Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zebrałem troche kaski i po wszystkich wydatkach zostało mi 400 zł w kieszeni. Niby mało, ale zawsze coś.

To tak. Mój komputer prezentuje się następująco:

-Porcek Intel Pentium Dual Core 4600 2 x 2.4

-Ram 3 GB ddr3

-Grafika Geforce 8600GT 256 ddr3 (nie działa wiatraczek)

-Zasilacz 360 W (chyba)

-Płyta Gigabyte, modelu nie pamiętam.

Komputer kupiony 4 lata temu, jako najzajebistszy sprzęt na rynku :D

Ale problem tkwi w karcie grafy. Nie działa wiatrak. A po 2 jest najsłabsza ze wszytkiego. Wyszedłem z założenia, że lapiej, żebym kupił teraz śmiecia za 150 zł, i dokupował nową co rok. I tu pojawia się prośba nr. 1. Czy doradzicie mi jakąś porządną kartę (jak za tą cenę) do 150 zł? Najlepiej 512mb-1gb DDR3 jak ta :http://allegro.pl/msi-geforce-210-1024mb-ddr3-noise-free-silent-box-i1915731672.html

I jak bym kupił kartę, to zostaje jeszcze 250 zł.

To tak. Z chłodzeniem procka też jest lipa, 40 stopni bez stresu, 60-70 w stresie, ale nie kupie nowego wiatraka i radiatora, bo go nigdzie nie dostanę. Ram w sumie ok, ale chciałem za 100-150 zł kupić lepszy zasilacz, i podkręcić ram i procka, ale skoro nie dostane lepszego chłodzenia, to chyba bez sensu. A jakie jest wasze zdanie?

Za pomoc + i 5, czy co tam jeszcze jest :D

Opublikowano

Grafę rozkręć przeczyść itp. Jak się naprawi to poprostu zmień proca na np E4600 i kręć. A i właśnie cooler. Znajdziesz. Ramu jeszcze 1 gb kupisz i jeszcze z roczek pociągnie

Opublikowano

Karta już nie ma wiatraka wogóle, zamontowałem na niej stary wiatrak, od kieszeni do dysku, ale bez stresu grafa ma 95 stopni. A po 2 jest już słaba, bo co to jest 256 ddr3?? Ramu dokupie, może :D. Nie czytałeś chyba uważne, procka mam Intel Pentium Dual Core E4600 2 x 2.4. chłodzenia nie ma do niego nigdzie w necie. Na przyszłość pisz trochę jaśniej.

Opublikowano

refresh:

Nie chciał mi się komp włączyć, co chwilę się resetował, odkurzyłem wnętrze zasilacza i działa... To jak z tą kartą, pomożecie? Bo ja się niezbyt zanam na kartach graficznych...

Opublikowano

Cooler: Xigmatek Gaia SD1283 - 100zł

Chłodzenie karty graficznej : Revoltec RS002 - około 40 zł

Zamiast karte graficzną to kup cooler i chłodzenie gwarantuje że będzie lepiej . Za 150 zł to dostaniesz jakieś gówno a ta karta nie jest taka zła .

1358177528-U70874.png

Opublikowano (edytowane)

No właśnie, Kunn ma racje... Dzięki wielkie (dal Kunna znów) za linki. Zajebista sprawa, dzięki...Dziś, albo jutro kupie te rzeczy... masz +, 5, c lubie to i inne badziewia...

Oczywiście Miśkowi i Igorowi też dziękuje, każdy dostanie lubie to.

PS. Z takim chłodzeniem moge już kręcić procka i ram??

Edytowane przez GramNaMacu