Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam płytę główną MSI K9N NEO ale nie wiem jak sprawdzić jakie ma taktowanie bo chcę sobie kupić kartę graficzna.

Moglibyście sprawdzić jakoś ? Miałem ją wymienianą i nie mam instrukcji do niej.

Wiem że mam wszystko do PCI-Express.

I Nie wiem jeszcze jakie mam taktowanie karty graficznej bo nigdzie też nie pisze.

Napierw miałem Ge Force 7400 GT DDR2 a teraz Radeon x300SE i chcę sobie kupić Ge Force GT210 1GB.

Proszę was o odp.

Moje gg : 22093466

Opublikowano

a co cie obchodzi taktowanie grafiki czy slotu , wszystkie karty maja to samo

strona producenta masz wszystko i dla płyty , dla grafiki tak samo jak ci zależy na dokładniejszej specyfikacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W szczegółach jest :

? Supports Dual DDR II 533/667/800

- 4 DDRII DIMMs (240pin / 1.8V)

- Supports a maximum memory size up to 4GB.

? NVIDIA? nForce 550 Chipset

? 1 PCI Express x16 slot

? 2 PCI Express x1 slots

? 3 PCI slots, support 3.3V/ 5V PCI bus Interface, includes one orange slot which supports 2 master for MSI special PCI function card (ex. wireless LAN and bluetooth combo card.).

Czyli że taktowanie jest 16x mogę mieć 4GB ramu i kartę graficzna 550 procek Dual DDR II 533/667/800?

O co biega o O

Proszę was o odpowiedź bo jakoś sobie nie radzę..

Strona :

http://pl.msi.com/product/mb/K9N-Neo--PCB-1-0-.html#/?div=Detail

Najbardziej proszę ciebie robem.

Opublikowano

co ma pamięć do PCI ? x16 przy slocie to prędkość magistrali a nie jakiś mnożnik taktowania

możesz mieć pamięci tyle ile chcesz byle obsłużył system ( musi byc x64 jak więcej niż 4GB )

grafikę dobierasz według potrzeb i możliwości jakie spełnią twoje oczekiwania , płyta i tak obsłuży

procesor według zasobów pieniężnych no i po części wydajności

co do grafiki, według mnie chcesz wymienić lepszą karte na gorszą ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jak kupisz sobie gt210 to ona bedzie kompatybilna w dol, czyli nie bedzie problemow z interpretacja (odczytem) grafiki przez plyte glowna. Wszystko bedzie dzialalo prawidlowo, a w razie skrajnego przypadku grafika bedzie miala nieznaczny i niezauwazalny spadek wydajnosci (przy tej klasie nie ma on wplywu na FPSy w grze). Jednym slowem grafika bedzie w 100% dzialala i wspolpracowala z plyta.

Opublikowano

płyta nie ma żadnego taktowania, działać będzie tak jaki procesor do niej włożysz

napisaliśmy wyraźnie każda grafika na pci express BĘDZIE DZIAŁAŁA to po cholere ci dane które nic nie wnoszą ani nic nie mówią tobie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To chyba ty nie rozumiesz o co mi chodzi...

Jeżeli karta graficzna ma taktowanie x16 a moja płyta główna ma taktowanie x8 to ta karta graficzna nie bedzie w 100% działać i pieniądze pójdą w błoto...

Dlatego mi jest potrzebne taktowanie (parametry) tej płyty głównej.

WIĘC MOŻECIE MI PODAĆ TAKTOWANIE ( PARAMETRY ) PŁYTY GŁÓWNEJ MSI K9N NEO ?? PROSZE..........

Opublikowano

to karta graficzna ma działać jak należy to że jest x16 wclale nie znaczy że jest szybsza od karty x8 , to tylko maksymalny możliwy transfer magistrali a nie wydajność karty graficznej w operacjach graficznych

qwa, przecież sam sobie dałeś odpowiedz

To jest ukryta treść, proszę

i pytasz dalej , ma jak byk x16 i obsłuży każdą mniejszą. zresztą pisałem to nie jest żaden mnożnik , zresztą twoja obsłuży wersje 1 albo 3 w zależności jaka wersja płyty

Wariant PCIe Przepustowość (w każdą stronę)

x1 v1.0 250 MB/s

x2 v1.0 500 MB/s

x4 v1.0 1000 MB/s

x8 v1.0 2000 MB/s

x16 v1.0 4000 MB/s (4 GB/s)

x16 v2.0 8000 MB/s (8 GB/s)

x16 v3.0 16000 MB/s (16 GB/s)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if