Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak to zrobić!?

Carlos_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey ;p mam pytanie, jak zrobić tą samą świątynie hwang co była na becieMetin2? tzw. to wejście pod DT zamiast trawy to ta ziemia.. chyba wiecie o co chodzi?

za pomoc daje lubie to

pzdr.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

terrain.eix/epk w pack .

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Dodajesz wpis na serwer nowej mapy, w setting.txt ustawiasz BasePositon takie jak w roocie (musisz znaleźć tą mapę)

Wskazujesz environment i textureset dodajesz wpisy do index configów i settings.lua

Szukasz mapy w metin2beta wyciągasz i wklejasz do siebie

lub 2 sposób odpalasz metin2beta przez launchera (jak da rade) potem edytujesz na pl

Opublikowano

Mu chyba chodziło o podłoże =)

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Nie !! :))

chodzi mi o to co jest na tym SS:

http://imageshack.us/photo/my-images/208/43173380.jpg/

te podłoże i te wejscie do katakumb z bety.. nic (chyba) nie musze dodawać? żadnych map? czy może jakies pliki wyciągnąć z Metin2Beta tzw. coś z PACK ???? bo zalezy mi na tych podłożach tzw. ta ziemia i te wejscie.. te tak jak by płoty kolczaste co na SS widać...

za pomoc daje lajki

pozdrawiam

(zalezy mi na tym)

Opublikowano

Aha to sory myślałem, że to jest nowa mapa musisz podmienić terrain i textureset

Opublikowano

A te miejsce co jest na ss to jest nowa mapa czy coś koło DT?

Może znajduje się w innych plikach

Opublikowano

@EDIT: wkleilem terrai epk i eix i textureset epk i ix do mojego clienta ale.. dalej tak samo, trawa zielona i nie widze wejscia, i katakumby nie maja tekstur gdy je wkleje... ;(

HELP !

Opublikowano

@Up'y

... jemu nie chodzi o nową mapę tylko wejście do devils catacomb jest pod dt ;]

i od kiedy to terrain lub textureset odpowiada za np jakiś budynek na mapie

@top

Musisz z klienta bety wziąć folder z mapa świątynia hwanga

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

terrain to są pliki odpowiedzialne za wygląd podłoża a textureset podaje lokalizacje textur budynki (jak tam ma) muszą być w mapie świątyni bo przecież to ona została edytowana

Najlepiej niech odpali Clienta metin2beta i sprawdzi czy mu działa ten wygląd

A nie lepiej dać tp do katakumb u jakiegoś npc lub w pt?

Opublikowano

Ok, sprobuje odpalic tego clienta.. jak zadziala lub nie zadziala to napisze.

@ExPuma12

chodzi mi o wejscie do catacomb i te podłoże !! tą ziemie...

ECH ! NIE MOGĘ SIĘ POŁĄCZYĆ NA BECIE... pisze error ;<

Opublikowano

Too.. kto mi powie czemu jak weszlem na becie to weszlem na tą swiątynie hwang to ona miała zamiast tej ziemi biale tekstury? i nie widzialem jeszcze wejscia do catacomb.. CZEMU? ale te płoty czy jakoś tak to widze..

help !

Opublikowano

Może na becie w SF są edytowane textury tzn w pliku mapy masz lokalizacje textur i w tym pliku textur może brak Ci jakichś wpisów

Na tej becie masz całą świątynie bez textur czy tylko to koło wejścia do Katakumb?

Opublikowano

To więc w textureset musi być nowy pliki odpowiadający za nowe textury (mogą być te stare) + miejsce koło wejścia do Katakumb

Jak znajdziesz ten pliczek to w serwerze w mapie świątyni podajesz lokalizacje tego pliku i to na tyle

(Nie jestem pewien czy to tak działa, ale raczej tak skoro widzisz textury świątyni, a wejścia katakumb nie)

Dobra to nie to sprawdziłem całe textureset z metin2beta i nie ma nic nowego poza metin2_map_dd

w metin2_map_milgyo jest wpis o devilcave texturki trawy i coś tam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...