Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

irrlicht2.au3

Sopelek997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam dość duży problem.

Mianowicie, nie chce mi wczytywać bibliotek irrlicht.dll, irrlichwrapper.dll.

Nawet po wrzuceniu wszystkich UDFów i bibliotek, z których korzystają do folderu incude w folderze autoit nie działa. Nie wczytuje bilbiotek

Próbowałem też wczytywać je z poziomu głównego programu mając te biblioteki w tym samym folderze co program i dalej to samo. Nie wczyta.

Czy miał ktoś z Was podobny problem z tymi bibliotekami? Wie ktoś jak to rozwiązać? Bardzo proszę o pomoc.

Jeśli znacie inne biblioteki/udfy graficzne 2d do autoit, to bardzo bym probił o podanie

Opublikowano

dla każdej zrób to w cmd i w katalogu z nimi, albo przekopiuj do system32

regsvr32 nazwabiblioteki.dll

mam nadzieję ze pisząc opierasz się o ten post http://www.autoitscr...au3irrlicht-20/

i te biblioteki jak i gotowe przykłady : http://code.google.com/p/au3irrlicht2/downloads/detail?name=au3Irrlicht2.0.4.zip&can=2&q=

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

tak, z tamtąd mam tego UDFa, nawet example nie działały, zaraz spróbuje je wrzucić do system32 i napisze czy działa.

@edit.

error podczas dodawania w cmd

moduł <ścieżka> został załadowany, ale nie odnaleziono punktu wejścia DllRegisterSerwer

upewnij się, że plik <sciezka> jest prawidłowym plikiem DLL lub OCX, a następnie spróbuj ponownie.

Ścieżka jest poprawna, kopiowana z eksploratora.

@edit2. Jeszcze jest coś dziwnego, czego nie potrafię wytłumaczyć. Mianowicie, po włączeniu skryptu zawierającego au3irrlich2.au3 total commander 7.02 się crashuje.

Opublikowano
Opublikowano

@2up, już próbowałem wszystkiego, pakowałem wszystko do jednego folderu, zmieniałem ścieżki do poszczególnych plików w UDFie, próbowałem chyba wszystkiego. A nie wierzę w to, że biblioteka jest wadliwa, bo jest udostępniona na oficjalnym forum autoit, i już dawno by to naprawili gdyby tak było

może wina systemu? mam win 7 x64

@2up, to jak sobie z tym poradziłeś, bo widziałem, że gre przy użyciu irr pisałeś i musiałeś sobie jakoś z tym dać radę.

Opublikowano

No własnie zrobilem tak jak mowie ...kompletnie Wam nie działa? Az sie wierzyć nie chce :)

Zaraz zeedytuje i wstawie moja biblioteke...od razu ze skryptem gry ciagle rozwijanej mam nadzieje ze moze byc zebys wiedzial w razie watpliwosci co gdzie ma byc ;p

SCAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=05387a3a52260dc6cdf14c0a1c62f7e7d6b1c5039985fd7b95394340391accb2-1320335980

DL:

http://www.multiupload.com/GTCMZINZ9G

Jak zadziała gra to znaczy ze biblioteka tez dziala...sam mam Win 7 x64

Opublikowano

Exek działa, au3 nie ;d nie wczytuje biblioteki.

Dziwne, bo i to i to tego używa. Spróbuje jeszcze skompilować i wtedy włączyć

@edit, po kompilacji plik ma 850KB (twój miał 350KB ;d) i nadal nie działa...

ta sytuacja zaczyna mnie już bardziej śmieszyć niż smucić ;d

Opublikowano
Opublikowano

a może zmień język i system??

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

@up, myślę ogarnąć allegro i pisać to w c++, ale nie mam czasu na razie.

A po co zmieniać system?

@2up nie w tym leży problem. To, że dll jest w sys32 nic nie zmienia

Opublikowano

@up

bo windows nie jest przyjazny programistom?

Myślę że nie ma się co babrać w tym tylko od razu zrób coś porządnego.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

może i nie jest, ale nie jestem jakiś pro i nie potrzebuje idealnego miejsca pracy.

Chyba jednak spróbuje ogarnąć allegro, bo raczej długo potrwa zanim rozwiąże się ten problem

Opublikowano

Allegro jest bardzo proste ;) Ja nauczyłem się go w parę godzin podczas pisania Minecrafta 2D :P Dziwne, że Ci irrlicht nie działa, bo mi bez żadnych problemów...

Opublikowano

a jak sie nie ma pojęcia o C++ to juz nie bedzie takie proste ?:)

Mam pytanie co do c++ Hfaua : czy tam funkcje maja taka sama skladnie?:P czyt: wyswietlobrazek(argumenty) ?:)

Opublikowano

pojęcie o c++ trochę mam (podstawy, składnia i trochę allegro xD), ale nie jest tak prosto zainstalować tą biblioteke (przynajmniej dla mnie, bo wcześniej tego nie robiłem). Ale i tak jak robiłem wg instrukcji to wychodziły głupie errory, ale dałem rade ;p

jeżeli chodzi o wywoływanie funkcji to tak, mają taką samą

Opublikowano

Sopel, jak byś miał problemy z Allegro to pisz na PW ;)

Deklarujesz funkcję w taki sposób

typ_zwracanej_wartosci nazwa_funkcji(typ_agrumentu argument, typ_argumentu argument);

Jeśli ją chcesz wywołać to

nazwa_funkcji(argument1, argument2);

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...