na której można zakupić pkty do sms shopu na naszej stronie, strona będzie sprawdzona czy nie łamie regulaminu dotpay, po czym usługa zostanie aktywowana.

ad7 - Obowiązkowo podajemy opis usługi, który ułatwi kontrole zawartości stronki przez techników.

Następnie Klikamy "Utwórz usługę"

6. Podsumowanie utworzonej usługi, patrzymy na numer smsa - przyda sam się aby poprawnie skonfigurować buypoints.php dot6.jpg

odpowiadający config w buypoints.php do wyżej przedstawionej usługi:

$config['dotpay'][0]['id'] = xxxx;	   # tutaj musimy wpisać ID zarejestrowanego klienta
$config['dotpay'][0]['code'] = "zielony150"; # identyfikator uslugi SMS
$config['dotpay'][0]['type'] = "sms";
$config['dotpay'][0]['addpoints'] = 150; # ile premium punktow daje dany sms
$config['dotpay'][0]['sms_number'] = 73068; # numer na jaki nalezy wyslac kod - nalezy pamietac ze inna wartosc smsa to inny numer na jaki nalezy wyslac smsa.
$config['dotpay'][0]['sms_text'] = "AP.ZIELONY150"; # tresc jaka ma byc w SMSie
$config['dotpay'][0]['sms_cost'] = "3.66 zl brutto"; # cena za wyslanie sms

#wchodzimy w usługi sms następnie lista usług i mamy informację czy usługa jest aktywna, jeśli nie jest tzn, że technicy jeszcze nie sprwadzili naszej stronki lub podaliśmy niedokładny link do strony z kupnem pktów, aktywacja trwa różnie - od kilku do kilkudziesiąt godzin

Wypłacanie pieniędzy za usługi sms:

1. Z menu Serwisy SMS wybieramy opcje "wypłata"

dot11.jpg?t=1252205637

ważne: pieniądze możecie wypłacać dopiero 7 dni po zakończeniu rozliczenia które zamykane jest razem z końcem miesiąca

czyli każdego miesiąca od siódmego dnia będzie dostępna opcja "Wypłata":dot12.jpg?t=12522056852. Teraz wypełniamy wszystkie dane które są wymagane i klikamy "Dalej"dot13.jpg

3. Drukujemy 2 umowy oraz 1 rachunek - podpisujemy - pakujemy w koperte i wysyłamy na podany niżej adres dot14.jpg?t=1252205743

Pamiętaj, że od tej sumy będzie jeszcze odliczone 19% podatku! Pieniądze zostaną wpłacone na Twoje konto bankowe.

Konfiguracja przelewów:

1. Z menu "Płatności internetowe" wybieramy opcje "kody dostępu":dot21.jpg?t=1252205902

2. Następnie "utwórz nową usługe":dot22.jpg?t=1252205928

3. Zaznaczamy "Konto kodów bezobsługownych" i klikamy dalej:dot23.jpg?t=1252205946

4. Wpisujemy dane podobnie jak przy usłudze sms po czym klikamy "dalej": dot24-1.jpg?t=1252207457

5. Podsumowanie konfiguracji usługi(zgodnie ze wskazówką zamieszczamy wygenerowany link na swojej stronce w buypoints.php dot25.jpg?t=1252205988

konfig (buypoints.php) dla przelewu bankowego/karty kredytowej do wyżej przedstawionej usługi

Kod:

$config['dotpay'][1]['id'] = xxxxx; # numer ID zarejestrowanego klienta
$config['dotpay'][1]['code'] = "bez6"; # identyfikator uslug SMS
$config['dotpay'][1]['type'] = "C1";
$config['dotpay'][1]['addpoints'] = 300; # ile premium punktow daje dany sms
$config['dotpay'][1]['sms_number'] = ""; # zostawiamy puste
$config['dotpay'][1]['sms_text'] = "Ziele";
$config['dotpay'][1]['sms_cost'] = "5 zl brutto"; # cena za wyslanie sms

Pewnie myślicie ufff już wreście po lekturce =)

Nie jeszcze nie koniec =p

Musicie mieć stronę WWW + Mysql2011(2 nowe tabelki w player pod skrypty ze strony )(nie chcę tutaj mieszać) dlatego wrzucam gotowca

a jeżeli ktoś nie będzie chciał użyć to sobie tylko wyciągnie co chce i tyle..

http://www.multiupload.com/9JQTCMTRUA

W player -->

a.)kategorie_sklep ustawiacie sobie kategorie w IS ^^

b.)produkty_sklep itemy jakie w IS chcecie =)

http://imageshack.us/photo/my-images/263/nowyobrazmapabitowaub.png

Czyli SYS napisał zwięźle i na temat bez kolorowania i robienia sztucznego dymu

a teraz dawajcie Lubie to za te skrypty które nie powinnienem wam był dawać xD

ale z dobroci serca udostępniam :P

Oryginalny temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/268015-dlitemshop-za-pomoca-sms-shop/

W temacie pokazane jest jak dodać kody do card ,ale powiem wam że to podwójna robota

oni (dotpay) dają skrypty które powiązujecie ze stroną i tyle , a tak to musicie osobno

każdy kod wklejać ^^

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Na razie nic nie ma ;d. ^^, Jak wyślą się to sprawdzę i porówna z swoimi ;d ;>. Jak będą działać to strzelę Ci to "Lubię To". A skrypty twojego autorstwa czy kogo ;> . ?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Skrypty(więkoszść) są autorstwa Adi13089 ; mojego w kilku %% w edycji , Oczywiscie

dał mi 100% prawa do strony. On tą stronę stworzył od podstaw dla niegdyś mt5 ,i wykonał relase.

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

Opublikowano

Dot pay to shit, prowizja jest dosyć spora i jeszcze usługi są ograniczone + słabe zabezpieczenia.

Osobiście wolę fortumo.com

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Zaczyna mnie to wkurwiać co chwile zrzynasz gdzieś poradniki i wstawiasz. Pierwszy poradnik dotpay widziałem x czasu temu po co to komu żeby Neo znowu na hamachi item-shop robiły? Zanim napiszesz sorry znajdziesz w necie poradnik pomyśl czy warto go wystawiać :D

wyjebane.jpg

Opublikowano

Nie będę się kłocił z idiotą .Pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma sprawy ^^

Opublikowano

Wszystkim poprostu sie nie chce bulic 10 zl na dotpaya bo to za duzo.... Lepiej poczekać aż ktoś z MPC da ten skrypt i korzystac bez reje na dot payu. Żałosne już widze kupe serwerów hamachi z IS zamykanych po 2 tygodniach max miesiacu żeby tylko zarobic pare groszy na dzieciakach...

dCrwk2h.gif

Opublikowano

@UP to co ty gadasz to są brednie .. Skrypt ? To skrypt ma Ci płacić Twoje %% od zarobionej sumy? oO wątpie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nudziło mi się więc zrobiłem wam wycinke tego skrypta ;]

http://wklej.to/u5i8m , caly skrypt zaczyna się od

<?php

if(isset($_POST['sprawdz'])){

a konczy na

<form action="" method="POST">

KOD: <input type="text" name="kod" /><br />

<input type="submit" name="sprawdz" value="Wykorzystaj kod!" />

</form>

</center>

<Br/>

• 5 tygodni później...
Opublikowano
<?php
if(isset($_POST['sprawdz'])){
//tutaj kod sprawdzania kodu ; D
$kod = trim(addslashes(mysql_real_escape_string($_POST['kod'])));
if($kod==''){
echo"Podaj kod<br />";
}else{
//tutaj gdy pole nie jest puste
//dalsze instrukcje 
//mysql_connect("localhost", "root", "");
mysql_select_db("player");
$q=mysql_query("SELECT * FROM `card` WHERE no='".$kod."' LIMIT 1");
$q2=mysql_fetch_array($q);
if($q>0){
$cash = $q2['cash'];
//tutaj instrukcje gdy znaleziono kod 
if($q2['lock']==1){
echo "Kod zostal juz wykorzystany !<br />";
}else{
//tutaj gdy kod jest dobry i nie zostal wykorzystany
// dalsza częsc kodu 
mysql_select_db("account");
$login=$_SESSION['login']; // TUTAJ MUSIMY USTAWIĆ ZMIENNĄ DLA SESJI LOOGINU / USERA
$ilosc_monet=$cash;
$query="UPDATE account SET coins=coins+$cash WHERE login='".$login."'";
$dodaj=mysql_query($query);
if($dodaj>0){
//
mysql_select_db("player");
$lock1=mysql_query("UPDATE `card` SET `lock`='1' WHERE `no`='".$kod."'");
if($lock1){
echo"Dodano pomyślnie ".$cash." monet.<br />";
}else{
mysql_select_db("account");
mysql_query("UPDATE `account` SET `coins`=coins-$cash WHERE `login`='".$login."'");
echo" Nie dodano error 1<br />";
}
//
}else{
echo" Nie dodano error 2<br />";
}
}
}else{
echo"Kod jest nieprawidlowy.<br />";
}
}
}
?>
<form action="" method="POST">
KOD: <input type="text" name="kod" /><br />
<input type="submit" name="sprawdz" value="Wykorzystaj kod!" />
</form>
</center>

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć . Jak wiecie Kierownik! pewnego dnia zrobił poradnik [Dl]Itemshop Za Pomocą Sms Shop , co w języku

podstawowym znaczy Itemshop z którego zarabiamy realne pieniądze poprzezSMS'y od www.dotpay.pl

Kierownik napisał go trochę chaotycznie ,skrypty były uszkodzone/złe .Dlatego teraz napiszę GO

że tak się wyrażę poprawnie , wszystko co trzeba wiedzieć i powinno się po przeczytaniu GO

dowiedzieć ,że się tak mongolsko wyrażę . Ale zanim to przeczytasz zapierd'ol'niy lubie to

Czyli SYS napisał zwięźle i na temat bez kolorowania i robienia sztucznego dymu

a teraz dawajcie Lubie to za te skrypty które nie powinnienem wam był dawać xD

ale z dobroci serca udostępniam :P

Oryginalny temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/268015-dlitemshop-za-pomoca-sms-shop/

W temacie pokazane jest jak dodać kody do card ,ale powiem wam że to podwójna robota

oni (dotpay) dają skrypty które powiązujecie ze stroną i tyle , a tak to musicie osobno

każdy kod wklejać ^^

hm.. ale żeś się wysilił naprawdę pozdro -.-

Tutek skopiowany z tego źródła: http://tibia.net.pl/...-zielonych.html

Hm napisałeś go tak ? w linku coś innego widzę ;)

Nie przywiązuj sobie praw autorskich bo nie napisałeś tutka tylko go skopiowałeś więc nie proś o Lika itp ;) i nie mów że napisałeś go Ty bo dałem dowodzik kto go napisał.

Hm z dobroci ? huh to teraz ja z dobroci dla Ciebie dałem źródełko ;D

Pozdrawiam ;)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

metin5_release_Adi.zip oczywiście, że istnieje :)

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.
Techników od bazy danych, systemów linuksowych( głównie FreeBSD).

[email protected] - > Pisać - > Rozpatrzę propozycje :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Istnieje jakiś Reupload ?

Weź przeczytaj to co napisałem i potem przejdź do tamtego linku do oryginalnego temaciku, warto się tam zarejestrować i warto mieć potem pliki i dokładniej opisane :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

da ktoś reup ..

Podłączam się pod Reup'a ;]

Panowie zobaczcie na moją odpowiedź u góry, wszystkie pliki w tym temacie macie z źródła którego ja podałem a tutaj na mpc jest skopiowany z tamtego wszystko co do 1 literki, wejdźcie sobie, zarejestrujcie i macie tam pliki :)

Jak nie zobaczyliście, nie weszliście to nie piszcie głupot -.-

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...