Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czarny ekran gdy załączam COD5.

Diver7575

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pewien problem , Gdy załączam COD5 to mam czarny ekran i lipa . Może chodzi tu o jakieś patche czy coś . Jak by co to jestem zielony w tej sprawie :D a komputer to starożytność . Pewnie chodzi o Kartę Graficzną .

Mój Sprzęt :

AMD Athlon 64 Processor

3200+

2.01GHz, 1,00 GB Ram

ATI Radeon 9550 / X1050 series 256MB

Opublikowano

Na 90% chodzi o komputer. Mam lepszą specyfikacje, lecz też zawsze muszę poczekać z 5 minut, bądź uruchamiać ponownie (co najmniej 3 razy) grę, aby wreszcie zadziałała.

Możesz spróbować pozmieniać ustawienia przed włączeniem gry.

Udostępniam Ci mój, który może ci pomóc:

To jest ukryta treść, proszę

Zrób wersję zapasową konfiguracji.

Podmień twój config z moim tutaj:

C:\Documents and Settings\TWOJ PROFIL\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Activision\CoDWaW\players\profiles\TWOJ PROFIL\

Jeśli nie pomoże to pisz, spróbuję Ci pomóc.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Na 90% chodzi o komputer. Mam lepszą specyfikacje, lecz też zawsze muszę poczekać z 5 minut, bądź uruchamiać ponownie (co najmniej 3 razy) grę, aby wreszcie zadziałała.

Możesz spróbować pozmieniać ustawienia przed włączeniem gry.

Udostępniam Ci mój, który może ci pomóc:

Zrób wersję zapasową konfiguracji.

Podmień twój config z moim tutaj:

C:\Documents and Settings\TWOJ PROFIL\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Activision\CoDWaW\players\profiles\TWOJ PROFIL\

Jeśli nie pomoże to pisz, spróbuję Ci pomóc.

Tylko że gdy wchodzę w ten Folder CoDWaW to mam tylko coś takiego jakiś plik pod nazwą " __CoDWaW"

żadnych folderów nic tam nie ma

Pliska Pomóż !!!

Opublikowano

To musisz stworzyć te foldery :>

Gra najwidoczniej zawiesza się przed zbiorem danych specyfikacji komputera, dzięki któremu utworzy ci się config.

To tak, wchodzisz w ten folder CoDWaW i tworzysz folder 'players', a następnie w nim folder 'profiles'.

Potem tworzysz folder np. 'Diver' w 'profiles' i wklejasz tam mój config.

Na końcu tworzysz plik tekstowy w folderze 'profiles' o nazwie 'active.txt', a tam wpisujesz w środku 'Diver'.

Ma to wyglądać mw. tak:

CoDWaw

__- Players

_____-Profiles

______active.txt

________-Diver

_________config_mp.cfg lub config.cfg

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Masz złe końcówki :P

Tutaj masz prawidłowe:

Opublikowano

ehh to już chyba koniec ;p

Słychać muzyczke z menu ale nic się nie pokazuje czekam z 5minut , resetuje gre i nadal to samo ;/

chyba mój Radek nie wyrabia takiej grafiki :P

Opublikowano

Czekaj !

Znalazłem jeszcze pewien sposób...

Wejdź w główny folder Call of duty 5 (Activision/Call of Duty World At War) a następnie w:

main/video/

I zmień nazwę Treyarch.bik na inną. (Masz zaznaczoną opcję z 'nie pokazuj znanych typów plików', więc nazwa to będzie samo 'Treyarch')

A na końcu jeśli się nie uda, spróbuj z DriverScanner (niestety płatne, ale myślę, że sobie poradzisz :>). I jeśli będą nowsze sterowniki to zainstaluj, ale WAŻNE ! Zaznacz opcję 'backup' przed aktualizacją, być może nie będziesz mógł przez nie grać w inne gry i wtedy jest możliwość przywrócenia starego stanu komputera.

@EDIT: Żeby już nie spamować, to edytuję:

@DOWN: Wybacz mi, nie wiem jak ci pomóc :/

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...