Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bukkit ,a konsola.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie jak odpalam serwer bukkit za pomocą tego :

To jest ukryta treść, proszę

to serwer się uruchamia w tle.

Idzie potem coś zrobić ,żeby otworzyć konsolę gdy serwer już chodzi czy muszę go uruchamiać zawsze normalnie ?

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

zrób takie coś

otwórz notatnik

wpisz [Jeśli masz 32bit]

@ ECHO OFF

SET BINDIR =% ~ DP0

CD / D "%% BINDIR"

"% ProgramFiles% \ Java \ jre6 \ bin \ java.exe"-Xincgc-Xmx1G-jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

PAUSE

Jeśli 64bit

@ ECHO OFF

SET BINDIR =% ~ DP0

CD / D "%% BINDIR"

"% ProgramFiles% \ Java \ jre7 \ bin \ java.exe"-Xincgc-Xmx1G-jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

PAUSE

Zapisz

Potem zmień na .bat

@edit

@down ok

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Wiem. To mi otworzy serwer razem z konsolą :) mam ten plik. Chodzi mi o to ,żeby serwer sobie chodził w tle i nikomu nie przeszkadzał , a jak coś będę chciał to żebym mógł konsolę odpalić :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Takie coś to tylko na linuksie (napewno na FreeBSD przez screen nie wiem jak z resztą)

Czyli nie dam rady takiego czegoś zrobić ?

Nie ma jakiejś komendy do cmd ,żeby mi po prostu wyświtliła tą konsolę albo coś ?

Opublikowano

TheJeron i inni wy macie coś z głową ? Jeżeli nie wiecie po co się wypowiadacie ?

To jest ukryta treść, proszę

Ok to powiedz mi jeszcze może co z tym zrobić :)

Opublikowano

Czyli wkleić to do notatnika i jako .bat zapisać ta?

Opublikowano

Dobra już mam to o co mi chodziło :) Wielkie dzięki za pomoc :)

BTW:

Massimiliano jak to mam wkleić bez zapisywania ?

Opublikowano (edytowane)

Kolega odpala serwer na własnym komputerze z systemem Windows anie Linuxem na jakimś dedyku...

Więc nie piepsz tu o jakichś screenach

Edytowane przez f0kus
Opublikowano (edytowane)

Kłania się szkoła podstawowa. Czytanie ze zrozumieniem

//offtop

Edytowane przez Samyy
Opublikowano

Dobra temat do zamknięcia Massimiliano przez przypadek mi pomógł ^^ ,a zaczyna się kłótnia to najbezpieczniej będzie :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...