Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam taki mały problem . Muszę wykonać bardzo prosty system sprawdzania kto jest kim :F . Dokładniej rzecz ujmując każdy z userów w bazie mysql ma jeden klucz np: 32XP-354U-77F4-AKZ4 i tu nasuwa się pytanie jak zrobić aby po wklepaniu do textbox'a i naciśnięciu buttona sprawdził a po dobrym wpisaniu go przeniósł na odpowiednią stronę .

Dziękuję za pomoc :F

I drugie pytanie czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić generator takich kluczy ?

UPDATE:

trochę źle to napisałem :F

Postaram sie to wam rozpisać

Chat vb.net --) From1(okno wpisywania kodu ) --) po wpisaniu kodu łączy się z mysql --) sprawdza czy kod się zgada z tym z tabeli --) jeśli jest poprawny przechodzi do From2(okno właściwe dostępne tylko po "zalogowaniu" Alternatywa druga zły kod --) kod jest zły zamyka program i otwiera przeglądarkę na daną stronę

Alternatywa trzecia zły kod --) kod jest zły otwiera From3 ( gdzie pisze "coś" ) .

Myślę że teraz wszystko już wyjaśniłem

Edytowane przez mpm112

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano (edytowane)

Na twoim miejscu zrobiłbym tak, że program pobierze klucz z serwera (do tego możesz użyć ODBC) i porówna z tym z textboxa. Możesz pobrany klucz zadeklarować jako x, zdimować klucz z textboxa jako string, potem if x=y then blablabla else zamknięcie. Program napisz sam, potem możesz wrzucić kod do poprawki, na gotowca nawet nie licz :P

Edytowane przez WujekFeuer
Opublikowano (edytowane)

Jednak nie mam inny problem

To jest ukryta treść, proszę

I tu jest mój problem po wpisaniu dobrego loginu zamyka program .

UPDATE JUŻ SOBIE PORADZIŁEM MUSIAŁEM USUNĄĆ Me.Close :F

Edytowane przez mpm112

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano (edytowane)

Me.Close to powoduje.

@edit: Sorki nie przeczytałem końca posta ^^

Edytowane przez Benq123

http://www.mpcforum.pl/user/228189-bennq123/

Kokosz rlz

2gv0714.jpg

Opublikowano

nie mam innego wyjścia no ale muszę :F . Witam ktoś może mi pomóc z kodem bo już nie ogarniam go

?muszę przerobić ten kod aby szyfrował to na md5 , no wiece aby nie dostać haseł za free już trochę myślałem co tu zrobić i potworzyłem coś takiego

Dodam że ten 2 kod jest na 100% zły i proszę was drodzy koledzy o pomoc . Oczywiście o was nie zapomnę i dodam wszystkich to autorów

Mój nowy Internet:

2813783276.png

• Dodaj nową pozycję...