Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce napisać bota do gry Zielone Imperium, ale nie wiem jakiego języka zaczeć się uczyć. Znam tylko podstawy Autoit, ale w nim nie napisze dobrego bota. Chodzi mi niejwięcej o coś takiego: http://www.ap.wuka.pl. Jest to bot do gry wolni farmerzy która jest bardzo podobna. Mój bot nie musi być aż tak funkcjonalny. Więc podsumowuję:

-Nie mam pojęcia jaki język wybrać.

-Potrzebuje TUT-a do tego języka opisującego tworzenie botów. Nie chcę się uczyć ani jednej komendy która nie jest potrzebna do pisani botów.

-Proszę o najlepsze sugestie.

Pozdro. :)

sygnaturao.png

Opublikowano

Dla takich prostych botów chyba AutoIt będzie najlepszym wyjściem. Bot do którego podałeś adres jest pod Windows i wymaga .NET Framerworka, także prawdobnie jest pisany w VB/C#.NET. AutoIt jest z tych trzech najprostszym językiem, także jeżeli w nim nie umiesz nic napisać, za inne się nie bierz.

Opublikowano

Dzięki za radę. Poza tym nie chodzi o to że nie umiem napisać tego w Autoit ale nie zagłębiałem się w możliwości programu sądziłem że nie jest on dość funkcjonalny by stworzyć takiego bota.

PS. Byłbym wdzięczny za jakiegoś TUT-ka do pisani botów w Autoit

sygnaturao.png

• Dodaj nową pozycję...