Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wszystko o gildii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka.Chciałbym wam przedstawić Tuta wszystkich ważnych informacjach dotyczące gildii. Tego tuta przedstawię w 5 najważniejszych punktach.

gildia1.png

1.)Od jakiego poziomu mogę założyć gildię?

Gildia - W metinie mamy możliwość założenia Gildii jednak jest to możliwe po osiągnięciu 40lvl.Gildia jest stowarzyszeniem graczy,przeważnie pomagających sobie w grze.Gildie można założyć u Strażnika Wioski,a potrzebne jest nam do tego 200 000 yang(200K). Następnie wybieramy nazwę Gildii. Nazwa może mieć max. 12 znaków(Nie wiem jak jest na privie ,ale myśle ,że podobnie).

2.)Co to jest okno gildii i do czego ono służy?

1oknoqq1.jpg

Nazwa Gildii - Mieści się tam nazwa gildii w której aktualnie przebywamy.

Przywódca - Znajduje się tam nazwa czyli nick lidera gildii.

Level Gildii - Jest tam informacja o aktualnym poziomie gildii.(Max.20lvl gildii)

Doświadczenie - Pokazuje ile jest aktualnie wpłaconego doświadczenia.

Wymagane Dośw. - Informuje o ilości potrzebnego doświadczenia do kolejnego poziomu gildii.

Liczba członków - Znajduję się tam aktualna ilość członków w aktualnej gildii.

Średni Poziom - Pokazuje on średni poziom członków gildii

Yang - Skarbiec gildii.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lista Członków

2oknobq0.jpg

Są tu zawarte szczegółowe informację dotyczące członków gildii.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okno wiadomości gildyjnych

3oknodh8.jpg

Osoby o odpowiednich uprawnień mogą pisać wiadomości w tym oknie ,oraz usuwać istniejące.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okno Uprawnień

5oknori0.jpg

Tutaj ustala się prawa dla poszczególnych rang.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.) Jak usuwać członków gildii ?

Jeżeli mamy uprawnienia pozwalające nam na usuwanie osób z gildii to po prostu otwieramy okno przyjaciół ,wchodzimy w zakładkę GILDIA ,klikamy na nazwę gracza i usuwamy go tak samo jak osoby z listy przyjaciół

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.) Chciałbym kupić ziemię gildii co musze mieć?

By kupić ziemie dla gildii, nasza gildia musi mieć co najmniej 10 poziom. Koszty ziemi różnią się w zależności od jej położenia, może ona kosztować od 45 kk do 70 kk. Ziemie możemy kupić u NPC, który zwie się Agent Lądowy, znajdziemy go na pierwszej i trzeciej mapie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5.) Kupiłem ziemię ,co muszę dalej zrobić aby postawić budynki?

Gdy kupimy ziemię założyciel wjeżdżając na ziemię, będzie miał plusa jak dodając umiejętność. Po naciśnięciu go wyskoczy Okno Budowania Gildii

Tak więc żeby zbudować cokolwiek na ziemi, musisz postawić siedzibę gildii tzw. zamek

By wybudować zamek potrzebujemy:

Kamienie fundacyjne - 20

Dykty - 25

Pnie - 30

Oraz 20 000 000 yang

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To tyle jeśli chodzi o ogólne i najważniejsze punkty gildii . Oczywiście jeśli jest coś źle napisane to piszcie a ja od razu zmienia.

Pewnie 3/4 osób z was to wszystko wie ,ale dla tych ,,zielonych'' myślę ,że się przyda :)

Opublikowano

tut interesujÄcy tylko po co go napisaĹeĹ tego jest full na forum aha podaĹ byĹ przynajmiej ĹşrĂłdĹo bo dla mnie to czyste kopiuj wklej

Opublikowano

Według mnie nic ciekawego...takie rzeczy to chyba kazdy wie no, ale za starania dam juz Ci tego małego +