Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Grafika na MPCforum.

devju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam do Was kilka pytań potrzebnych do pewnej rzeczy, o której się niebawem dowiecie. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi, a moderatorów o usuwanie zbędnych i spamujących w temacie postów.

Zatem:

1. Czy interesujesz się pracami w galeriach FanART?
  2. Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?*
  3. Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej?
  4. Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest?
  5. Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij.

*Jeżeli chodzi o punkt drugi- proszę nie wymieniać tutaj nicków. Odpowiadamy tutaj według własnych przeżyć na forum oraz doznań z osobami aktywnymi w FanART.

Dziękuję i pozdrawiam, Red Wolf.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Streszczę odpowiedź, nie chcę mi się wymieniać punktów. A więc, fanart za waszych czasów (tak go nazwę, mam na myśli termin od ~2011) jest nudny. Waszym zadaniem jest tylko "oczyszczanie działu" ze zbędnego spamu, robienie zleceń, czy komentowania prac. Nie robicie nic, co by znacząco wykraczało poza standardowe zadania. Turnieje, nowe pomysły stały się tylko przeszłością. Robisz bezsensowną ankietę, zamiast podejść od sprawy kreatywnie, wymyślić coś co by ściągnęło więcej ludzi. Wszystko jest robione schematowo. Zero oryginalności.

Zrobię ankietę, aby nie zarzucono mi spamu:

1. Często je przeglądam, ale mało się nimi interesuję.

2. Zależy od użytkownika.

3. Tak.

4. Grafikę komp. odbieram jako przekształcanie swojej wyobraźni, oraz zdolności, na piksele. Dla mnie jest rozrywką.

5. Patrz wyżej.

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam do Was kilka pytań potrzebnych do pewnej rzeczy, o której się niebawem dowiecie. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi, a moderatorów o usuwanie zbędnych i spamujących w temacie postów.

Zatem:

2. Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?*

*Jeżeli chodzi o punkt drugi- proszę nie wymieniać tutaj nicków. Odpowiadamy tutaj według własnych przeżyć na forum oraz doznań z osobami aktywnymi w FanART.

1. Nie

2. Pierwsza odpowiedź wyklucza odpowiedź na to pytanie

3. Nie,wszystko inne byle nie grafika

4. Jedna z wielu mało przydatnych rzeczy,głównie usuwa się pryszcze i retuszuje mordy gwiazd,by nastolatki mogły sobie fapować

5. Zależy od tego czy chcesz się tego uczyć ja nie chcę więc zrozumienie najprostszej sprawy dotyczącej grafiki sprawia mi wielki problem bo po prostu nie chcę tego widzieć ani tego rozumieć

Zgaduję że moja opinia niezbyt się wam spodoba,ale chcecie to macie

Opublikowano

1. no jasne

2. dość wysoki poziom

3. no jasne, wolfju coś o tym wiesz :D

4. jak ją odbieram? normalnie, jak każdą inna rzecz.

5. nie, wystarczy trochę ambicji i czasu.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zatem:

1. Czy interesujesz się pracami w galeriach FanART? - Tak. ;)
  2. Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?* Dość dobry. ;)
  3. Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej? - Jeszcze nie wybrałem do końca, czym się chcę zajmować. Grafikę zawsze będe traktował jako hobby.
  4. Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest? - Ciekawa i interesująca rzecz. Ma praktycznie nieokreślone możliwości. ;)
  5. Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij. - Każdy może być w tym dobry. Wystarczy mała wiedza teoretyczna, kilka dobrych wskazówek oraz oczywiście chęci. :)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

• Czy interesujesz się w galeriach FanART? Tak, sam zaczynam uczyć się robić avatary i sygnatury.
  • Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?* Sygnatura stworzona przez Ciebie dla mnie (+50 do lansu) sama mówi za siebie <3
  • Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej? Nie, wolę rysować na papierze :unsure:
  • Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest? Sygnaturą i avatarem, nie lubię takich sygnatur najebanych dodatkami wszelkiej maści.
  • Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij. Nie rozumiem tego pytania. Dla mnie grafika komputerowa to ewentualnie zajęcie na wieczór, taki odpoczynek, ale nie hobby.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

• Czy interesujesz się w galeriach FanART? - Myślę, że każda osoba interesuję się na swój sposób. Ale żeby nie odgodzić od tematu, to powiem krótko, tak.
  • Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?* Każde prace są dobre, nie ma takiego czegoś, że jedna lepsza, a druga gorsza, oczywiście zależy w jakim przypadku, bo są różne, np. brak weny.
  • Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej? - Jako iż, jestem jeszcze młody, nie myślałem jeszcze o tym.
  • Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest? - Grafika komputerowa, to jest moje hobby, jedno z największych, zajmuję się nią dla przyjemności.
  • Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij. - Zależy dla kogo, niektórzy uczą się szybciej, a niektórzy wolniej.

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

1. Tak, lecz najbardziej interesujące są prace tych osób, które są w tej pasji, trochę dłużej.

2. Nawet, nawet. Biorąc pod uwage fakt, że nie użytkownicy nie uczą się w szkołach graficznych. No znam 2 wyjątki. ;)

3. Myślę cały czas, i z jakimś okresem czasu uczę się czegoś nowego. Grafikę biorę pod uwagę w przyszłości.

4. Różnie. Grafika potrafi być dla mnie: wylaniem emocji, stworzeniem czegoś nowego, poprawieniem humoru, stworzeniem nowego świata w małym obrazku.

5. Zależy dla kogo. Ktoś, kto tego nie lubi, na pewno tak szybko się nie nauczy. Potrzeba na to czasu, oraz zaangażowania do tego. Samoukom jest się trudniej nauczyć, ale wiem sam po sobie, że to daje ogromną satysfakcję.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

• Nie :P
  • Wg mnie, prostego człowieka który nie interesuje się grafiką są Okej :)
  • Tak, ale gdy tylko się za to zabierałem, odechciewało mi się :D
  • Nijak, zwykły najzwyklejszy obrazek :D
  • W grafice komputerowej nie ma nic do rozumienia. Jest kilka podpunktów do których trzeba się stosować robiąc jakiś obrazek i tyle :]

Opublikowano

1.tak ale nie spamuje tam i nie pisze zbędnych postów

2.Jeżeli ktoś się starał i to widać nie można się smiać co innego jak zrobi byle co w 2 minuty by nabic posta:D

3.Jeszcze nie wiem

4.Nie miał bym sygny bez tego!

5.nigdy nie próbowałem!

image.png 

Opublikowano

Odświeżam i czekam na dalsze odpowiedzi z Waszej strony. Potrzebne jest mi to do projektu, który jest prowadzony przez Sandrę.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

1. Nie wszystkimi, ale niektóre są fajne.

2. Bardzo dobrze.

3. Chciałbym.

4. Grafika komputerowa jest dla mnie czymś co bardzo często poprawia mi humor. Wogóle to coś niezywkłego ponieważ ludzie tworzący ją robią z jakiegoś obrazka naprawdę coś pięknego.

5. Pewnie nie jest trudne, ponieważ żeby się za to zabrać wiadomo trzeba mieć jakiś talent, ale w moim przypadku jest to nie osiągalne do zrozumienia :D

Opublikowano

1. Tak

2. Prace nie są złe, lecz ja sam nie mam porównania z innymi pracami z innych for, tak więc nie wiem.. Według mnie prace są na przyzwoitym poziomie.

3. Owszem

4. Jest to dla mnie narazie oderwanie od nudnego siedzienia przed komputerem, jak i hobby. W przyszlości może to dla mnie byc coś więcej ;)

5. Nie, nie jest trudne, tylko trzeba chcieć! Niestety nie które osoby nie mają wyczucia (ja ;D ) i potrzebują troche więcej czasu na ogarnięcie/ zrozumienie.

Opublikowano

1. Czy interesujesz się w galeriach FanART?
    • Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?*
    • Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej?
    • Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest?
    • Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij.

1. Czasami

2. Zależy jaka estetyka i wgl. Tak to nie które mi się bardzo podobają

3. Tak

4. Czasami coś tam wykombinuję jak mi się nudzi :P

5. Nie jest trudne - trzeba tylko chcieć i mieć wenę ^_^

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zatem:

1. Zależy na jakim są poziomie. Czasem wejdę z FanArt'a i poprzeglądam co tam ludzie tworzą.

2. Szczerze, mamy tylko kilku dobrych grafików. Widziałem post "HardMyStyle", który mówił o tym, że odchodzi na profesjonalne forum graficzne. Tak się pewnie dzieje z większością dobrych grafików.

3. Coś tam staram się tworzyć, lecz to tylko na potrzeby mojego hobby, filmowstwa.

4. Grafikę komputerową odbieram jako pomoc dla ludzi, którzy mają wizję i zamiłowanie, lecz brak talentu do wykonania swej pracy na papierze.

5. Zależy jak "głęboki " jest autor, lecz raczej nie.

Niestety, można powiedzieć, że złamałem punkt 2

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

• Czy interesujesz się w galeriach FanART? Tak
  • Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART? Niektórzy naprawdę mają do tego łeb, ale nie wszyscy.. Np. ja już długo raczkuję i nic z tego nie wychodzi..
  • Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej? Nie
  • Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest? Gdy zrobię fajną sygne - przyjemnością, gdy muszę zrobić zlecenie - pracą.. Jestem do niej nastawiony neutralnie..
  • Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij. Nie, jak to można ,,zrozumieć"?? Albo ma się to coś albo nie ma.. Tutki, tutki i jeszcze raz tutki..

Nothing to do here.

Opublikowano

1. Tak, choć rzadko oceniam prace innych.

2. Prace "znanych" ludzi z FanArt są ciekawe i estetyczne. Nieco nużące jest to, że do oceny wstawiane są głównie sygnatury, ale żadna nie jest podobna do poprzedniej więc nie jest źle ;)

3. Interesuję się grafiką komputerową od dłuższego czasu, fascynuje mnie od kiedy pamiętam.

4. Pasją, sposobem na spędzenie wolnego czasu. Tuż obok gry na gitarze, wspaniałym hobby. Możliwe, że zwiążę z nią swoją przyszłość.

5. Myślę, że zrozumienie grafiki komputerowej do końca nie jest możliwe. Początkującym wydaje się, że to tylko kilka regułek, ale to jednak sztuka, a sztuki nie sposób zrozumieć.

Opublikowano

• Tak i to nawet bardzo ( dział przeglądam kilkanaście czasami kilkadziesiąt razy dziennie ( oczywiście gdy jestem w domu lub w bibliotece szkolnej czy gdzieś gdzie się nudzę i mam dostęp do neta)lecz żadko komentuję prace gdyż po prostu niemam weny ;p
  • Niektóre osoby stoją na dość dobrym poziomie graficznym lecz wiadomo iż jeśli nie będą zaglądały na inne fora to wysoko nie zajdą (gdyż mpc nie jest typowo graficznym forum)
  • Oczywiście iż tak gdyż po prostu teraz traktuję to jako hobby lecz bardzo mi się to spodobało i w przyszłości chciałbym mieć z tym jakąś większą i bardziej namacalną styczność.
  • Grafika komputerowa pozwala mi ujawnić to co siedzi w mej głowie poprzez przykładowo : rysowanie na tablecie ( poniekąd jest to również GK ) oraz bardzo mi się podobają efekty które dzięki niej się uzyskuje.
  • Czy ja wiem czy trudne ? Jak dla mnie jest to po prostu coś do czego trzeba mieć chęci,czas,smykałkę i co najważniejsze wyobraźnię.

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zatem:

1. Czy interesujesz się pracami w galeriach FanART? - Tak ;)
  2. Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?* - Zależy od osoby.
  3. Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej? - Grafikę tworze tylko dla kolegów lub na inne rzeczy typu - konkursy czy coś w tym stylu.
  4. Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest? - Hobby ;)
  5. Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij. - Dla każdej osoby jest inaczej zrozumieć grafikę. Czy to dla mnie było trudne? Oczywiście, pewnie jak każdego początki :)

beznazwy1rc.png

Opublikowano

1. Kiedyś tak, obecnie sprawdzam tylko kilka galeri, tych moim zdaniem najlepszych i nowych sprawdzajac ich poziom.

2. Jedni lepsi drudzy gorsi, jak na kazdym forum.

3. Pokladam w tym przyszlosc, ale takze jest to moje hobby.

4. To co wyżej

5. Tak jest trudne, nie tak łatwo osiągnąć poszczególneefekty, poza tym skupia ona w sobie tyle dziedzin, że nie ma człowieka któy by ją do końca rozumiał.

Opublikowano
1.Czy interesujesz się pracami w galeriach FanART?

2.Jak oceniasz poziom prac prezentowanych przez osoby znające się już trochę więcej, niż początkujący w dziale FanART?*

3.Czy myślałeś o poważniejszym przyjrzeniu się tej dziedzinie artystycznej?

4.Jak odbierasz grafikę komputerową i czym ona dla Ciebie jest?

5.Jak myślisz- zrozumienie grafiki komputerowej jest trudne? Uzasadnij.

1. Tak

2. 9/10

3. Tak

4. Czarną magią

5. Dla chcącego nic trudnego. Każdy zaczynał od zera, więc jak widac - można się nauczyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...