Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Błąd podczas łączenia się z navicatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam taki oto problem stworzyłem swój serwer w Virtual PC, wszystko tam porobiłem jak było przedstawione w poradniku i kiedy mam się połączyć z navicatem wyskakuje mi błąd "2003 - can't connect to MySQL server on 5.153.159.235 (10060)" próbowałem z innych poradników oraz innych plików serwerowych i cały czas ten sam błąd tworze w navicacie i nic, nigdy się nie łączy. Chciałem zrobić serwer OSS na PC a następnie notebooku by sobie pograć w internacie no ale tylko ten jeden błąd mi zawadza by przejść do następnego kroku serwera.Męczę się już z tym 2 tydzień, macie może na to jakaś radę ? Lub może pliki serwerowe jakieś fałszywe. Chciał bym jeszcze dodać że pliki mam z JachuPL czytałem że są z tych najlepszych. Bardzo porszę o pomoc chciał bym w wolnym czasie pograć i się nie zanudzać będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dokladnie ip z koncowka .100 ro raz, a dwa wpisz w consoli /etc/rc.d/netif restart a potem /ifconfig - navicat nie bedzie tak mulil , pozdro :)

Opublikowano

dodaję z końcówką 100 lub 1 ale nic to nie daje, dalej cały czas pokazuje się ten błąd. W tej chwili robiłem na PC serwer hamachi i wciąż ten sam błąd się wyświetla, dodałem tego porta no ale jest to samo, nie mam pojęcia co z tym robić.