Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Engineer-krok po kroku

wiktor2767

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat jest stworzony po to, żeby pomóc Engineerowi, krok po kroku.

Może zacznę od bulidu umiejętności... zacznę od UM 'na asslauta', które dają na przewagę w grze. Polecam kombinować, albo mieszać te umiejętności.

Podam UM na 14 lvl, gdyż łatwo go dobić.

UM

3/3 - Frag Grenade

2/2 Increase RPG ammo

4/4 Improved threat awareness

1/1 Power Climb

2/2 Increase sprint speed

1/5 Anti vehicle mine

Umki te pomagają i dodają przewagi w walce, już mówię dlaczego.

Jak walczyć ?

- Engineer ma SMG, czyli jest rusherem. Powinien szybko dostać się na flagę wroga, 'zabić go w biegu' i ją przejąć. Do pomocy mamy RPG + mine, która pozwoli nam zniszczyć np. rosomaka czy czołga. W tym wypadku podbiegamy eningeerem pod wrogi pojazd i po prostu rzucamy minę, możemy zginąć, ale 700+ punktów murowane. Najlepiej zajść pojazd od tyłu, wtedy mamy mniejszą szansę na śmierć. Mamy do tego umiejkę na bieganie, dzięki której szybciej będziemy pod pojazdem.

-Na graczy polecam tak samo rush, czyli nie celowanie, tylko wbiegnięcie w niego, wtedy jego strzały są niecelne, bo będzie walił w jedno miejsce, nasza broń jest na tyle celna, że powinniśmy go spokojnie zabić. Na dystans polecam walić po jednym pocisku, wtedy szansa na trafienie jest większa, niż strzał serią. Opiszę zaraz która broń na dystans jest najlepsza. Można poćwiczyć, na pewno wyjdzie :)

Bronie

- Pierwsza broń nie prezentuje się zbyt ciekawie, mimo dosyć ciekawych statystyk PP-2000 nie zadawala jak broń innych klas. Jest słaba i niecelna, ale jakoś musimy sobie nią radzić w czasie kryzysu, zarabiamy nią 500 monet i kupujemy nową .

MP7 vs FN P90, podstawowe bronie, która jest lepsza ?

MP7 jest celniejsza, szybsza, lepsza na dystans. FN P90 wyszedł jak porażka, 95% graczy w tym ja wolą MP7, zastępcę MP5 (mówię o veteran:D)

Exp czas zacząć

Zaczynamy nie najlepiej, ale początki zawsze są trudne, zbieramy 500 srebrnych monet, aby kupić MP7, tu już mamy z górki. Bijemy sobie spokojnie lvl. Zaraz powiem dlaczego nie opłaca się brać bonusu na jeden dzień. Gdy mamy już 1500 monet kupujemy veteran mp7 i idziemy na mapę OMAN, łatwy kąsek dla mechanika. Jest na niej dużo pojazdów do zniszczenia itd. po prostu raj. Łatwo idzie kasa i lvl. Tutaj RPG będzie naszą podstawową bronią do bicia punktów. Dalej radzimy sobie bez przeszkód na innych mapach, mamy wyrobioną celność itd, trudno przyszło, ale teraz będzie łatwo.

Mega fast exp na jeden dzień.

Gdy mamy już około 3k kasy bierzemy się za kosmiczne staty, rush czyni cuda, zobaczcie sami. (oczywiście gdy skończy nam się bonus możemy to nadrobić shotgunem np. VETERAN SPAS-12)

-Bierzemy jednodniowy bonus, UMP, super pistolet.

-Kupujemy elite MP7

-Kupujemy slot na broń

- Zaczynamy

-Nie, po 1 grudnia mamy każdą broń od 300 do 600 srebrnych monet, nie musimy brać bonusu:D

Szukamy mapy karkand, tu się będzie biło najlepiej. Oczywiście na początek wchodzimy Rushem, jakby inaczej. Mamy duży magazynek + bronie które tną wszystko. Bijemy, jak dedamy to znów idziemy w sam ogień. Możemy bić na dystans, jak i z bliska. Gdy skończy nam się magazynek w jednej broni przełączamy na drugą.

Szykujcie się na staty 20-30/4 ! Oczywiście trzeba trochę pograć, żeby sobie wyrobić skilla i celność.

Jest to poradnik nie na helikoptery czy tam samoloty, jest to poradnik jak rozwinąć engineera i expienie jak asslautem. Pozdrawiam, postaram się udoskonalać temat.

Opublikowano

yyy??? po co na początku tematu piszesz [tut] jeżeli ten początek musi przyjąć moderator i to zrobić leci repot ;)

xcdhv.png

super sygna by babycham

Opublikowano

yyy??? po co na początku tematu piszesz [tut] jeżeli ten początek musi przyjąć moderator i to zrobić leci repot ;)

Za wprowadzanie użytkowników w błąd leci 5%.

Za to, że piszesz o tym, że wysłałeś leci kolejny warn.

@top.

Ładny, przejrzysty poradnik.

@Na przyszłość.

Moderator nie musi akceptować tutoriali, napiszesz to on będzie.

w83od2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wam powiem szczerze tak, ten tier 3 to kupa syfu... może airbust grenade ujdzie. Lepsze są zwykłe umiejki, z tym to się u eningeera nie postarali tylko ulepszyli recona. ._.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mógłbyś mi coś wytłumaczyć? Jak można kupywać broń? Przecież tylko za battlefundsy, a jeśli za normalną kasę, to jest ona ogromna. Powiesz mi, czy chodzi o wypożyczenie broni, czy kupno, bo już wariuję.

Opublikowano

Mógłbyś mi coś wytłumaczyć? Jak można kupywać broń? Przecież tylko za battlefundsy, a jeśli za normalną kasę, to jest ona ogromna. Powiesz mi, czy chodzi o wypożyczenie broni, czy kupno, bo już wariuję.

Tut był pisany parę miesięcy temu. Od tamtej pory w BF P4F zaszło wiele zmian. Ja w bf p4f gram aktywnie od grudnia a znam od listopada :P Więc jeżeli bf stoi już ponad rok, nie dziw się że to co tu napisano może już nie istnieć. Wracając do twojego pytania. Bronie wynajmujesz na 24h. Nie możesz ich przez ten czas ulepszać i to tyle. Jeśli preferujesz grę typowo 4free da rade ją kupić po pewnym czasie, dodatkowo jeżeli grasz w tę grę dość sporą część dnia można zarobić na dzień z 1k creditsów na luzie, tak myślę że jak się uprzesz to da rade 2k (z boostem łatwiej) ale nie jestem pewien. Z boosterem w 4 dni zarobiłem 5k :) Średnio na mecz masz z 50 creditsów a jak wylosujesz/kupisz boosta to 100 !!! Ja z boostem wyciągam 160 na rundkę więc możesz sobie obliczyć ile Ci to czasu zajmie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...