Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Pytanie] Jak wygląda mój layout na bloga?

GGG205

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Pamiętaj o prefixach ;).

2. Layout jest słaby, ale to dlatego, że siedzę w grafice trochę dłużej i widziałem już wiele rzeczy.

Jak na początkującego to wygląda średnio. Poczytaj o typografii- lepiej używać normalnych i znanych czcionek, typu Arial, lecz na zmienionych ustawieniach.

Kolorystyka typowo Minecraftowa i taki klimat trzyma strona- to Ci w miarę wyszło, lecz idealnie nie jest. Rozmieszczenie jest dosyć dziwne, ale nie winię Ciebie- nic nie wiesz jeszcze o wendesignie. Jeżeli chcesz zrobić coś lepszego to polecam poczytać poradnika na internecie dot. tworzenia layoutów, webdesignu oraz typografii w webdesignie. Wtedy może wyjdzie Ci coś lepszego.

3. Jakiego programu do tej pracy użyłeś? Szablon wygląda na początkującego, a nie na 7 latka :O.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano (edytowane)

3. Jakiego programu do tej pracy użyłeś? Szablon wygląda na początkującego, a nie na 7 latka :O.

Robiłem to w gimpie, a thx za poradę.

@EDIT Mam pytanie co to prefix ? (żebym już na przyszłość pamiętał bo w google coś znalazłem, ale nie zrozumiałem).

Edytowane przez GGG205
Opublikowano

Robiłem to w gimpie, a thx za poradę.

@EDIT Mam pytanie co to prefix ? (żebym już na przyszłość pamiętał bo w google coś znalazłem, ale nie zrozumiałem).

Przedrostek, prefiks ? w językoznawstwie jest to fragment wyrazu (tzw. morfem) dodawany po lewej stronie do słowa podstawowego lub jego rdzenia (czyli do podstawy słowotwórczej), służący tworzeniu wyrazów pochodnych. Wyraz może nie posiadać żadnego prefiksu, może posiadać jeden lub więcej prefiksów. Źródło: wikipedia.pl

Zapoznaj się od razu z tym tematem:

To jest ukryta treść, proszę

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...