Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawy pomysł...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Dzisiaj rano wpadłem na pomysł jak można by ulepszyć forum, a mianowicie :

Załóżmy, że randomowy użytkownik ma problem - na przykład z jakąś grą i zakłada temat gdzie prosi o pomoc - przy tworzeniu tematu wybiera specjalną opcję "tematu pomocy", oznacza to, że ten temat będzie źródłem pomocy dla użytkownika go zakładającego.

Po rozwiązaniu tematu ten użytkownik może zamknąć utworzony przez siebie temat pomocy przy zamykaniu wskazując osobę, której wypowiedź rozwiązała owy problem.

Taka osoba otrzymywała by "punkty pomocy", które usprawniłyby np. system wybierania kidów, bądź umożliwiałaby stworzenie nowej, elitarnej top listy pomagających.

Zalety:

-Mniej pracy dla modów przy zamykaniu rozwiązanych tematów = więcej czasu na ograniczenie spamu

-Usprawnienie systemów selekcji na różne funkcje

-Możliwe, że zmotywowałoby to część użytkowników do wzmożonej aktywności.

Wady:

-Nie każdy zamknie temat.

-Jeśli mod go nie będzie zamykał, może mu się "odechcieć" zaglądać do środka co może skutkować offtopem i spamem.

PS: Uzasadniajcie wypowiedzi. Napisanie że "jest dobrze jak jest" to nie jest uzasadnienie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Mogło by być :] taki nowy ( stary ) system typu "jeśli pomogłem daj "piwo" "

Na TAK

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Gamus

Ty pracujesz w Metin 2 więc właśnie masz do roboty tylko zamykanie bo w tym dziale posty typu "Fajne, łap plusa" nie są uznawane za spam. Ale w innych działach oszczędziłoby to pracy modom i dało im więcej czasu na ogarnianie spamu i działanie na dobro forum.

Opublikowano

Taki randomowy użytkownik ma w dupie jakieś punkty, a tym bardziej zamykanie własnego tematu.

Nie.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Gamus

Ty pracujesz w Metin 2 więc właśnie masz do roboty tylko zamykanie bo w tym dziale posty typu "Fajne, łap plusa" nie są uznawane za spam. Ale w innych działach oszczędziłoby to pracy modom i dało im więcej czasu na ogarnianie spamu i działanie na dobro forum.

Mi na chama wieczorem wystarcza 15-20min na dział via www... Jak by to wprowadzili to bym się w 5 mieścił -,-'

Nie

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Wszystkim co piszą że niepotrzebna - może i niepotrzebna ale byłaby przydatna, lepsze to niż sprawdzać paredziesiąt postów każdego dzieciaka lecącego na kida jak pies na mięso.

Zavetti

Faktycznie, nie wiadomo czy jest taka możliwość a więc trzeba poczekać na zdanie administracji.

Opublikowano

Mi na chama wieczorem wystarcza 15-20min na dział via www... Jak by to wprowadzili to bym się w 5 mieścił -,-'

Nie

Fajnie że TOBIE starczy 15 na dział tylko, że Ja mam ich 34... (Najwięcej przed GM) Więc mi to troszku dłużej zajmuje i przydałoby się coś takiego.

TAK

2rc8k5i.png

Opublikowano

Nie przejdzie. Kidmodzi są od tego.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...