Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana cen w coins w MU item shop (global)

HabbaBabbaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Jakiś czas temu przez przypadek, udało mi się odkryć, że wszystkie ceny itemów w naszym MU ITEM SHOP(MIS) są zawarte w plikach na naszym komputerze.

Krótko jak to się wydarzyło:

Po patchu cena p2p na tydzień miała zostać podniesiona na 800w coins z 400w coins.

Włączyłem clienta z grą, patch się nie zrobił(wyskoczył error przy download), odpaliłem grę, wchodzę do MIS i mam wszystko po starej cenie p2p na tydzień za 400 w coinów. Kupiłem z mojego konta ubyło tylko 400w coins, a nie 800.

Wszystko siedzi w folderze data>ingameshopscript.

Warto robić sobie kopie zapasowe z patchami, a później podmieniać, żeby kupić sobie coś taniej, ja tak robię.

Jednak nie napisałem tego tematu tylko żeby was o takich możliwościach poinformować, ale również, żeby zrobić coś wspólnie.

Skoro ceny itemów zawartych w MIS są na naszym Pececie to warto trochę pomyśleć,pokombinować abyśmy nie musieli płacić takich kosmicznych cen. Ciekam na pomysły, sugestie, porady.

Edytowane przez HabbaBabbaaa
Opublikowano

Ostatni raz kiedy tam zaglądałem i zmieniałem cenę na 1 lub 0 wcoin to i tak nie zadziałało. Klient chyba i tak nie wysyła ile płaci tylko za co więc nadal to serwer decyduje o cenie. Oczywiście mogę się mylić ponieważ sprawdzałem to kawałek czasu wstecz a mogły się pojawić zmiany.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Stworzyłem sobie bibliotekę danych plików z cenami podczas przeceny. Wszystko ze swoją datą i ceną danego przecenionego przedmiotu. Gdy chce sobie kupić powiedzmy p2p na tydzień to podmieniam pliki i mam p2p o 400w coinow taniej.Robię to od 3-4 miesięcy.

Opublikowano (edytowane)

Po patchu cena p2p na tydzień miała zostać podniesiona na 800w coins z 400w coins.

Włączyłem clienta z grą, patch się nie zrobił(wyskoczył error przy download), odpaliłem grę, wchodzę do MIS i mam wszystko po starej cenie p2p na tydzień za 400 w coinów. Kupiłem z mojego konta ubyło tylko 400w coins, a nie 800.

Wiesz nie chce podwazac twojego textu ale napisales, ze odkryles to przez przypadek gdy podniesli cene z 400 na 800 o ile pamietam mialo to miejsce z tydzien (moze 2) temu.

Robię to od 3-4 miesięcy.

To conajmniej dziwne...

maly edit:

Sprawdzilem to i pozmienialem ceny. Oczywiscie wyswietla np ticket za 1 coin. Niestety jest jakis bug obecnie z xshopem i nie mozna nic kupic wiec nie potwierdze tego dzisiaj.

Nie sadze, ze to zadziala. Dlaczego? Dlatego ze ten text to zwykly output i z pewnoscia nie sluzy do niczego innego jak tylko wyswietlania.

Np zmienilem wartosc blessow z 30 na 100 (mozna je kupic w xshopie za goblin pointy) czy to ozncza ze dostane 100? oczywiscie, ze nie bo to tylko text. To samo tyczy sie cen to tylko zwykly text.

Miraseq ma racje ( jak zawsze) klient wysyla tylko zapytanie, a server i tak sprawdza cene. Co do gold ticketu nie potwierdze dzis ale sprawdze jak tylko naprawia bug.

Edytowane przez Nabz0r
Opublikowano

maly edit:

Sprawdzilem to i pozmienialem ceny. Oczywiscie wyswietla np ticket za 1 coin. Niestety jest jakis bug obecnie z xshopem i nie mozna nic kupic wiec nie potwierdze tego dzisiaj.

Nie sadze, ze to zadziala. Dlaczego? Dlatego ze ten text to zwykly output i z pewnoscia nie sluzy do niczego innego jak tylko wyswietlania.

Np zmienilem wartosc blessow z 30 na 100 (mozna je kupic w xshopie za goblin pointy) czy to ozncza ze dostane 100? oczywiscie, ze nie bo to tylko text. To samo tyczy sie cen to tylko zwykly text.

Miraseq ma racje ( jak zawsze) klient wysyla tylko zapytanie, a server i tak sprawdza cene. Co do gold ticketu nie potwierdze dzis ale sprawdze jak tylko naprawia bug.

w jaki sposób zmieniłeś cenę na 1 coin?

Nie odnoszę się do tego co napisałeś wcześniej, nie założyłem tego konta żeby nabijać posty bo i tak te forum w dziale mu online dawno umarło.

Opublikowano

Zedytowalem te pliki. Poza zmiana cen mozesz zmienic nazwy przedmiotow w xshopie. Z tym, ze to wszystko nie wplywa na zakup przedmiotu.

To wszystko widzisz u siebie lokalnie. W momencie wyslania zapytania czyli np probujesz kupic gold ticket, ktory u Ciebie jest za 400 coinow server przyjmie rzadanie i jezeli srodki na Twoim koncie (pamietaj, ze sa one po stronie servera) sa wystarczajace to zakupi ten ticket. W tym przypadku server sprawdzi czy posiadasz 800 coinow poniewaz cena jest ustalona po stronie servera.

Od tego jest to forum by sie czyms podzielic wiec nie rozumiem czemu piszesz o nabijaniu postow.

Wedlug mnie wciskasz tutaj kit. Nie twierdze, ze nie mozna oszukac xshopa ale napewno w ten sposob to nie zadziala.