Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem że czasami mam lagi w lolu. Otóż czasami gra działa elegancko 0 lagów a czasem że co 5 min mam. Po formacie tak nie było. Neta mam 25 ale z powodu że gram na laptopie to lacze sie z nim przez router. Czy myślicie że przez to jest wina.?

Opublikowano

Niestety, to nie jest wina twoja, ja też od pewnego czasu mam duże lagi więc czekam aż dostawca coś wykona aby nie było lagów.

1233l.gif Jeżeli, masz jakąś sprawę, zapraszam na pw!

1233l.gif | Member |

Opublikowano

Jeżeli nic na to nie możesz poradzić, to ja mam mały sposób na to.

Ja mam, że tak się wyrażę drewniany komputer w dodatku napędzany chomikiem, więc lagi czasami są. Jak już będziesz w grze, tzn. już będziesz grał swoją postacią, to robisz tak:

-schodzisz do Windowsa klikając przycisk start na klawiaturze

-otwórz menedżer zadań klikając PPM na pasek zadań

-w zadaniach będziesz widział League of Legends. Kliknij na te zadanie PPM i wybierz opcje przejdź do procesu

-przejdzie ci wtedy do procesu, który się nazywa LeagueofLegends.exe, jego pod żadnych pozorem nie wolno zakończyć(tego procesu)

-za to są 3 inne procesy związane z LoL'em, a mianowicie rads_user_kernel.exe, lolclient.exe, Lollaunher.exe(mogłem napisać to może nie dokładnie, ale to tylko literówka, nie chce po prostu teraz odpalać lola i sprawdzać dokładnej nazwy)

Dzięki zakończeniu tych procesów będzie ci się lepiej grało. Dla przykładu jak bardzo to pomaga. Tam, gdzie masz okieno z użyciem procesora, są takie liczby.

Jak masz odpalonego lola(gre). Proces nazywa się LeagueofLegends.exe mi zajmuje użycia procesora ok 770 000K. lolclient.exe, Lollaunher.exe zajmuje po 5000 K lub 2 0000,a drugi proces 88 000K(nie pamiętam już tylko który).

Mi pomaga, szczególnie gdy rozmawiam z kolegami na ts'ie.

Także, jak grasz w lola, to wyłącz wszelkie programy, np. skype(on zajmuje mi 80 000K, to tyle co lollaunher, czy lolclient), gg, przeglądarki, jakieś programy do ściągania. To wszystko powyłączaj. Zawsze sprawdzaj w procesach, czy program jest wyłączony, bo czasami niby program jest wyłączony, a w procesach istnieje i obciąża komputer.

Sporo też zajmuje proca antywirus, ale nie polecam wyłączać :D