Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak się gra w Patapon 3 :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Od niedawna posiadam grę Patapon 3, ale za chu*a nie mogę pojąć o co w niej chodzi. Nie mogę przejść 1 misji (przejśc przez pole olbrzymów--- chyba). Padam na pierwszym "Większym mobie"( boss jakiś czy coś). Może mi ktoś dać jakiś poradnik jak w to grać lub samemu wytłumaczyć. Oczywiście za pomoc LAJK :D

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

Ogólnie, to chodzi o to, aby wystukiwać rytm (np. pon-pon-pata-pon) naciskając kolejno np. KÓŁKO KÓŁKO X KWADRAT. Na początku wyświetlają się podstawowe ruchy, jak poruszanie się, atak etc., po prostu je przeczytaj i już będziesz wiedział jak to zrobić ;)

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano (edytowane)

Na początek zmień ekwipunek ponieważ na start o ile się nie mylę dostajesz ognisty ;) . Kiedy dojdziesz do olbrzyma wbij rytm pon pon pata pon lub pon pon chaka chaka a później atak. Polecam ci zajrzeć na poligon pataponów aby zdobyć trochę lepszy ekwipunek. Pomogłem? daj Like'a :)

EDIT Zapomniałem dodać że jeśli pierwszy raz grasz w patapon abyś przećwiczył idealne wbijanie komend gdyż dzięki temu ataki pataponów są mocniejsze

Edytowane przez Krakenos
Opublikowano

Naciśnij select podczas gry i o sterowaniu się dowiesz wszystkiego.

Tak jak napisał Nicholas , musisz wyłapać rytm pataponów. Nie można robic szybko , trzeba to robic z finezją i perfekcjoza xD

Opublikowano (edytowane)

Wbijasz przed każdym atakiem jeśli chcesz aby był mocniejszy i nie może być żadnej komendy pomiędzy naładowaniem a atakiem.

Edytowane przez Krakenos