Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Brand - Płomień zemsty

sensus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brand - Płomień Zemsty

brandfn.jpg

1.Historia

W odległej krainie Lokfar żył sobie pewien żeglarz, imieniem Kegan Rodhe. Podobnie jak inni przedstawiciele tego ludu, Kegan i jego towarzysze mieli w zwyczaju pływać po okolicznych morzach, okradając tych, którzy mieli nieszczęście zwrócić na siebie ich uwagę. Jedni uważali go za potwora; inni zaś — za zwyczajnego człowieka. Pewnej nocy, płynąc przez arktyczne wody, zauważyli dziwne światełka tańczące w mroźnej oddali. Było w nich coś hipnotyzującego, co przyciągało ich do tego, jak ćmy do płomienia. Przybili do skutego lodem brzegu, niedaleko którego znaleźli jaskinię. Jej ściany pokryte były starożytnymi runami. Nie wiedząc, co oznaczają owe znaki, Kegan powiódł swoich towarzyszy do środka. W głębi jaskini znajdowała się lodowa klatka, w środku której tańczył strzelisty płomień. Wydawało się niemożliwym, by jakikolwiek ogień mógł płonąć w miejscu takim jak to. Tańczący płomień hipnotyzował ich niczym pieśń syreny, urzekająca i uwodzicielska. Inni bali się podejść, ale Kegan zbliżył się do niego, wyciągając swą dłoń...

Jest to ostatnia rzecz, jaką pamięta, bowiem teraz jego ciało należy do Branda. Jest to istota z dawnych czasów, być może poległa w Rune Wars. W starożytnych tekstach znana jest jako Płomień Zemsty. Stworzenie to powstało z ognistej nienawiści, a jego jedynym celem jest zniszczenie świata ludzi i Yordlów. Nikt nie wie, skąd Brand wziął się w Valoran, ale jak tylko tu przybył, natychmiast zaczął grabić wszystko, co tylko wpadło mu w oczy. Został jednak pokonany przez siły Demacii, w skutek czego musiał dokonać wyboru: walczyć w ramach League albo zginąć. Nietrudno się domyśleć, że postanowił wykorzystać swe niszczycielskie moce w ramach League. Przynajmniej na razie..

2. Zalety i Wady

+ Genialny farmer

+ 3 skille AoE

+ stun

+ bardzo mocne combo

+ bardzo mocny haras dzięki pasywce

+ dzięki wielkiemu dmg na początku można się łatwo nafeedować

- jak każdy caster jest mało wytrzymały

- na początku manożerny

- duże coldown

- nie wolno last hitować skillami ( postać manożerna szczególnie na początku a jungler w enemy to przestroga)

3. Opis Postaci

spell423jpg.png

Płomień - Każdy czar rzucony przez Branda ( oprócz summoner spells) podpalają cel zadając obrażenia równe 2% maksymalnego zdrowia przeciwnika przez 4 sekundy.

spell424jpg.png

Spalenie - Brand rzuca pred siebie kulę ognia zadajac obrażenia magiczne. Jeżeli cel stoi w płomieniach cel zostanie ogłuszony na 2 sekundy

spell425jpg.png

Słup Ognia - Po krótkiej przerwie, Brand przywołuje słup ognia zadający obrażenia wrogom znajdującym się na danym obszarze. Osoby stojące w płomieniach otrzymują dodatkowy DMG.

conflagration.jpg

Pożoga - Brand przywołuje potężne uderzenie zadające magiczne obrażenia swojemu celowi. Jeżeli cel stoi w płomieniach, pożoga przenosi się na jednostki znajdujące się w pobliżu.

pyroclasm.jpg

Pirkoklazm - Brand przyzywa strumień niszczycielskiego ognia zadający obrażnie przy każdym odbiciu. Jeżeli cel stoi w płomieniach pyro będzie leciał szybciej (odbija się maks 5 razy)

4. Masteries i Runy

branmaster.png

rune11jpg.gif

Greater Mark of Insight - + 0.95 Magic penetration x9

rune375jpg.png

Greater Seal of Clarity -+ 0.065 Mana regen per lvl x9

greaterglyphofpotency.png

Greater Glyph of Potency - +0.99 AP

rune53jpg.gif

Greater Quintessence of Potency - + 4,95 AP x3

5. Build. Jak dla mnie istnieja 2 rodzaje buildow dla Branda. Jeden jest oporowo na AP a drugi troszczke bardziej pod HP.

Build oporowo na AP :

Zaczynamy od

33619824.jpg + 3 HP potki. Farmimy i zbieramy na :

2x imagedws.jpg. Farmimy i staramy się zabijać wroga aż uzbieramy na:

sorcererki.jpg. Teraz zbieramy na :

rabadonek.jpg

rylaim.jpg

zhoyna.jpg

voidstaff.jpg i

indeksu.jpg

Drugi Build jeżeli chcemy być trochę bardziej HP

imagedws.jpg.

sorcererki.jpg

roak.jpg

rylaim.jpg

rabadonek.jpg

zhoyna.jpg

Sprzedajemy dorana i kupujemy :

voidstaff.jpg

albo

indeksu.jpg

Core items : rabadonek.jpgrylaim.jpgzhoyna.jpg

6. Combo :

E+Q+W+R+ ignite albo W+Q+E+R + ignite

Jeżeli nas gankują we 2 staramy się ich odciągnąć troszeczke lub uciekamy, ale jeżeli chcemy spróbować ich zabić to nasze combo powinno wyglądać w ten sposób :

R+W+E+Q+ Ignite.

7. Summoner Spells:

ignitet.png

+

flashv.png

Jak dla mnie jest to najlepsze połączenie gdyż ignite wspomaga nasze combo, a flash pomaga w ucieczce.

albo

ghostih.jpg

+

flashlr.jpg

ponieważ mamy już 2 systemy ucieczki ^^

8. Kolejność rozdawania skilli

skillef.png

Podsumowując:

Brand to potężny caster którego 3 AoE skille bardzo wspomagają w TF i w Farmieniu.

Szczerze polecam kupić go

<>

Opublikowano

Dobry poradnik, czymaj lajka, taki sam build jak ja robię impossible!?/ Quinty pod HP lepsze na Branda :>/ Btw lepiej rasznąć rabadona ;D

Opublikowano

@Up nigdy nie wiadomo czy 1 rabadonek bo jak przeciwnik wcina ostro hp to można kupić roa.

@2Up co do zdjęć to dodam, ale musze jeszcze chwile nad tym posiedzieć

<>

Opublikowano

Ja bym nawet RoA złożył przed Sorkami, żeby już się stackował.

Opublikowano

Jak składasz RoA, to tak jak napisał UP. Przed butkami dwójkami.

Polecam takie itemki core : sorce,dorans ring 2x, hextech revolver. po tym skladasz rabadona, void staffa, rylai, tak jak jest w poradniku D:

Opublikowano

Zależy jak kto lubi hextecha owszem możesz kupić wcześniej to wszystko zależy od gry jak Ci idzie. Tak samo jak zhoyna jak dla mnie to jest najbardziej potrzebny item na niego, gdyż zazwyczaj jesteś focusowany ( ja tak zawsze mam ). Leci focus a ty zhoyna

<>

Opublikowano

@Up może i dobry build ale zła kolejność

Ta zaczynasz od łezki buciki i teraz roa, żeby na samym początku mieć więcej many jeszcze do archangela. Wtedy archangel lub rabadon, rylai i znowu archangel lub rabadon. Deathfire nie sądze że się przyda zamiast tego wota lub void staff

<>

Opublikowano

Ja korzystam z poradnika z mobafire dla branda. Takie itemy mogą być ? 1.Meki Pendant, 2. 2 potki hp, 3.Tear of the Goddess, 4.Sorcerer`s shoes 5. Archangel 6. Rabadon 7. Void staff 8. Morello`s Evil Tome 9. Rylai`s. Ja jade na takich itemach, mogą zostać czy kupować coś innego ?

Opublikowano

@2 Up

Dlaczego nie? bo Ci daje defa. Widocznie nie umiesz nim grać ani nie wyciągasz dmg skoro tak mówisz. Ja myśle ze to najlepszy itemek bo na mnie zawsze leci focus no ale skoro tobie chce się płakać to ok. Sorry za to ale po twoim poście wynika że nie bijesz dmg wogóle nim więc przeciwny team ma Cie w dupie ^^

<>

Opublikowano

Klepsydra jest tu zbędna. Typowy brand robi dmg i tak czy siak pada, te 2s nic Ci nie zmienią, a zawsze możesz mieć jakiś bonus do many czy hp.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

No wlasnie tak, castera i tak zabija sie i tam wiec chuj czy 2sec przezyjesz czy zdechniesz wczesniej jak i tak combo walniesz i 2 zabijesz a reszte do 0 obijesz. Lepiej zlozyc cos pod AP i szybciej zabic. To z twojego postu wynika, ze nie majac zohny ktora ma armora nie mam dmg, co ma armor do dmg ?

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Chodziło mu pewnie o to, że taki super minion go nie zabije jak będzie bronił nexusa ^^

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

@2 UP ta to daje 100 ap po 1. 2 sekundy niesmiertelności to twój team może wiele zrobić ale jak grasz z 4 supportami ..

<>

Opublikowano

Zohnya to gowno na branda i taka prawda, ewentualnie mozesz ja skladac kiedy masz mocne AD postacie w przeciwnym teamie i potrzeba wam armora, inaczej to syf.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@UP zrozumiesz to wkońcu. Wpierdalasz sie robisz combo idzie focus na cb włączasz zhoyna i odrazu cd znowu combo tylko bez ulta i zabijasz jak sie uda uciekasz

<>

Opublikowano

@Up może i dobry build ale zła kolejność

Ta zaczynasz od łezki buciki i teraz roa, żeby na samym początku mieć więcej many jeszcze do archangela. Wtedy archangel lub rabadon, rylai i znowu archangel lub rabadon. Deathfire nie sądze że się przyda zamiast tego wota lub void staff

Uwierz mi, przyda się. Mi większość ucieka z 10% hp jak nie mam ulta.

Opublikowano

Jak widac masz inna taktyke i grasz z noobami samymi, bo ja jak gralem raz z zohnya to w teamfighcie tylko czekali az minie 2sec i wtedy lecialy stuny na mnie i skille. A z full AP wbijasz sie z tylu na fleszu i ladujesz dmg jak leci.

Opublikowano

zhonya to item bardziej przydatny dla takiego kennena lub karthusa, na innych ap carry jest po prostu zbędny, chyba, że rzeczywiście macie w enemy teamie więcej ad. Osobiście uważam, że każda postać robiona pod off tanka jest dobra. Oczywiście nie chodzi mi o kupowanie thornmaili itd.. To nie są itemy na off tanka. Jednak zawsze można mieć te 400-500 ap i 3-4k hp, wiadomo, że taki mag jest o wiele lepszy niż jakiś wypierdek veigar który pada na 3 hity od byle jakiego ad carry.. (no dobra, lepsze porównanie jest do teemo ap)

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Dlatego do grania casterami trzeba miec umiejetnosci, gram prawie samymi casterami i wiem dobrze, ze liczy sie ostre pierdolniecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...