Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Brak dropu z metinów!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Borykam się z kolejnym problemem jaki mnie zastał czyli brak dropu. Otóż nie wiem, ale domyślam się że jest to przyczyną jest spolszczenie item_proto i mob_proto, lub też spolszczeniem questów.

Biłem wszystkimi lvl'ami wszystkie metki, zwiększałem drop o ile się tylko dało drop i nic... Gm i zwykłym graczem. Jeżeli był już taki temat lub rozwiązanie prosił bym o podesłanie linka z tym tematem.

Jeżeli nie było to chciałbym, aby ktoś mógł mi pomóc

Oczywiście za pomoc dziękuję i plusuje!

Opublikowano

Zaraz zobaczę i odpiszę czy zadziałało czy też nie...

Ale tak patrze i widzę, że cały mob_drop_item jest chyba dobrze skonfigurowany. Stało się tak bodajże jak podmieniłem item_proto i mob_proto spolszczając je. No nie wiem czy mi się chce od nowa cały drop robić ale sie zobaczy...

Opublikowano

Przed chwilą zresetowałem serwer i okazało się, że GM'em na 99lvl z metina na 90lvl jednak dropł item, a później już nie dropił. Wszedłem na postać z lvl 35 i tam zniszczyłem koło 100 metków, drop był tylko kd potwora +2 czyli wychodzi na to, że muszę zwiększyć drop z metinów ogołem. Dzięki za tuta i dozo....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...