Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BIOS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przywrócić system np. sprzed 2 tygodni w BIOS'ie ponieważ normalnie komputer się nie uruchomi inaczej:

Jak przywrócić system z dzisiaj na 2 tygodnie temu . :P

Nie wiem czy zrozumieliście ale ok ... Daje liki ale też proszę o wypowiedź kogoś ogarniętego bo nie każdemu ufam :>

Opublikowano

bios nie ma nic do systemu , tylko uruchamia urządzenia i nic więcej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Więc jak mam zrobić jak komputer nie chce mi się włączyć powiedzieli żeby cofnął w biosie system i kilka dni i będzie ok

Opublikowano

jak ma ci cofnąć kiedy BIOS nie ma takiej możliwości, to system może jak masz włączoną usługe przywracania systemu, jeśli nie miałeś to podziękował z cofaniem systemu

stawiasz od nowa albo przywracasz system z CD do stanu pierwotnego ( reset WSZYSTKICH ustawień , sterowników systemu do stanu zaraz po instalacji )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wiem myślałem że jest mozliwość przez BIOS ehh ale dupa no ok dzięki za odpowiedzi :>

Opublikowano

BIOS sprawdza tylko sprzęt.

System możesz przywrócić z Trybu Awaryjnego (F8 przed wyświetleniem logo) i tam jest taka opcja.

No chyba że nie masz punktu przywracania lub całkiem wyłączone, wtedy lipa ^^

Opublikowano

Biosem tego nie zdziałasz

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Ostatnio bawiąc sie w BIOSie widziałem jakąs opcje , nie pamiętam dokładnie może to być Load Optimized Default , przywracało wszystko na domyślne w BIOSie ale moge sie mylić ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

jak napisałem i jak to papugi powtórzyły słowo w słowo po mnie : CO MA BIOS DO SYSTEMU ?

nie mieszaj nikomu w głowie i zastanów się nad tym co piszesz , to ustawienia BIOSU a nie systemu, a jak wiadomo BIOS do systemu nic nie ma, a opcja służy do ustawienia optymalnie skonfigurowanego biosu dla tych co nie wiedzą jak ustawić właściwie albo zresetowania ustawień w razie błędów przy starcie komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if