Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dostałem bana :(

Aligatron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem bana za bocenie po raz pierwszy, więc mam pytanie do osób które już są doświadczone w tych sprawach.

Ban trwa do jutra godz.12.00 i chciałbym spytać czy jeżeli bym bocił nadał to kara bd surowsza? czy mogę dostać bana na zawsze? i czy to co wybociłem uri,gg i kupony na skoki zostaną mi cofnięte? z góry dzięki.

Opublikowano

a mi bana na 2 konta wlepili ktorel lataly na biobocie ale tylko tymczasowego na pbdobocie mialem inne 2na zmiane i zadne nie ma bana:) na serio jakis skrypt dzis dowalili bo to moje 1sze bany a boce od wakacji na biobocie i to czesto po 24 na dobe

Opublikowano

Mi się wydaję, że nie ma różnicy w bezpieczeństwie między biobotem, a pbdo botem. Najważniejsze to korzystać tylko z jednego.

Opublikowano

a nie wiecie jak im działa ten skrypt...czy on wykrywa tego co boci w tym momencie jak chodzi ten skrypt,czy też ,np. z przed kilku dni

Wyszukuje danych. Z przed kilku dni też możesz dostać bana.

Opublikowano

Napewno też wykrywa tego co boci w tym momencie. Przy zmianie z biobota na pbdo bota dostałem natychmiastowego bana. Oczywiście nie wykluczam też, że wykrywa z przed kilku dni.

W końcu dane są przetrzymywane przez długi okres czasu.

Btw. Czy wie ktoś na jakiej podstawie bot banuje za zbieranie boxów oraz bicie alienów.Jak wychwytuje, że to bot a nie gracz?

Opublikowano

Mi tam lata już KBot 24/5 na stunerkach. Wcześniej dostałem warna a teraz? To jakoś dziwnie ten skrypt działa...

Opublikowano

Mi tam lata już KBot 24/5 na stunerkach. Wcześniej dostałem warna a teraz? To jakoś dziwnie ten skrypt działa...

mi się wydaje,że dziś czyścili głównie tych co zbierali dynie

Opublikowano

mi latal ciagle jak byly dynie ^^ za 1 i za 2 razem teraz 00.08 byly wylaczone serwery i po 1.00 w nocy dalej bocika wlaczylem;d i latal bez przerwy do dzisiaj do restartu ;d i banika nie ma;) latal na pbdo bocie. i uzywam tez kbota na zmiane i od 3 miesiecy bocenia dnie i czesto noce nawet 1 ostrzezenia nie ma wiec ten skrypt jest faktycznie jakis dziwny;p

Opublikowano

mi latal ciagle jak byly dynie ^^ za 1 i za 2 razem teraz 00.08 byly wylaczone serwery i po 1.00 w nocy dalej bocika wlaczylem;d i latal bez przerwy do dzisiaj do restartu ;d i banika nie ma;) latal na pbdo bocie. i uzywam tez kbota na zmiane i od 3 miesiecy bocenia dnie i czesto noce nawet 1 ostrzezenia nie ma wiec ten skrypt jest faktycznie jakis dziwny;p

No racja dziwny 5kont zablokowane na 1dzień a jedno nie naruszone które działa cały czas od 6:00

Opublikowano

a nie wiecie jak im działa ten skrypt...czy on wykrywa tego co boci w tym momencie jak chodzi ten skrypt,czy też ,np. z przed kilku dni

Sprawdza pakiety odbierane od klienta przez serwer. Jeżeli są nie pożądane jakieś instrukcje wiadomo co się dzieje. Nie sprawdzają oni ilości zebranych skrzynek itp. bo to by było bez sensu. Na to też nie ma wpływu czas ile jest bot włączony. U mnie pedobot non stop chodził bez przelogowania manualnego (automatycznie co jakiś czas się przelogowuje) i tak samo kbot. Sprawdza ma się inaczej z biobotem. On wysyła najwięcej tych ,,złych'' pakietów może dlatego że jest rzadko aktualizowany w przeciwieństwie do innych botów. Ta zasada wykrywania botów jest bardzo złożona i nie wiele osób (poza programistami BP oraz tymi bardziej ,,zaciekawionymi'' ciemną stroną darkorbit) wie jak działa ten dokładnie ten skrypt. Ale można z grubsza ocenić jego pracę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...