Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Content Hide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Chciałbym zaproponować wdrożenie systemu content hide. Jest to system, który umożliwia ukrycie zawartości (linku, pliku) od ilości postów i/lub udzielenia się w temacie (napisanie posta). Zapodam przykład. Tworzysz temat w którym znaduje się bot/cheat. Gdy ktoś chcę pobrać plik, a ustawiles content hide (powiedzmy od napisania posta) to pojawi mu się link do downloadu tylko wtedy, kiedy odpowie w twoim temacie.

Dlaczego uważam, że taki system na mpc powinien się pojawić?

Jeden z argumentów, który mnie przekonuje to, że nie będzię leecherów. Drugi zaś, tematy nie będą tonąc w górach spamu. Trzeci z kolei argument to, że zwiększy się poziom udzielania użytkowników. Nie tylko zaczną wchodzić na mpc po cheaty, ale zaczną sobie uświadamiać, że mpc to nie tylko forum z downloadem, ale także więź, grupki ludzi i SPOŁECZEŃSTWO.

Mam nadzieje, że moja sugestia zostanie rozpatrzona pozytywnie :)

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, ale nie za bardzo podoba mi się takie rozwiązanie.

Na początek rozważmy sobie to:

ukrycie zawartości do momentu udzielenia się w temacie (napisanie posta).

Poziom niektórych wypowiedzi i tak jest drastycznie niski. Nie usiłujmy go jeszcze bardziej upodlić stosując taki "ogłupiacz".

Po wprowadzeniu tego wg. mnie nigdzie nie będzie rzeczowych dyskusji, a jedynie tony spamu typu "mleko".

Zadasz jakieś pytanie dot. jakiejś funkcji cheata czy czegokolwiek i na pomoc możesz sobie czekać do usranej śmierci.

Dlaczego? Otóż dlatego, że komu chce się czytać takie coś.

Temat: [Download] Cheat "xxx" do "yyy".

I teraz pod tym tematem są takie odpowiedzi:

Ale urwał.
Ehehehehe
Mleko

Jak tutaj spytać się o cokolwiek?

Dobrze, a teraz druga propozycja:

ukrycie zawartości (linku, pliku) od ilości postów

Ta jest w moim odczuciu jeszcze gorsza niż ta pierwsza.

Jej wdrożenie nie sprowadza się do niczego innego jak segregacji userów pod względem ilości postów na tych lepszych i tych gorszych.

Nie tędy droga. Ilość postów i staż na forum nie jest dobrym kryterium oceniania. Liczy się to co w głowie, a nie to co pod avatarkiem.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Na forach, gdzie jest takie rozwiązanie większość postów to "Dzięki", "xD", "thxxxxxxx", "thanks" etc. Na NIE. Bo co mogę powiedzieć o jakimś cheacie, jak nawet go nie używałem?

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Zakładając sytuację jaką mamy teraz. Obecnie linki widocznę są tylko dla zarejestrowanych. Dodatkowe ograniczenie nie wpłynęłoby dobrze na popularność forum. Także póki co wstrzemamy się z wprowadzaniem się tego typu rozwiązań.

EXPmIpC.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...