Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam problem z miejscem na dysku, a dokladnie gdy przenosze plik ktory wazy 2,23gb z dysku D, do innego folderu ( tez na dysku D) to jedzie mi pamiec z dysku C, i nie chce mi przeniesc plikow bo mam za mało miejsca na C.

Jakby ktos wiedzial oco chodzi to pisac, bo ten jebany komputer mnie juz wkurwia.

Opublikowano

hmmm A może one wcale nie są na "D" wkliknij prawym na plik lub folder i wybierz... pokaż lokalizację na dysku wtedy będziesz wiedział gdzie tak naprawdę jest( bo może to skrót) A jeśli jest na pulpicie te jest na dysku C.........Lub partycje D nie masz jako oddzielną tylko jako logiczną tak jak by niby jest odzielne ale tak naprawdę to C.........

PS: Jak masz za mało miejsca zrób defragmentację ;) będzie go trochę więcej i komp będzie lepiej chodził albo wywal wszystko na D i zrób reinstal Windows'a

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

w windows można tworzyć tzw linki symboliczne, częśc kadalogów co sie? nam zdaje że są na jednym dysku fizycznie mogą sie znajdować na całkiem innym

jeśli miejsca nie ma widać dysk pełny

jeśli miejsce jednak jest to pewnie masz format plików FAT32, gdzie ograniczeniem jest plik wielkości 1Gb

START / Urichom / cmd

wpisujesz : convert LITERA_DYSKU: /fs:ntfs

kilka minut albo nawet sekund i masz dysk w formacie NTFS, jeśli był już ntfs nie przekonwerteruje, nie zaszkodzi sprawdzić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

typ plikow NTFS jest takze nic nie zmieniam. A co do tej defragmentacji, to nie usunie mi ona jakis plików ktore są mi potrzebne ? bo nie chce lipy odwalic

Opublikowano

Defragmentacja nie kasuje plików, polecam wejść w "Mój komputer" potem PPM na niego właściwości, zakładka ogólne i kliknąć "oczyszczanie dysku" i usunąć te niepotrzebne pliki .tmp itd. , przeczyść także kompa ccleanerem + rejestru czyszczenie tym samym programem ;D to powinno uwolnić sporo miejsca na dysku systemowym, sprawdź też na jakim dysku zapisane są pliki.