Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wukong poradnik?

PaFFci0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jako, że jutro będzie przecena na wukong'a to postanowiłem go sobie kupić, ale potrzebuje do niego jakiegoś sensownego poradnika ( całego, a nie tylko build ). Najlepiej, jakby było po polsku ale po angielsku też powinienem dać sobie rade. Przejrzałem już mobafire, ale jakoś do mnie ta strona nie przemawia. Macie coś ciekawego ?

Opublikowano

Napisze Ci tak na szybko runki i rzeczy.

Runy:

-Znak: Przebicie pancerza (+1.66) 9 szt.

-Pieczęć: Pancerz (+1.41) 9 szt.

-Glif: Czas odnawiania ( - 0,65%) 9 szt.

-Esencja: Przepicie pancerza (+3,33) 3 szt.

Item:

Zaczynasz od butów szybkości i 3 pot do hp. Po zebraniu kasy na Obuwie Merkurego i wbiciu 5 lvl idziesz do miasta zakupić te butki i też z 2 potki. Później zbierasz na Pożeracz'a . Później wampiryczny kostur i blask. Jak już masz te 2 rzeczy, kupujesz Moc Trójcy . Później możesz zbierać na Tłuczek i z tłuczka na Widmowe Ostrze Youmuu, wampiryczny kostur był Ci do Krwiopijcy wiec na to bd teraz zbierać. Na koniec Ostrze Nieskończoności i jak masz za dużo kasy to potki każdego rodzaju .

Specializacje:

Atak : 21

Obrona: 0

Użytkowe: 9

A co do skilli przywoływacza to Błysk i Wyczerpanie

Opublikowano

Cześć jako, że jutro będzie przecena na wukong'a to postanowiłem go sobie kupić, ale potrzebuje do niego jakiegoś sensownego poradnika ( całego, a nie tylko build ). Najlepiej, jakby było po polsku ale po angielsku też powinienem dać sobie rade. Przejrzałem już mobafire, ale jakoś do mnie ta strona nie przemawia. Macie coś ciekawego ?

@OFFTOPIC

Skąd wiesz, że jutro będzie przecena Wukonga?

@EDIT

Przepraszam za zwłokę, już widzę ^^

Wróciłem ;]

Opublikowano

Zamiast patrzeć na buildy na mobafire popatrz tutaj:

www.solomid.net/guides.php?g=4136

11.jpg

Specjalista
Opublikowano

WUKONG I POTY NA MANE CHYBA SOBIE JAJA ROBICIE? Opisze ci go troszkę jako, że mam go odkąd powstał :P

Budujesz go pod offtanka tzn : butki najlepiej albo na resist i stuny albo na dodge jeżeli masz dużo mele przeciwników potem budujesz sobie frozen malleta następnie możesz thornmaila lub force of nature to na resista , potem masz warmoga i atme ;) A na start możesz wziąć dorans blade albo tarcze ;) ewentualnie butki + 3 poty na hp !

Gra: staraj się grać offensywnie, możesz dobijać miniony z doskoku i przy okazji trafić w przeciwnika . Potrafisz znikać na 2 s czy jakoś tak po tym twój klon zada magiczne obrażenia . Jak zaczynasz się z kimś się bić to zawsze mu walnij z Q przez ryj, gdyż zmniejsza mu to armora :) czyli mniej więcej musisz załączyć Q i odrazu do niego dolatujesz za pomocą E (o ile dobrze pamiętam to było pod E) znikasz W i robisz ulta ;)

Ogólnie uważam, że jest bardzo dobrym offtankiem ;)

Q - Nawalnie z pałki obniża arma i zadaje dmg

W - Znikasz i twój klon zadaje dmg obszarowe gdy się pojawisz .

E - Tak zwany doskok uderza chyba w 3 bliske cele .

R - Ult to taki trochę wirek na początku podrzuca przeciwników co daje dość dużą przewagę w team fight :)

Powodzenia :)

giphy.gif

Opublikowano

WUKONG I POTY NA MANE CHYBA SOBIE JAJA ROBICIE?

Sorry ale się pomyliłem , chodziło mi o HP. Ja teraz gram postaciami magicznymi i dlatego ten błąd.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak panowie gram bez run na wukonga bylem na stronie z Soraka kupilem Doran Blade's Wiedzialem bede mial mane i bede mial hp ok nie kupuje butow. a wiec FB co prawda gonili sorake i bilem ich ostro za jedno wbicie akali tracila 200-250 hp FB i 2 kill moj pozniej podeszli blizej bo mialem 2 kreski hp zaczelem bic ich i zabilem do 3 kila . Ja jestem szalony kupilem bf i buty a ogolnie moj build

Infinity Edge

Latarnia wringla/frozen malet

Bloothrister

Warmog

Atma'impaler

Phantom dancer polecam mozna sie pobawic i maksuje roznie E albo Q

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...