Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż, mam problem z Imagesearch, choćby nie wiem jaki skrypt wączył on mi wyrzuci jeden błąd. Dajmy na próbę kod Matiszona:

To jest ukryta treść, proszę

I jednak nie działa, a kod jest prawidłowy, oto dane z konsolki

>"C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:\Users\Krzysiu\Desktop\Bot\Test.au3" /autoit3dir "C:\Program Files\AutoIt3" /UserParams

+>16:08:09 Starting AutoIt3Wrapper v.2.0.3.0 Environment(Language:0415 Keyboard:00000415 OS:WIN_7/Service Pack 1 CPU:X64 OS:X86)

>Running AU3Check (1.54.19.0) from:C:\Program Files\AutoIt3

+>16:08:09 AU3Check ended.rc:0

>Running:(3.3.6.1):C:\Program Files\AutoIt3\autoit3.exe "C:\Users\Krzysiu\Desktop\Bot\Test.au3"

C:\Users\Krzysiu\Desktop\Bot\ImageSearch.au3 (44) : ==> Subscript used with non-Array variable.:

if $result[0]="0" then return 0

if $result^ ERROR

->16:08:09 AutoIT3.exe ended.rc:1

>Exit code: 1 Time: 1.189

Bibliotekę imagesearch mam a jednak nie działa ;/ Proszę o pomoc.

Opublikowano

tylko, że w kodzie masz co innego, a z errorów wynika co innego

kod

error

natępnym razem staraj się wstawiać to samo.

Wychodzi to dlatego, że zmienna result nie będzie zmienną tablicową. Ona zawiera tylko prawda/fałsz. Informuje czy operacja się powiodła czy nie.

Natomiast współrzędne będą w zmiennych $x i $y, które podałeś do funkcji

Opublikowano

Tyle że errory są z tego samego kodu :P Masz screen'a co to udowadnia :)eeeeeeeeeew.pngI

I nie rozumiem co chciałeś mi przekazać z zmiennymi tablicowymi, wiem że zmienna $result ma zwracać prawdę lub fałsz, i ja ten kod rozumiem tak że jeżeli zmienna result znajdzie jeden obrazek to ma w niego kliknąć, ale to moje głupie myślenie :)

Opublikowano

SKUTKI NIECZYTANIA DO KOŃCA TUTORIAlU !

do cholery nauczcie sie że systemy x64 mają własną biblioteke x64, a zwykłe swoją, musiałeś skopiować tą z x64 na system x32

p.s. nie chce mi się szukać mojego posta w tutorialu, choć mogę sie mylić i masz po prostu starą wersje biblioteki do nowszej wersji udf

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

@EDIT

Zapadła decyzja, że od 6.11.2011 nie będę pisał informacji o zamknięciu tematu, aby ich. nie podbijać

Edytowane przez Protecto
  • Dodaj nową pozycję...