Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem otuż pobrałem silnik gry TRAVIAN 4 który znalazłem na MPC FORUM jednak gdy chciałem go zainstalować to podczas tego procesu wyskakują błędy typu nie można znaleź jakiegoś pliku lub nie można nawiązać połączenia z bazą dałem CHMODY 777 do plików konfigurancyjnych ale też nic... Dowiedziałem się że trzeba ręcznie skonfigurować plik "constant.php" jednak nie potrafie tego zrobić.

Więc prosze użytkowników MPC FORUM o napisanie szczegółowego poradnika jak zainstalowac ten skrypt.

Jak już ktoś napisze ten poradnik to niech mi go wyśle tutaj lub na PW czy też GG: 38777720

Oczywiście daje +

Z góry dziękuje!!!

-Pomogłem?

-Bądź tak dobry i daj +

Specjalista
Opublikowano

Jeżeli nie można nawiązać połączenia z bazą danych to pewnie musiałeś źle wpisać host bazy danych :) :)

Opublikowano

Ale chodzi o to że ja nie wiem jak go poprawnie wpisać, znaczy ja go mam ale nie wiem jak go ręcznie poprawnie wpisać. Oto mi chodzi. Więc prosze o ten poradnik, a nie o jakieś rady...

-Pomogłem?

-Bądź tak dobry i daj +

Specjalista
Opublikowano (edytowane)

Ok, łap tutaj link do poradnika

To jest ukryta treść, proszę

@mod, nie chcę niczego reklamować, ale na naszym forum nie ma takiego poradnika...

// Poprawiłem link bo miałeś <br> z obu stron. krycha1996

Edytowane przez krycha1996
Opublikowano

Znalazłem również ten poradnik i robiłem według niego ale tam jest punkt "4" i on mówi tylko żeby ręcznie zrobić a nie pisze co i jak.

Dlatego też prosze o uzupełnienie tego punktu o jakieś szczegóły bądź zrzuty ekranu.

Z góry dziękuje.

-Pomogłem?

-Bądź tak dobry i daj +

Specjalista
Opublikowano

tam jest napisane

To jest ukryta treść, proszę

Czyli tutaj trzeba ustawić dane dostępu do bazy

1 to host

2 to użytkownik bazy

3 to haslo

4 to nazwa bazy danych

zależy na jakim hostingu instalujesz .

jeżeli na localhoscie to

1 localhost

2 root

3 (tutaj nic, bo standardowo bez hasła jest)

4 test

• Dodaj nową pozycję...