Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

mam problem z slime spawner na serwerze multiplayer

mam wykopane pod ziemia na wysokości 7 pomieszczenie 30x30x16 szerokość-szerokość-wysokość

slime się nie respia;(

powiecie w czym tkwi problem?

czy jest jakiś program/stronka co by mi to wyliczyła na multi?

z góry dekuje odpowiedzi nagrodzę +/- co kto woli;)

Edytowane przez Lionwoj

Opublikowano (edytowane)

wszędzie pisze ze poniżej wysokości 16 i widziałem na filmikach ze większość ma odrazu nad admin blokiem to też tak mam na wysokości 7 pomieszczenie ma wysokość 15 kratek i 30 na 30

i slimow jak nie było tak nie ma;/

Edytowane przez Lionwoj

Opublikowano

Ponizej 20 poziomu chyba :). 50x50 szerokość x długość i 16 w górę :) Najlepiej robić przy bedrock'u.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano
Slime (pol. Szlam, ale w kontekstowym tłumaczeniu również Ślimak) to 5. z kolei dodany wrogi mob w grze. Pojawił się 23 lipca 2010 (Secret Friday 6 ! Alpha 1.0.11). Potwory te wyglądają jak zielone, półprzezroczyste kostki. Istnieją 4 oficjalne wielkości Slime'ów: ogromne, duże, normalne i małe. Są to pierwsze moby, które mogą się pojawić zarazem w świetle jak i w ciemności. Te stworzenia występują naturalnie poniżej poziomu 17 od skały macierzystej, ale były przypadki, że pojawiały się na powierzchni. Zwykle pojawiają się w dużych jaskiniach lub kopalniach. Jest to poniekąd utrudnienie dla gracza, bo w małych przestrzeniach slimy "wtapiały by" się w ścianę, otrzymując obrażenia. Ale wynika to też z faktu, że największy slime wymaga dość dużej przestrzeni do poruszania się i atakowania.

Żródło: minecraft wiki

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

poszerzam teraz to pomieszczenie do około 47x47x15 mam nadzieje ze się zrespia a jak nie to chyba strata godzin na kopanie tego.. przypominam ze Y wynosi 7 ;) i wersja mc to 1.8.1

Opublikowano (edytowane)

znalazłem chunk w którym powinny się respić slimy, ale one się nie zrespily, wiecie czemu?

chunk odnalazłem za pomocą moda co pokazuje yes/no

jest to na wysokości 7(1 nad pierwszymi bedrockiem) i ma pomieszczenie 16x16x16

jest to chunk jaki pokazał mi owy wspomagacz

powiedzcie mi czemu one się tam nie zrespily w jakiej odległości muszę być od tego czy coś by się tam zrespil chociaż 1 slime:<

Edytowane przez Lionwoj